Descoperirea care ar explica de ce noi existăm: materia mai tare ca antimateria

Faptul că particulele de materie şi de antimaterie se distrug unele pe altele, atunci când intră în contact, i-a uimit mult timp pe fizicieni, care tot s-au întrebat cum poate exista Universul. Dar noi rezultate dintr-un experiment realizat într-un accelerator de particule sugerează faptul că materia pare să câştige bătălia în final, se scrie într-un articol publicat pe site-ul Yahoo News.

Experimentul a arătat faptul că există o foarte mică diferenţă (de 1%) în favoarea materiei, în procesul de producere a materiei şi a antimateriei, ceea ce ar putea explica de ce materia a devenit predominantă.

Teoria curentă, cunoscută sub numele de modelul standard al fizicii particulelor, presupunea faptul că ar putea există o anumită încălcare a simetriei materie-antimaterie, dar această teorie nu putea să explice suficient cum Universul nostru constă în special din materie, existând doar puţine urme de antimaterie. Dar acest ultim experiment demonstrează faptul că există un raport neechilibrat între materie şi antimaterie. Mai exact, fizicienii au descoperit o diferenţă de 1% dintre perechile de muoni şi de antimuoni, diferenţă ce apare din dezintegrarea particulelor cunoscute ca B mezoni.

Aceste rezultate au fost realizate la acceleratorul de particule Tevatron, fratele mai mic al acceleratorului de particule CERN din Elveţia. Unul din fizicieni, Stefan Soldner-Rembold, a declarat următoarele: “Mulţi dintre noi am simţit pielea ca de găină, atunci când am văzut rezultatele. Ştiam că am descoperit ceva ce e dincolo de ceea ce pot explica teoriile curente”.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: