ASPARTAMUL-PERICOL PT SANATATE

Despre aspartam

Conform legii NMSA 25-2-10, SUA, aspartamul este o substanta otravitoare, care aduce prejudicii grave sanatatii. Producatorii aspartamului au stiut de la inceput de pericolele acestei substante nocive si de faptul ca ea va distruge sanatatea populatiei, si totusi au insistat ca aspartamul sa fie comercializat. Documentele referitoare la toxicitatea aspartamului spun ca, pentru a fi manipulat in laborator, este nevoie sa se foloseasca manusi si masti de protectie chimica, sort special si purificatorul de aer! Lobbystii, medicii, politicienii si cercetatorii care sustin aspartamul sunt niste criminali atroce, care, stiind cat de nociva este aceasta otrava, mint cu nerusinare, condamnand oamenii la moarte.

Multumita acestei josnice si lacome aliante, aspartamul s-a bucurat pana acum de 27 de ani de succes comercial, fiind prezent in 7 pana la 9 mii de produse alimentare si medicamente si utilizat de sute de milioane de oameni din intreaga lume. In urma unor teste de laborator, s-a gasit aspartam si in produse care nu il aveau mentionat pe eticheta. Odinioara aflat pe lista Pentagonului ca arma biochimica, in prezent este nelipsit din alimentatia zilnica a populatiei mondiale!

Pentru obtinerea aspartamului se utilizeaza metode de inginerie genetica

Aspartamul este cel mai raspandit indulcitor artificial din lume, dar si cel mai periculos aditiv. Denumirile lui comerciale sunt NUTRASWEET, EQUAL, SPOONFUL, EQUAL-MEASURE, CANDEREL, BENEVIA, NEOTAME. Are o putere de indulcire de 150-200 de ori mai mare decat zaharul si este lipsit de calorii. Neotame este o otrava si mai puternica decat aspartamul, fiind derivat din acesta. Are o structura putin modificata si o putere de indulcire mai mare. Aspartamul este obtinut printr-un proces de iginerie genetica. Componenta principala a aspartamului, fenilalanina, este produsa de o bacterie. Compania Monsanto a modificat genetic bacteria pentru a produce mai multa fenilalanina. Monsanto, care, pe langa culturile de plante modificate genetic produce si acest indulcitor, minte inca o data si ne asigura ca aspartamul nu este nociv. Oamenii de stiinta care sunt sinceri recunosc ca nu se stie suficient despre procesul lui de obtinere, iar efectele sale nocive sunt evidente. Compania producatoare a acestui indulcitor artificial a avut doar in anul 1990 un profit de 996 de milioane de dolari. Aspartamul este un drog foarte sofisticat, care nu ar fi putut fi descoperit niciodata „accidental”. Chimistul despre care se spune ca si-a lins degetele atunci cand lucra la un medicament impotriva ulcerului nu a fost intervievat niciodata. Oare de ce? Efectul aspartamului este intensificat de prezenta glutamatului si a altor excitotoxine. O doza mica de aspartam adaugata la o doza mica de glutamat se transforma intr-o doza si mai toxica decat ar fi ele separat. Aspartamul a fost descoperit in cadrul companiei G.D.Searle din statul Illinois, SUA, companie care a mai produs, in ultimele decenii, si alte substante periculoase ce sunt incluse in alimente (de exemplu, hormonul bovin de crestere, RBGH). La inceput, aspartamul s-a folosit ca agent antiulceros. El se obtine din doi aminoacizi (fenilalanina si acidul aspartic) si metanol.

