Arheologie interzisa

Arheologie interzisa

bodyalchemist.ro » Info / Utile » Articole AIM » Arheologie interzisa

Arheologie interzisa

Publicat prin bunavointa AIM – Publicat la 19 Iulie 2004 de Ionut Mihai (AIM)

America a fost vizitata de imperiile antice

Cine a descoperit America? Veti spune, fara urma de ezitare: Columb. Doar asa am invatat la scoala… Se pare insa ca tot mai multe descoperiri arheologice din ultimele decenii atesta vizitarea Americii in trecut de alti straini veniti din Europa, Egipt si chiar din indepartata Asie, din China si Japonia. Astfel de descoperiri pun la indoiala tot ceea ce stiam despre trecutul celor doua Americi, dar si despre capacitatile de navigare ale stramosilor nostri, care par sa fi fost mai destoinici decat se credea. Desi numarul de artefacte „ciudate” scoase la lumina este tot mai mare, o reconsiderare a istoriei este putin probabila deocamdata mai mult, s-au gasit voci care sa sustina ca se fac eforturi pentru a discredita aceste descoperiri de ultima ora, astfel incat putem vorbi de o adevarata „arheologie interzisa”.

Monede vechi, inscriptii si vase ceramice au fost gasite pe tot cuprinsul Americilor, iar expertii le-au identificat ca fiind romane sau grecesti. In Texas, la baza unei movilite de pamant ridicate in cadrul unui rit funerar indian, au fost gasite mai multe monede romane. Potrivit specialistilor, mormantul a fost ridicat in jurul anului 800. In 1957, un baietel a gasit pe un camp din Alabama (SUA) o moneda din Siracusa (Sicilia), datand din anul 490 i.Hr. In Oklahoma (SUA), in 1976, s-a descoperit o tetradrahma din bronz din Antiohia (Siria), din anul 63, cu profilul imparatului roman Nero. In anul 1882, un fermier din Illinois (SUA) a dezgropat o moneda batuta pe vremea lui Antiochus al IV-lea, rege al Siriei in perioada 175-164 i.Hr. Monede „nelalocul lor” au fost gasite si in America de sud, in Venezuela, iar in Mexic s-au descoperit vase de lut romane.

Relicve subacvatice

Brazilia este o zona in care se pastreaza mai multe inscriptii daltuite in piatra care contin franturi de informatii despre cei care ar fi calcat pe pamantul american. Aproape de Rio de Janeiro, pe un perete de stanca, la aproape 1.000 m altitudine, se pot citi cuvintele: „Tir, Fenicia, Badezir, primul nascut al lui Jethbaal”. Inscriptia, presupusa a fi din secolul 9 i.Hr., se gaseste pe o enorma stanca, ce pare a fi un sfinx, si este numita Gigantul. Prezenta unor navigatori fenicieni pe coastele braziliene este sustinuta si de descoperirea in 1978 a unor vase de teracota in cursul unor explorari subacvatice in zona Baia di Guanabara. Printre cele 12 artefacte aduse la suprafata figureaza trei vase de teracota feniciene, cu o capacitate de 36 litri, aflate azi in custodia marinei militare braziliene. De asemenea, la Parahyba a fost gasit un text mai lung cu caractere feniciene in care se spune: „Suntem fiii lui Canaan din Sidon, orasul regelui. Negustoria ne-a aruncat pe acest tarm, un pamant al muntilor”.

Imperiul Roman si Mexicul

La 72 km de Ciudad de Mexico, in 1933 s-a descoperit o statueta romana, ce dovedeste legaturile dintre civilizatia europeana si cea pre-columbiana. Realizata din teracota, masurand sapte centimetri, statueta infatiseaza un cap barbos cu o caciula conica. Tot in Mexic a mai fost gasit, in statul Veracruz, un bust al zeitei Venus, datat de experti din perioada romana tarzie. O alta descoperire ciudata este cea a unei papusi din lemn si ceara, pe care apare o inscriptie romana, gasita in asa-numita „Fantana a sacrificiului”, de la Chichen Itza. O dovada indirecta a prezentei romanilor in Lumea Noua a fost descoperita si in frescele de la Pompei, in Italia, unde au fost identificate reprezentari ale unor fructe specifice Americii de Sud, printre care ananasul.

Piatra runelor din Kensington

Una dintre cele mai enigmatice descoperiri referitoare la cei care au ajuns in America inainte de Columb este asa-numita „Piatra din Kensington”, pe care se gaseste o inscriptie ce descrie calatoria unor nord-europeni spre acel taram. Bucata de piatra, care masoara un metru lungime si 40 cm latime si este acoperita cu rune, a fost gasita in Minnesota (SUA) de un fermier pe nume Olaf Ohman, in 1898. In traducere, textul sapat in piatra afirma: „Opt suedezi si 22 de norvegieni intr-o calatorie de explorare din Finlanda spre vest. Aveam tabara langa doua insule stancoase la o zi distanta spre nord de aceasta piatra. Intr-o zi am fost la pescuit. Cand ne-am intors acasa am gasit zece oameni plini de sange si morti. AVM (Ave Maria) apara-ne de cel rau. Avem zece oameni pe mare sa aiba grija de vasele noastre, la 14 zile distanta de aceasta insula. Anul 1362”.

Zece porunci

Decalogul de piatra de la Los Lunas se afla pe Muntele Ascuns din New Mexico (SUA). Bolovanul de bazalt, cantarind intre 80 si 100 de tone, este inscriptionat cu o versiune prescurtata a celor Zece Porunci, cu caractere ebraice printre care apar si unele litere grecesti. Potrivit unor experti, inscriptia ar putea avea o vechime de pana la 2.000 de ani. Alte analize bazate pe forma caracterelor folosite indica faptul ca textul ar fi putut fi scris acum 1.000 de ani, cu mult inainte de descoperirea Americii. Blocul de bazalt era de mult cunoscut indienilor, care numeau locul cu pricina Muntele Misterelor. Unii cercetatori afirma ca ar putea fi de origine samariteana. O alta piatra cu o inscriptie cu caractere semitice a fost descoperita in estul statului Tennessee (SUA), intr-o movila funerara de la Bat Creek (care se gaseste astazi la Muzeul de Istorie Naturala din Washington). Cele cateva litere alcatuiesc cuvintele „pentru Iudeea”, iar caracterele „paleoebraice” utilizate dateaza din primul sau al doilea secol al erei noastre.

Citadela ingropata

Unul dintre cele mai mari mistere legate de posibila prezenta a unor vestigii egiptene, continand felurite artefacte si texte scrise cu hieroglife, pe continentul nord-american este cel referitor la un asa-zis mormant descoperit in pesterile de la Marele Canion, in Arizona (SUA). In Marele Canion exista o citadela subterana, cu tuneluri sapate in stanca ce coboara pana la 450 metri adancime. Principalul tunel da intr-o sala uriasa din care pornesc, precum spitele unei roti, numeroase alte pasaje ce duc in alte incaperi mai mici, in care se gaseau arme, instrumente de arama, dar si ustensile de gatit si vase pentru apa. Exista si o incapere cu mumii depozitate in scobituri practicate in pereti. Din nefericire, aceasta relatare nu poate fi nici confirmata, nici infirmata deoarece accesul publicului in zona este strict interzis, din ordinul autoritatilor locale. Zona a fost explorata in trecut, iar pe harti apar mentionate locuri cu denumiri egiptene, cum ar fi Turnul lui Ra, Templul lui Horus, Osiris sau Isis, coincidenta ce trezeste multe suspiciuni, cum ca acolo ar putea exista intr-adevar vestigii ciudate. Pe de alta parte, in legendele indienilor Hopi exista o poveste despre stramosii care locuiau in subteranele din zona respectiva, o parte din acestia, cei buni, fiind goniti din adancuri de cei rai. In august 1914, intr-un sit mayas de langa Acajutla, in Mexic, au fost descoperite doua statuete care, dupa stil, par a fi egiptene. Barba si acoperamantul de pe capul barbatului par sa indice ca statueta este o reprezentare a lui Osiris, in timp ce cealalta o reprezinta, dupa cat se pare, pe Isis.

Datorita faptului ca articolele AIM sunt adesea copiate pe diverse forumuri si apoi preluate de alte reviste si site-uri, fara a specifica originea lor, va informam ca adresa acestui articol este http://active.info.ms/?a=74 si este publicat la Active Information Media.

Asiaticii, in America

Urmele prezentei asiaticilor pe taramuri americane sunt mai putin numeroase, insa la fel de incitante. Spre exemplu, in 1882 un miner din Columbia Britanica (Canada) a descoperit la o adancime de peste sapte metri 30 de monede chinezesti, din perioada imparatului Huungt, din anul 2600 i.Hr. Artefacte chinezesti sunt considerate si niste ancore gasite in largul coastelor californiene. In Alaska s-au gasit spade care par a fi de origine japoneza, iar in Ecuador au fost descoperite vase ceramice in stil nipon. Pe de alta parte, in mitologia chineza exista legende care povestesc despre calatoria spre o tara indepartata pe nume „Fusang”. Totodata, indienii americani au legende despre „casele” de pe apele Pacificului, care ar fi putut foarte bine sa fie corabii antice.

(articol original AIM)

Adresa acestui articol este http://active.info.ms/?a=74

Publicat prin bunavointa AIM

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un comentariu