Mecanismul de actiune al aspartamului

In urma procesului de metabolizare in corpul uman, aspartamul se descompune in: 50% fenilalanina, dicetopiperazina (DCP), aproximativ 40% acid aspartic, 10% metanol. Fenilalanina este un aminoacid care se gaseste in mod normal in creier. Persoanele care sufera de fenilcetonurie nu pot metaboliza fenilalanina. Aceasta conduce la acumularea unor niveluri foarte ridicate de fenilalanina in creier, care uneori pot fi chiar letale. Dr. Russell Blaylock specifica faptul ca mai ales in anumite zone ale creierului se acumuleaza niveluri foarte ridicate de fenilalanina: hipotalamus, medula oblongata, corpus striatum. Pentru a sustine cresterea rapida a fatului, sunt necesari multi aminoacizi. Aminoacizii din venele fatului sunt de 4 ori mai multi decat in sangele mamei. Hrana naturala este un amestec complex de aminoacizi. Nici un aliment nu are unul sau doi aminoacizi izolati, asa cum are aspartamul. Dr. Louis J. Elsas, profesor de pediatrie de la Universitatea Emory, a depus marturie in fata Congresului American: „Am petrecut 25 de ani in cercetari biomedicale, incercand sa previn defectele de nastere cauzate de excesul de fenilalanina. Si iata care este ingrijorarea mea: aspartamul este o neurotoxina si o substanta teratogena binecunoscuta, care, in doze nedefinite inca, produce efecte adverse grave reversibile la adult, dar ireversibile in creierul fatului sau al copilului.” El a mai aratat ca fenilalanina este mai bine metabolizata de catre rozatoare decat de oameni. Asa-numitele suplimente alimentare, cu fenilalanina izolata, acid aspartic, acid glutamic si alti aminoacizi dicarboxilati sunt neuroexcitotoxine comercializate ori dintr-o crasa ignoranta, ori dintr-o rautate intentionata. Ele fac exact opusul a ceea ce sunt destinate sa faca. Fenilalanina izolata produce intreruperea transmiterii neuronale, subnutrirea creierului, neurotoxicitate, ceea ce duce la functionarea redusa a creierului, depresie, migrene etc. S-a estimat ca, din aproximativ 200 de milioane de americani care consuma anual aspartam, 20 de milioane nu pot metaboliza fenilalanina, si aceasta incapacitate genetica exista in special la copii, conducand, in timp, la retardare mintala. Acest lucru inseamna un risc de retardare pentru milioane de copii.

LA NIVELUL OCHILOR
• conjuctivită
• dilatarea pupilei
• sindrom exoftalmic; umflarea ochilor
• iritaţii, durere şi presiune oculară
• orbirea treptată a unuia sau a ambilor ochi
• probleme la folosirea lentilelor de contact
• reducerea lichidului lacrimal
• cecitate, scăderea vederii şi/sau alte probleme de vedere, cum ar fi: înceţoşare, fulgerări luminoase,viziunea unui tunel, pete sau linii.

LA NIVELUL URECHILOR
• intoleranţă severă la zgomot
• probleme cu auzul, pierderea auzului
• tinitus (ţiuituri în urechi)

LA NIVEL NEUROLOGIC
• ameţeală, clătinare din picioare, mers instabil, probleme de echilibru
• amorţeli ale extremităţilor, dureri ale extremităţilor
• artrită
• atacuri cerebrale parţiale sau complexe
• atacuri de panică
• confuzie
• convulsii
• crize de apoplexie
• crize epileptice
• durere locală, slăbiciune în membre
• dureri ale încheieturilor şi articulaţiilor
• dureri de cap, migrene, unele chiar acute (femeile sunt mult mai vulnerabile)
• dureri faciale atipice
• dureri generalizate
• dureri musculare şi la nivelul scheletului
• febrilitate
• halucinaţii
• hiperactivitate acută şi nevoia de a mişca încontinuu din picioare
• hiperactivitate la copii sau adulţi
• incapacitate de concentrare, pierderea memoriei, tulburări de gândire
• îngreunarea vorbirii, dificultăţi de vorbire, dicţie neclară
• leşin, inconştienţă şi comă
• modificarea formei şi a texturii sânilor
• parestezie şi amorţeala membrelor
• retardare la copii
• senzaţie de greutate în corp
• spasme musculare
• tremurături ale muşchilor
• tremurături severe
• tulburări neurologice
• umflarea diferitelor părţi ale corpului

LA NIVEL PSIHOLOGIC/PSIHIATRIC
• agresivitate
• anxietate
• depresii moderate până la severe (deoarece scade nivelul de serotonină)
• fobii
• insomnie, somnolenţă, probleme de somn
• iritabilitate
• modificări de personalitate
• oboseală accentuată
• schimbări rapide în calitatea şi intensitatea dispoziţiei

LA NIVELUL PIEPTULUI
• aritmie
• dispnee
• dureri în piept
• hipertensiune
• modificări ale presiunii sanguine
• palpitaţii, tahicardie
• respiraţie astmatică
• respiraţie scurtă datorită modificării poziţiei

LA NIVEL GASTROINTESTINAL
• balonare
• constipaţie
• crampe
• diaree, uneori cu cheaguri de sânge
• durere şi dificultăţi la înghiţire
• dureri abdominale
• greaţă, vomă
• modificarea apetitului
• modificarea sensibilităţii gustative
• modificări în greutate
• probleme ale sinusurilor
• probleme de salivare
• sete persistentă şi reţinerea apei în organism
• sialoree
• tendinţă de a mânca şi a bea excesiv
• tuse cronică
• urme de sânge în vomă sau fecale
• uscarea gâtului, dureri de gât

LA NIVELUL PIELII
• la nivelul pieptului, agravarea alergiilor respiratorii (de exemplu, astmul)
• eczeme
• înroşirea feţei
• leziuni dermatologice
• reacţii alergice în regiunea gurii şi a buzelor
• senzaţii de mâncărime, fără erupţii cutanate
• urticarie şi alte probleme de piele

LA NIVEL ENDOCRIN ŞI METABOLIC
• accelerează şi generează apariţia diabetului la persoanele care sunt susceptibile la diabet, dar care nu ar fi dezvoltat niciodată această boală dacă nu consumau aspartam
• accelerează procesele clinice ale diabetului
• adenopatie
• agravarea hipoglicemiei
• agravează şi simulează retinopatia şi neuropatia diabetică
• diverse tulburări metabolice, anemie
• căderea părului sau subţierea lui
• agravarea complicaţiilor diabetice: retinopatie, cataractă, neuropatie şi gastropareză
• crampe în perioada dintre ciclurile menstruale
• creşte apetitul pentru carbohidraţi
• creşterea gradată în greutate
• diabet şi complicaţii ale diabetului
• dificultăţi în timpul sarcinii
• dismenoree
• hematurie
• hiperglicemie sau hipoglicemie
• modificarea coloraţiei unghiilor şi a pielii
• modificarea mirosului corporal
• modificări ale aspectului părului şi unghiilor
• modificări ale transpiraţiei
• noduli
• obezitate
• pierderea şi modificarea gustului
• probleme şi modificări menstruale
• produce un control scăzut asupra diabetului la pacienţii care iau insulină sau antidiabetice orale
• scăderea bruscă în greutate

LA NIVEL UROGENITAL
• impotenţă
• reducerea funcţiei sexuale
• tulburări sexuale
• dificultăţi de urinare
• modificări ale cantităţii urinei
• probleme urogenitale
• urinare frecventă şi senzaţie de arsură

ALTE TULBURĂRI
• modificarea temperaturii corpului
• probleme cu dantura
• probleme nespecifice
• scăderea imunităţii, sensibilitate crescută la infecţii
• sete excesivă, retenţia de lichide, umflarea picioarelor

CELE MAI GRAVE EFECTE
• comportament agresiv
• creşterea incidenţei cancerului, precum şi a gradului de malignitate a tumorilor pe creier
• defecte la naştere (incluzând retardarea mintală) şi avorturi spontane (nu doar în cazul în care mama a consumat aspartam, ci atunci când şi tatăl a consumat)
• dependenţa de aspartam şi apetitul exagerat şi incontrolabil faţă de dulciuri
• depresii severe
• hiperactivitate la copii
• moarte subită
• schizofrenie
• tendinţe suicidare
• ulcer peptic
• vătămarea iremediabilă a creierului

BOLI CAUZATE DE ASPARTAM
• boala Alzheimer
• boala Basedow-Graves
• boala Lyme
• boala Ménière
• boala Parkinson
• deficit de atenţie
• epilepsie (forma „grand mal“ şi „petit mal“)
• fibromialgie
• hipotiroidie datorată mercurului din plombele dentare
• limfom malign non-Hodgkin
• limfom la nivelul creierului (este o tumoare cu o rată foarte crescută de mortalitate, fiind asociată cu consumul de aspartam)
• lupus eritematos diseminat
• retardare mintală
• scleroză laterală amiotrofică
• scleroză multiplă
• sensibilitate crescută la amalgamurile dentare cu mercur
• sindromul cronic de oboseală
• sindromul de mialgie eozinofilică (EMS)
• tumori cerebrale, ale glandei tiroide, mamare, pancreatice, testiculare, ovariene, uterine, adenomuri ale glandei pituitare, tumori uterine.

SURSA:www.razboiulnevazut.com

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: