DESERTUL NAZCA DIN PERU-AERODROM AL „ZEILOR”???

Aerodromul extraterestrilor – Nazca .

Liniile Nazca ”, cum au fost supranumite, reprezinta o serie de geoglife localizate in desertul cu acelasi nume, la suprafata unui platou arid care se intinde pe o distanta de 80 km, intre orasele Nazca si Palpa, din Peru. Aici se gasesc sute de reprezentari de diverse complexitati, de la simple linii, la forme stilizate, de pasari, maimute, paianjeni, pesti, rechini, lame si soparle, totul la o scara de-a dreptul gigantica. Se crede despre ele ca au fost create de cultura Nazca intre anii 200 i.Hr. si 700 e.n.

In anul 1939, in timpul unei misiuni de zbor cu avionul deasupra desertului Nazca, pilotii insarcinati sa fotografieze din aer viitorul traseu al autostrazii panamericane ce trecea prin Valle de Palpa, au surprins in poze linii si figuri geometrice ciudate. S-a crezut initial ca sunt vechi drumuri si santuri de irigare incase. Teoria a fost insa rapid infirmata de arheologul american Paul Kosak de la Universitatea din Long Island (SUA), care si-a efectuat, in 1940, diagnoza asupra recentei descoperiri.

Misterioase si enigmatice, desenele din Nazca au fost, la inceput, sursa multor speculatii exagerate. Cu timpul insa, teorii avizate au inceput sa vada lumina. Doctorul in matematica Maria Reiche, cea care si-a inchinat aproape toata viata cercetarii curioaselor desene peruane, a propus ipoteza conform careia autorii lor stapaneau savant arta masuratorilor si a transpunerii lor pe teren la scara impozanta. Potrivit lui Reiche, care a si-a inceput cercetarile in 1946 pe baza insemnarilor lui Kosak, desenele fusesera executate printr-un procedeu destul de simplu. Liniile fusesera trasate pe pamantul de culoare galbuie cu ajutorul unui strat subtire de pietre inchise la culoare, autorii lor folosind o unitate de masura fixa.

Totusi, cercetatoarea era convinsa ca desenele nu puteau fi executate decat daca popoarele locale cunosteau taina zborului, fapt pe care a incercat sa-l dovedeasca, mai tarziu, americanul Bill Sporer. El a pornit in solutionarea enigmei de la iscusinta populatiei Nazca in arta tesaturilor. Din examinarea microscopica a patru bucati de tesatura descoperite in apropierea desenelor din pustiu, a reiesit ca vechii peruvieni foloseau la materialele lor o urzeala mai buna decat cea folosita astazi la confectionarea panzei de parasuta si mai solida decat tesaturile folosite pentru aerostate. In acelasi timp, la capatul multora dintre liniile drepte ale desenelor s-au gasit gropi circulare, cu diametrul de aproximativ 10 metri, umplute cu pietre innegrite de foc. Impreuna cu reprezentarea unor obiecte plutitoare pe ceramica Nazca, toate au condus la ideea ca in aceste locuri s-ar fi putut aprinde focuri pentru a incalzi aerul dintr-un balon si a-l inalta.Anul 1975 aduce cu sine si efectuarea unui experiment, pe baza ipotezei lui Sporer, cand, folosindu-se materiale si tehnici accesibile popoarelor din Nazca, s-a procedat la realizarea unui balon cu aer cald. Dupa ce a fost aprins un foc sub el, s-a ridicat cu cei doi piloti din nacele, confirmand posibilitatea ca locuitorii din Nazca sa fi cunoscut arta zborului.Desigur, exista si propuneri mai excentrice menite sa explice formarea desenelor, Erich von Daniken, sustinator fervent al ideii existentei civilizatiilor extraterestre, fiind unul dintre emitentii lor de vaza. Acesta vede in Valle de Palpa unaerodrom al extraterestrilor, care ar fi dirijat din avion efectuarea desenelor sau le-ar fi realizat cu ajutorul razelor laser. Ele ar fi servit drept repere de navigatie. Teoria este insa respinsa cu tarie de catre Maria Reiche, care nu poate accepta ca prezumtivii vizitatori din cosmos se aflau la un nivel atat de primitiv, incat sa fi pus in acest scop pietre.

Si legende locale, cu nuanta mistic-religioasa, planeaza in jurul desenelor, localnicii warrau gasind o explicatie metaforica si simplista a originii lor. Ei pastreaza in legatura cu Valle de Palpa mituri ce povestesc despre un lacas aflat in ceruri, de unde stramosul lor a coborat pe pamant si a vanat cu arcul animalele infatisate de desenele din Valle de Palpa. Pastrand insa registrul stiintific, desi eforturile cercetatorilor par sa fi dat roade in incercarea identificarii unor posibile explicatii ale originii desenelor uriase din Nazca, scopul mobilizarilor uriase in vederea realizarii lor, ramane inca un mister. Teoriile nu au intarziat sa apara nici in acest sens, dar ele sunt, mai degraba, hazardate.

Nazca Lines, Peru

In anul 1972, ca urmare a presupunerii ca desenele din Valle de Palpa reprezinta o harta astrala, cunoscutul astronom Gerald S. Hawkings s-a deplasat in Peru pentru a vedea daca printre desene existau semne care sa indice vreo legatura cu observatiile astronomice. Au fost identificate cateva linii calendaristice orientate spre punctele orizontului unde apunea Soarele in perioadele de solstitii prin anii 350 – 550 e.n., dar celor mai multe desene nu li s-a deslusit scopul. Unele ipoteze sustin ca desenele ar putea sta la baza unor funeralii ritualicespeciale. In cadrul acestora, capeteniile decedate ar fi fost trimise in aerostate, in “sanul” zeului-soare, fiintele reprezentate pe sol ramanand in urma ca simboluri ale vietii lor vesnice. Din pricina aspectului pe alocuri hidos si amenintator al reprezentarilor faunistice din solul Nazca, s-a presupus chiar ca ele ar putea servi drept “sperietori” si s-a ajuns la premisa ca indeplinesc rolul unui front defensiv, menit sa alunge posibili intrusi aerieni.

Polemicile au mers pana acolo, incat desenelor li s-a contestat chiar originalitatea. Au fost considerate imitatii primitive si imperfecte ale remarcabilei si enigmaticei culturi Marcahuasi. Este vorba despre o regiune a provinciei Huarochiri, din Peru, in apropiere de Lima, raionul Casta, unde, pe o suprafata de cativa kilometri patrati, se afla cea mai spectaculoasa galerie de sculptura vazuta vreodata. La fel ca Mount Rushmore din SUA, cu busturile celor patru presedinti cioplite in munte, culmi intregi muntoase au fost aici transformate in sculpturi.

Nu se cunoaste cu exactitate nici astazi scopul formatiunilor din Nazca, iar ele continua sa ridice semne de intrebare referitoare la istorie si la evolutie, dar desenele peruane nu reprezinta totusi un fenomen izolat. Locatii similare, care alimenteaza la fel de mult curiozitatea si au origini la fel de necunoscute, se gasesc in mai multe locuri pe suprafata Pamantului.

In desertul chilian Tarapacaru s-au descoperit in 1968 desene asemanatoare, printre care si conturul, lung de o suta de metri, al unei siluete umane, construit din bucati de lava, pe o colina inalta de 200 metri. Partea de rasarit a Americii de Nord gazduieste asa-numitele “moundy”, ridicaturi la suprafata pamantului, din lut sau piatra, de diferite forme si dimensiuni. La fel ca desenele din Nazca, au forma unor animale uriase, a caror forma poate fi observata numai din avion. Nu se stie de ce au aparut, insa ele reprezinta performanta uriasa de dislocare a sute de mii de metri cubi de pamant si piatra. In Anglia intalnim calul lung de 111 metri din Uffington, cu o vechime de cel putin 2000 de ani si “Marele barbat din Wilmington”, de pe coasta muntelui Windover, care sunt tot atatea exemple de desene misterioase asemanatoare celor descoperite in Peru. Exemplele pot continua. O constatare interesanta, insa, este ca si in epoca moderna realizarea unor astfel de desene este foarte anevoioasa si presupune un sistem de semnalizare complex, cu stegulete, megafoane si teodoliti(instrumente optice complexe), ceea ce face cu atat mai bizara realizarea lor cu mii de ani in urma.

Desenele din desertul Nazca, Peru, America de Sud vin, deci, ca o ironie a vechimii, care, alaturi de fenomene asemanatoare, dandu-ne totul si de fapt nimic, ne sugereaza o evolutie nestiuta a civilizatiei umane, mult mai fragmentata si mai putin graduala decat se banuieste inca.

descopera.ro

**

Sapaturile recente in zona Cahuaci, in sudul statului Peru, unde se afla piramide si constructii studiate de mai multi ani, ar putea constibui la dezlegarea misterului celebrelor linii ce alcatuiesc imaginile aeriene de la Nazca, transmite AFP.

Arheologul Johny Isla, care conduce echipa de cercetare in aceasta regiune, a afirmat in deschiderea acestei saptamani ca sapaturile realizate de mai bine de 20 de ani la Cahuaci au demonstrat ca acest oras era centrul civilizatiei Nazca, ce se intindea pe mai multe vai din sudul tarii.

Cahuaci ere un centru politic, cultural si religios, iar oamenii care au realizat ciudatele desene de la Nazca locuiau acolo. Mult timp specialistii s-au intrebat la ce foloseau acele desene care puteau fi vazute doar survoland Nazca si cum au putut fi ele realizate in lipsa aparatelor de zbor.

“Exista o anume relatie intre complexul arhitectonic de la Cahuaci si desenele de la Nazca, demonstrata de o linie care pleaca din centrul urban pana la regiunea din pampas unde se afla figurile”, a explicat Isla.

La Cahuaci, pe o suprafata de 24 de kilometri patrati, cercetatorii au descoperit 34 de constructii, unele in forma de piramida, majoritatea ingropate in desert. Una dintre acestea are o inaltime de 20 de metri si este structurata pe sapte niveluri, avand peretii din caramida si fiind dotata cu rampe de acces.

Trasate in urma cu 2.500 de ani, cele 800 de linii drepte si cele 300 de figuri geometrice de la Nazca sunt invizibile de la nivelul solului. Ele reprezinta plante si animale, printre care o soparla, serpi, o maimuta, un condor si un om cu cap de cucuvea.

Figurile uriase, inscrise in patrimoniul UNESCO, sunt vizibile doar din avion, pentru turistii doritori existand un mic aparat de zbor folosit special pentru vizionarea figurilor.

Maria Reiche (1903-1998), matematiciana germana care a studiat aceste linii, era de parere ca ele reprezentau un calendar astronomic folosit in agricultura.

Alti cercetatori sunt de parere ca ele ar fi carari ce alcatuiesc traseul unui pelerinaj religios sau piste de aterizare pentru extraterestri. O teorie recenta leaga figurile de la Nazca de cultul fertilitatii si al apei.

hotnews.ro

aprilie 26, 2010 Scris de 2012en | 2012, America de Sud, Descoperiri incredibile., Misterele Istoriei | , , , , , , , | Lasă un comentariu

Teoria Conspiratiei: Conspiratia NASA si apocalipsa 2012.

Apocalipsa 2012 – planeta sumerienilor

Numai legat de presupusa existenta a planetei Nibiru (si felurite alinieri si inversari ale polurilor magnetice ale Terrei), David Morrison, Senior Scientist la Institutul de Astrobiologie din cadrul NASA (NAI), primeste in ultima vreme peste 20 de mailuri pe saptamana. Este clar ca se pot face bani pe seama interesului pe care oamenii il au fata de “iminenta” Apocalipsa, cea “programata” sa aiba loc in 2012, considera astrobiologul, convins ca buna parte din aceasta “isterie” de proportii planetare a fost in ultimele luni copios alimentata si de campania publicitara a filmului catastrofico-stiintifico-fantastic “2012″.

Trailerul filmului prezinta unda unei maree care “escaladeaza” Himalaya, in timp ce o voce incarcata de dramatism declama urmatoarele cuvinte: “Ce ar face guvernele de pe planeta noastra pentru a pregati 6 miliarde de persoane pentru sfarsitul lumii? Nimic. Descoperiti Adevarul. Cautati 2012 pe Google”.

Iata care sunt cele mai frecvente intrebari pe tema “sfarsitului lumii”, cu raspunsurile detaliate ale lui David Morrison.

Care este originea “profetiei” conform careia lumea se va sfarsi in decembrie 2012?

Povestea a debutat cu cateva asertiuni potrivit carora Nibiru, o presupusa planeta descoperita de sumerieni, s-ar indrepta catre Terra. Zecharia Sitchin, autor de romane ambientate in antica civilizatie mesopotamiana din Sumeria, a sustinut in mai multe carti (“The Twelfth Planet ” de ezemplu, publicata in 1976) ca ar fi gasit si tradus documente sumeriene care identifica pianeta Nibiru, ce ar orbita in jurul Soarelui la fiecare 3.600 de ani. Aceste mituri sumeriene includ povesti despre “astronauti antici” care ar fi vizitat Terra, provenind dintr-o civilizatie extraterestra numita Annunaki.Ulterior, Nancy Lieder, o asa-zisa clarvazatoare care pretinde ca vehiculeaza mesaje receptionate de la extraterestri, a scris pe site-ul propriu ca locuitorii unei planete imaginare a stelei Zeta Reticuli au vizitat-o si ca Terra este in pericol din cauza planetei X sau Nibiru. Aceasta catastrofa a fost prevazuta initial sa aiba loc in luna mai a anului 2003, dar dupa ce sfarsitul lumii nu a avut loc, a fost “re-programata” in decembrie 2012, inspirandu-se din alta profetie apocaliptica, lasata in urma cu sute de ani de mayasi.

Sumerienii au fost prima mare civilizatie a omenirii si au facut multe previziuni astronomice precise, inclusiv pe cele ale existentei planetelor Uranus, Neptun si Pluto. De ce n-ar trebui sa le credem si pe cele cu privire la Nibiru?

Nibiru este un nume din astrologia babiloniana, uneori asociat zeului Marduk. Apare si ca personaj secundar in poemul Enuma Elish, dedicat Creatiei, potrivit inregistrarilor din biblioteca regelui asirian Assurbanipal (668-627 i.Ch)

Sumeria a prosperat cu mult timp inainte, cam in perioada dintre secolul 23 si 17 i.Ch. Afirmatiile potrivit carora Nibiru ar fi o planeta si ar fi fost cunoscuta de sumerieni sunt contrazise de cercetatorii care (spre deosebire de Zecharia Sitchin), chiar studiaza si traduc scrieri provenite din Mesopotamia antica.

Sumeria a fost cu adevarat o mare civilizatie
, importanta pentru dezvoltarea agriculturii, a administrarii apei, a vietii urbane si in mod deosebit a scrierii. Cu toate acestea, ne-a lasat putine scrieri pe tema astronomiei. Cu siguranta sumerienii nu cunosteau existenta lui Uranus, Neptun sau Pluto. Nu stiau ca planetele orbitau in jurul Soarelui: un concept aparut pentru prima oara in Grecia Antica, la doua mii de ani dupa sfarsitul sumerienilor. Afirmatiile ca sumerienii dispuneau de o astronomie sofisticata sau ca se inchinau la un zeu numit Nibiru sunt doar un produs al fanteziei lui Sitchin.

Planeta care aduce apocalipsa – o fabulatie?

Cum poate fi negata existenta planetei Nibiru, avand in vedere ca a fost descoperita in 1983, iar stirea a aparut in principalele publicatii? La vremea respectiva a fost numita Planeta X, apoi Xena sau Eris.

IRAS (l’Infrared Astronomy Satellite de la NASA, care in 1983 a efectuat un “cadastru” al cerului timp de zece luni) a descoperit numeroase surse de radiatie infrarosie, dar niciuna dintre ele nu era Nibiru sau Planeta X sau alte obiecte in zona externa a sistemului solar.

Sintetizand, IRAS a catalogat 350.000 de surse de radiatie infrarosie, si intial multe dintre ele nu au fost identificate (si tocmai acest motiv a stat la baza studiului). Toate aceste observatii au fost aprofundate in cadrul unor studii ulterioare, realizate cu instrumente mult mai puternice, atat pe pamant, cat si in spatiu.

Zvonurile cu privire la o “a zecea planeta” au explodat in 1984, cand revista Astrophysical Journal Letters a publicat un articol stiintific intitulat “Unidentified Point Sources in the IRAS Minisurvey” (“Surse punctiforme neidentificate in mini-cercetarea IRAS”), unde se vorbea de diferite surse de radiatie infrarosie. Ulterior s-a descoperit insa ca aceste “obiecte misterioase” erau galaxii indepartate (in afara unuia, care era un suflu al unui “nor infrarosu”) conform datelor publicate in 1987.

Nicio sursa IRAS nu a reiesit vreodata a fi o planeta. Pe scurt: Nibiru este un mit lipsit de orice fundament faptic. Pentru un astronom, afirmatiile incrancenate cu privire la o planeta care s-ar afla “aproape”, dar ar fi “invizibila” sunt pur si simplu tampite.


Poate ar trebui sa intrebam de Planeta X sau de Eris, in loc de Nibiru. De ce orbita planetei Eris este tinuta secret?

Termenul de “Planeta X” reprezinta un oximoron atunci cand este aplicat unui obiect real. A fost uzitat de astronomi pe parcursul secolului trecut pentru a indica orice obiect posibil sau a carui existenta era banuita. Odata identificat obiectul, i se da un nume, cum s-a facut cu Pluto si Eris, care o vreme au fost indicate prin numele de “Planeta X”. Daca iese la iveala ca un obiect nou nu este real sau nu este o planeta, nu veti mai auzi vorbindu-se de el, iar daca este real nu se numeste “Planeta X”.

Eris este una dintre numeroasele planete pitice descoperite recent de astronomi in proximitatea sistemului solar. Toate se afla pe orbite normale, care nu le vor purta niciodata aproape de Terra. La fel ca Pluto, si Eris este mai mica decat Luna noastra. Este foarte departe, iar orbita ei nu o duce niciodata la mai putin de 6,4 miliarde de km de noi. Nu exista niciun secret legat de Eris si orbita ei, dupa cum cu usurinta se poate verifica pe Google sau consultand Wikipedia.

Negati ca NASA a construit un telescop la Polul Sud pentru a o urmari pe Nibiru? Pentru ce altceva ar putea servi construirea unui telescop la Polul Sud?

Un telescop la Polul Sud exista, dar nu a fost construit de NASA si nu este utilizat pentru a studia planeta Nibiru. South Pole Telescope este finantat de National Science Foundation, si este un radiotelescop, nu un instrument optic. Nu este capabil sa receptioneze imagini sau sa faca fotografii. Antarctica este un loc magnific pentru observatiile astronomice in infrarosu si prin unde scurte radio, oferind si avantajul ca se pot observa obiectele in mod continuu, fara interferenta alternantei zi-noapte.

As mai adauga si ca este imposibil de imaginat o geometrie in care un obiect ar fi vizibil doar de la Polul Sud. Chiar daca acesta s-ar afla tocmai in sudul pamantului, ar fi vizibil de pe intreaga emisfera sudica.

Adevarul despre Apocalipsa 2012 nu ar putea fi tinut secret

Sunt adevarate fotografiile cu Nibiru de pe net?

Majoritatea fotografiilor si filmelor postate pe internet semnaleaza existenta a “ceva” in apropierea Soarelui, ce pare a accredita teoria ca Nibiru ar fi ramas ascunsa in spatele Soarelui timp de ani de zile. In realitate, este vorba despre imagini false ale Soarelui, produse de reflexe interne in obiectiv, cunoscute sub numele de “lens flare”. Pot fi identificate cu usurinta pentru ca sunt diametral opuse imaginii reale a Soarelui, ca si cum ar fi fost reflectate trecand prin centrul imaginii. Acest fenomen este deosebit de evident in filmarile video, in care atunci cand se misca camera, imaginea falsa danseaza si se afla intotdeauna exact in locul opus fata de imaginea reala. Un efect similar sta la baza multor fotografii cu UFO facute noaptea, cand in cadru sunt surse de lumina intense, cum sunt de exemplu felinarele.

Sunt surprins ca lumea nu sesizeaza acest artificiu fotografic foarte cunoscut, si uimit ca aceste fotografii, care arata ceva aproape la fel de mare si luminos ca Soarele (un “al doilea soare”), sunt acceptate, cum sunt de fel si afirmatiile de pe unele site-uri potrivit carora Nibiru ar fi prea plapanda pentru a fi vazuta sau fotografiata daca nu se recurge la un telescop foarte puternic.

Exista o imagine telescopica foarte raspandita care prezinta doua panorame ale unui nor de gaz in expansiune, foarte indepartat de sistemul solar. Norul nu se deplaseaza: acest lucru se observa din faptul ca stelele sunt identice in cele doua imagini. Un internaut atent a identificat aceste imagini: arata invelisul de gaz din jurul stelei V838 Mon. Pe Wikipedia exista o descriere foarte buna a acestei stele si o superba fotografie facuta cu telescopul spatial Hubble.

Un video postat in vara lui 2008 pe Youtube infatiseaza un om in bucataria casei lui, in timp ce sustine ca unul dintre obiectele descoperite de un telescop cu raze X al NASA este Nibiru. Care sunt dovezile lui? Intrucat aceasta imagine cu raze X in culoare falsa publicata de NASA este albastra, probabil ca in realitate este vorba despre o planeta vecina, care are un ocean. Teoria ar fi comica, daca n-ar fi folosita pentru a inspaimanta oamenii.

Puteti explica cum se face ca zona care se afla la 5h53m26s, -6 10′ 58” este intunecata in Google Sky si in Microsoft Telescope? Oamenii insinueaza ca ar fi “ascunsa” pentru ca acestea sunt coordonatele unde s-ar gasi acum Nibiru.

Multi oameni m-au intrebat despre acest dreptunghi negru in constelatia lui Orion din Google Sky, care prezinta imagini preluate din masuratorile astronomice Sloan Digital Survey. Nu poate fi o “ascunzatoare” a lui Nibiru pentru ca este o parte a cerului care se vede practic din orice loc de pe Terra si era vizibila in iarna 2007-2008, atunci cand a inceput sa se faca valva in jurul lui Nibiru. Dar acest lucru ar dezminti faptul ca Nibiru s-ar ascunde in spatele Soarelui sau ca ar fi vizibil doar din emisfera sudica.

Eram insa foarte curios cu privire la dreptunghiul negru, asa incat l-am intrebat despre el pe un prieten, unul dintre cercetatorii care lucreaza pentru Google. Mi-a raspuns ca “datele lipsa provin dintr-o eroare de elaborare in programul utilizat pentru prezentarea colajului de imagini preluate din Sloan Survey, care va fi remediata!”.

Dar daca guvernul american ar fi la curent cu existenta planetei Nibiru, nu-i asa ca ar tine-o secreta pentru a evita panica in randul populatiei?

Guvernul american are multe obiective, dar printre ele nu se numara si acela de a mentine populatia calma. In baza experientei mele, uneori anumite parti din guvern fac exact contrariul, cum se intampla de exemplu cu frecventele amenintari teroriste. Exista o cazuistica istorica bogata in tentative de a pune lucrurile dezagreabile “in carca” adversarilor politici (cititorii mai in etate isi vor aminti de “missile gap” din alegerile americane din 1960; cei mai tineri vor observa frecventele aluzii din zilele noastre la cei care protejeaza sau nu Statele Unite de teroristi).

Si daca ar vrea, guvernul tot nu ar putea tine secreta existenta planetei Nibiru. Daca ar fi reala, ar fi urmarita de mii de astronomi, atat profesionisti, cat si amatori. Ei sunt pretutindeni in lume. Cunosc comunitatea astronomilor: sunt cercetatori care nu ar tine un secret nici daca li s-ar ordona s-o faca. Este pur si simplu imposibil sa ascunzi o planeta care se apropie de sistemul solar intern!

Apocalipsa dupa mayasi

De ce calendarul Maya spune ca lumea se va sfarsi in 2012?

Calendarele exista pentru a masura trecerea timpului si nu pentru a prevedea viitorul. Astronomii Maya erau capabili si au dezvoltat un calendar foarte complex. Calendarele antice sunt interesante pentru istorici, dar nu pot rivaliza cu capacitatile de care dispunem la ora actuala in acest sens sau cu precizia celor de care ne folosim astazi.

Idee principala este ca niciun calendar, fie ele antic sau contemporan, nu poate prezice viitorul planetei noastre sau sa ne avertizeze cu privire la ceea ce se va intampla la o anumita data, cum este 2012.

As atrage atentia ca cel pe care il am pe biroul meu se termina cu mult inainte, pe 31 decembrie 2009, si cu toate acestea nu interpretez acest fapt ca pe o previziune a Armageddonului. Este pur si simplu sfarsitul unui an si inceputul unuia nou.

Ce este teoria inversarii polilor? Este adevarat ca scoarta terestra se roteste la 180 de grade in jurul nucleului in cateva zile sau cateva ore? Are vreo legatura cu coborarea sistemului nostru solar sub ecuatorul galactic?

O inversare a miscarii de rotatie a Pamantului este imposibila. Nu s-a intamplat pana acum si nu se va intampla niciodata. Exista miscari lente ale continentelor (de exemplu, Antarctica era aproape de ecuator acum sute de milioane de ani), dar nu au nicio legatura cu teoriile inversarii polilor de rotatie.

Totusi, multe site-uri care lanseaza teorii ale dezastrelor inseala oamenii pornind de la un fapt real si inlocuindu-l ulterior cu o aberatie. Afirma ca exista o legatura intre miscarea de rotatie terestra si polaritatea magnetica a Terrei, care intr-adevar se schimba la perioade neregulate si se inverseaza in medie la fiecare 400.000 de ani. Din ceea ce stim, astfel de inversari magnetice nu dauneaza in niciun fel vietii pe Pamant. Este oricum extrem de improbabil ca o inversare magnetica sa survina in curand (in 2012) si ca aceasta sa echivaleze sau sa dezlantuie, o inversare a polilor de rotatie.

In plus, nimic din toate acestea nu au nicio legatura in niciun fel cu ecuatorul galactic sau cu orice alta absurditate privitoare la alinierile despre care vorbesc multe site-uri care promoveaza teorii ale conspiratiei.

Cand majoritatea planetelor se vor alinia in 2012, iar Terra va fi in centrul Caii lactee, care vor fi efectele resimtite de Pamant?

Nu va exista nicio aliniere de planete in 2012 sau in niciun alt moment din urmatoarele decenii. In ceea ce priveste Terra care s-ar afla in centrul Caii Lactee, nu stiu ce poate sa insemne aceasta fraza. Daca se refera la galaxia Caii Lactee, ne aflam catre marginea acestei galaxii in forma de spirala, la circa 30.000 ani-lumina de centru. Ne invartim in jurul centrului galactic in 225-250 milioane de ani, mentinandu-ne mereu, “grosso modo”, la aceeasi distanta.

Pe multe site-uri se vorbeste despre alinierea Terrei si a Soarelui cu centrul Caii Lactee, in constelatia Sagetatorului: acest lucru se intampla in fiecare an in luna decembrie si nu avem niciun motiv sa ne asteptam ca 2012 sa fie diferit de orice alt an.

Cand Soarele si Terra se aliniaza in planul galactic in timp ce exista o gaura neagra in centru, nu s-ar putea intampla ceva din cauza faptului ca atractia gravitationala a gaurii negre este atat de puternica?

Exista o mare gaura neagra in centrul galaxiei noastre, Calea Lactee, si ca orice alta concentratie de masa, exercita o forta gravitationala asupra restului galaxiei. Cu toate acestea, centrul galaxiei este foarte departe, la circa 30.000 ani-lumina, prin urmare exercita efecte neglijabile asupra sistemului solar sau a Terrei. Nu exista forte speciale provenite din planul galactic sau din centrul galactic. Unica forta importanta care actuioneaza pe Pamant este gravitatia Soarelui si a Lunii.

Vom muri cu totii in 2012?

Campul magnetic terestru se va inversa in 2012, tocmai atunci cand se va inregistra nivelul maxim istoric de furtuni solare. Va distruge acest fenomen civilizatia umana?

In proximitatea varfurilor de activitate solara (care survin la fiecare 11 ani, circa) exista mult mai multe eruptii solare decat cele corespunzatoare minimelor. Aceste fenomene nu reprezinta un pericol pentru fiintele umane sau pentru alte forme de viata de pe Terra. I-ar putea pune in pericol pe astronautii aflati in spatiu sau pe Luna, si este un lucru pe care NASA trebuie sa invete a-l administra, dar nu e o problema pentru mine sau pentru voi.Marile fenomene solare pot intrerupe transmisiunile radio, cauza aurore boreale sau australe foarte luminoase si defecta componentele electronice ale anumitor sateliti in spatiu. La ora actuala multi sateliti sunt proiectati sa tina cont de aceasta eventualitate. Doar in cazuri extreme, activitatea solara poate interfera cu distributia electrica la sol si eventual provoca un “blackout”.

Ultimul varf de activitate solara a avut loc in 2001, de aceea urmatorul este prevazut pentru 2012, la distanta de 11 ani. Dar nivelul minim de activitate solara inregistrat cel mai recent a fost unul insolit, cu doi ani practic fara pete solare sau alte indicatii ale activitatii solare, de aceea cercetatorii prevad ca urmatorul varf va surveni cu intarziere, probabil in 2013. Detaliile ciclului solar raman insa in esenta imprevizibile.

Este adevarat: campul magnetic terestru ne protejeaza creand o zona ampla in spatiu denumita magnetosfera terestra, in interiorul careia mare parte din materialul emis de soare este capturat sau deviat, dar nu exista nicio ratiune pentru ca noi s ane asteptam la o inversare a polaritatii magnetice in viitorul apropiat. Aceste inversari au loc in medie doar o data la fiecare 400.000 de ani.

Se spune ca vom muri totii in 2012 pentru ca un meteorit va izbi Pamantul. E adevarat?

Terra este de multa vreme tinta impactului cometelor si asteroizilor, chiar daca marile ciocniri sunt foarte rare. Ultimul mare impact a avut loc in urma cu 65 milioane de ani, cauzand extinctia dinozaurilor. Astazi astronomii de la NASA realizeaza Spaceguard Survey tocmai pentru a detecta eventuali asteroizi gigantici aflati in apropiere de Terra, cu mult inainte ca ei s-o loveasca. Toate aceste studii sunt realizate in mod transparent, iar descoperirile publicate zilnic pe site-ul NEO Program Office al NASA, unde oricine poate vedea direct ca nu exista impacturi prevazute pentru 2012.

Daca Nibiru este o inventie, cum se face ca NASA nu publica o dezmintire?

Cine intra pe pagina principala a site-ului NASA, gaseste multe articole care demonteaza toate aceste teorii fanteziste. Mai mult NASA nu poate face. Traim intr-o lume in care libertatea de exprimare e sfanta, si asta include si libertatea de a minti. Lumea ar trebui sa fie multumita ca nu exista cenzura si sa faca uz de bunul simt.Pe masura ce ne apropiem de 2012, minciunile vor deveni tot mai evidente.

Puteti demonstra ca Nibiru este o inventie?

Aceasta intrebare ar trebui adresata sustinatorilor teoriei sfarsitului lumii in 2012, nu NASA trebuie sa furnizeze probe ca este falsa. Daca pe internet cineva ar afirma ca in Cleveland se plimba pe strazi elefanti mov cu inaltimea de 18 metri v-ati astepta ca NASA sa demonstreze ca nu este adevarat?

sursa  http://www.descopera.ro

aprilie 23, 2010 Scris de 2012en | 2012, Teoria conspiratiei | , , , , , , , , , , , , | 3 comentarii

Zeitgeist The Movie: Official Release (Subtitrare In Limba Romana)

Zeitgest – The Movie — http://video.google.com/videoplay?docid=9072119975796993477#

Urmareste si ZEITGEIST ADDENDUM  [ 2008 ]  – http://video.google.com/videoplay?docid=6592355148420454993#

Zeitgeist pledeaza pentru demitificarea lumii in care traim. Produs de Peter Joseph, filmul a fost creat pentru a-i inspira pe oameni sa priveasca lumea dintr-o perspectiva mai critica si pentru a intelege ca deseori lucrurile sunt diferite de le vedem noi, oamenii obisnuiti.

Ce pot avea in comun religia, razboiul si banii? Conform acestui documentar, care timp de doua ore aduce o multime de argumente in sprijinul teoriei pe care o sustine, numitorul comun este incercarea de manipulare a populatiei la nivel mondial.

Cu cat investigam mai mult despre ceea ce credem ca intelegem, care ne este originea, ceea ce credem ca facem, cu atat mai mult ne dam seama ca suntem mintiti. Suntem mintiti de fiecare autoritate. Ce va face sa credeti, chiar si pentru un minut, ca autoritatea religioasa este singura care niciodata nu a fost atinsa?

Institutiile religioase de pe lumea asta se afla la fundul mocirlei. Institutiile religioase ale acestei lumi au fost puse acolo de aceiasi oameni care v-au dat guvernul, educatia voastra pervertita, care v-au dat cartelurile bancare internationale.

Si asta pentru ca stapanii nostri nu dau doi bani pe voi sau pe familiile voastre. Lor nu le pasa decat de ceea ce le-a pasat dintotdeauna, si anume sa controleze lumea asta blestemata. Am fost indepartati de adevar si de prezenta divina din Univers pe care oamenii au numit-o “Dumnezeu”.

Nu stiu ce este Dumnezeu, dar stiu ce nu este. Si daca nu sunteti si pana cand nu sunteti pregatiti sa priviti intregul adevar, oricare ar fi acesta, indiferent la cine ar conduce, chiar daca vreti sa va faceti ca nu vedeti sau vreti sa faceti ce vreti, atunci, undeva pe drum, veti descoperi… ca v-ati jucat cu Justitia Divina.

Pe masura ce veti invata mai mult, pe masura ce veti intelege cum stau lucrurile, cu cat ele devin mai evidente, veti incepe sa vedeti minciuni pretutindeni. Trebuie sa cunoasteti adevarul, sa-l cautati, pentru ca adevarul va va elibera.

“Cred ca a fost dificil pentru cei care au luat autoritatea drept adevar mai degraba decat adevarul ca autoritate.”
G. Massey, Egiptolog

“Trebuie sa va spun adevarul, oameni buni! Trebuie sa va spun adevarul.

Cand vine vorba de abureala, cea mai mare abureala a timpurilor, trebuie sa aveti in vedere campionul promisiunilor false si al pretentiilor exagerate din toate timpurile. Religia. Ganditi-va numai! Religia a convins, realmente, oamenii ca exista un om invizibil, traind in cer, care vede tot ce faci, in fiecare minut al fiecarei zile. Iar omul invizibil are si o lista speciala cu 10 lucruri pe care nu vrea ca tu sa le faci.

Si daca faci unul din aceste zece lucruri, el are un loc special, plin de foc si fum, un loc al torturii si spaimei unde te va trimite sa traiesti si sa suferi, sa arzi, sa te sufoci, sa tipi si sa plangi vesnic pana la sfarsitul timpurilor… Dar el te iubeste!

Te iubeste. Te iubeste si are nevoie de bani. Intodeauna are nevoie de bani! Este atotputernic, este perfect, atoatestiutor si intelept. Totusi, nu se poate descurca cu banii! Religia inghite miliarde de dolari, nu plateste taxe si mereu are nevoie de inca putin. Acum sa va spun o poveste de rahat extraordinar de reusita! Rahatul sfant!”

***

PARTEA I
CEA MAI GROZAVA POVESTE SPUSA VREODATA

Acesta este Soarele. Inca din anul 10.000 inainte de Christos, istoria abunda de scrieri si picturi ce reflecta respectul si adoratia oamenilor pentru acest obiect. Si nu e greu sa intelegem de ce, de vreme ce Soarele rasare in fiecare dimineata, aducand lumina, caldura si siguranta, salvand omul de frig, intuneric si de pradatorii de la adapostul noptii. Civilizatiile au inteles ca in absenta Soarelui, granele nu ar creste, viata pe planeta nu ar supravietui. Aceste realitati fac ca Soarele sa fie cel mai adorat lucru din toate timpurile.

In mod asemanator, oamenii au fost foarte constienti si de prezenta stelelor. Urmarirea traiectoriei lor le-a permis sa recunoasca si sa anticipeze evenimente care au loc la perioade mari de timp, cum ar fi eclipsele si lunile pline. In schimb, au clasificat stelele in grupuri de stele cunoscute astazi de noi drept “constelatii”.

Acesta este zodiacul, una dintre cele mai vechi imagini conceptuale din istoria umanitatii. Reprezinta Soarele, in drumul lui prin cele 12 constelatii majore, in decursul unui an. Reprezinta, de asemenea, cele 12 luni ale anului, cele 4 anotimpuri, solstitiile si echinoctiurile. Termenul “zodiac” are legatura cu antropomorfizarea constelatiilor sau cu personificarea lor ca figuri sau animale.

Cu alte cuvinte, civilizatiile timpurii nu doar au urmarit Soarele si stelele, dar le-au si personificat prin mituri elaborate privind miscarile si legaturile dintre ele. Soarele, datator de viata si salvator, era considerat reprezentantul creatorului nevazut sau Dumnezeu. Dumnezeul Soare. Lumina lumii. Mantuitorul rasei umane.

La fel, cele 12 constelatii reprezentau locurile prin care calatorea Domnul Soare. Erau identificate prin nume, ce reprezentau, de obicei, fenomene naturale ce aveau loc in acea perioada. De exemplu, Varsatorul – purtatorul apei, care aduce ploile de primavara.

Acesta este Horus. El este Dumnezeul Soare al Egiptului din jurul anului 3000 inainte de Christos. El este Soarele a carui viata este redata printr-o serie de mituri alegorice ce releva miscarea Soarelui pe cer. Pe baza hieroglifelor antice din Egipt, stim atat de multe despre acest Mesia solar. De pilda, Horus insemnand Soare sau lumina, avea un dusman numit Set. Iar Set era personificarea intunericului sau a noptii.

Si metaforic vorbind, in fiecare dimineata, Horus castiga batalia contra lui Set, in timp ce seara Set il invingea pe Horus si il trimitea in lumea subterana. Este important de stiut ca intunericul contra luminii sau binele contra raului, este una dintre cele mai omniprezente dualitati mitologice cunoscute vreodata si se manifesta inca pe multe planuri si in ziua de azi.

Detaliind, povestea lui Horus suna cam asa: Horus s-a nascut pe 25 Decembrie, din fecioara Isis Maria. Nasterea lui a coincis cu rasarirea unei stele in est care a fost urmarita de trei regi, in dorinta lor de a gasi si preamari pe mantuitorul nou-nascut.
La varsta de 12 ani, era un copil-invatator prodigios. La varsta de 30 de ani, a fost botezat de catre Anap dupa care si-a inceput lucrarea. Horus avea 12 discipoli cu care calatorea peste tot, infaptuind miracole ca vindecarea celor bolnavi sau mersul pe apa.

Horus era cunoscut sub multe nume sugestive ca “Adevarul”, “Lumina”, “Fiul Ales al lui Dumnezeu”, “Bunul Pastor”, “Mielul Domnului” si multe altele. Dupa ce a fost tradat de Typhon, Horus a fost crucificat, ingropat timp de trei zile si apoi a revenit la viata. Se pare ca aceste insusiri ale lui Horus, originale lui sau nu, s-au raspandit in multe alte culturi ale lumii care si-au creat dumnezei dupa aceeasi structura mitologica de baza.

Attis din Phrygia, nascut din fecioara Nana pe 25 Decembrie. Crucificat, pus in mormant din care a revenit dupa trei zile la viata.

Krishna din India, nascut din fecioara Devaki, a carui venire pe lume a coincis cu rasarirea unei stele in est. A infaptuit miracole cu discipolii lui si a inviat dupa moarte.

Dionysos din Grecia, nascut dintr-o fecioara pe 25 Decembrie, era un invatator care calatorea infaptuind miracole, cum ar fi transformarea apei in vin. Era numit ca “Regele regilor”, “Unicul Fiu zamislit de Dumnezeu”, “Alfa si Omega” si in multe alte feluri. Si el a inviat dupa moarte.

Mithra din Persia, nascut din fecioara pe 25 Decembrie. Avea 12 discipoli si infaptuia miracole. Dupa moarte a fost ingropat, dar dupa trei zile a inviat. Si el era numit “Adevarul”, “Lumina” si in multe alte feluri. Un amanunt interesant. Ziua sacra de adorare a lui Mithra era Duminica.

Ceea ce este cert este ca exista numerosi mantuitori, in diferite perioade de timp, in toata lumea… care subscriu la aceste caracteristici generale. Ramane intrebarea – de ce aceste caracteristici? De ce nasterea dintr-o fecioara pe 25 Decembrie? De ce trebuie sa mori trei zile dupa care sa urmeze inevitabila inviere? De ce 12 discipoli sau adepti?

Pentru a afla raspunsul, sa-l cercetam pe cel mai recent Mesia solar. Iisus Christos a fost nascut de fecioara Maria in ziua de 25 Decembrie la Bethlehem. Nasterea lui a fost anuntata de aparitia unei stele la rasarit pe care trei regi au reusit s-o urmareasca, gasindu-l astfel pe noul mantuitor. La 12 ani era copilul invatator iar la 30 de ani, a fost botezat de Ioan Botezatorul. Si astfel a inceput lucrarea lui.

Iisus avea 12 discipoli cu care batea drumurile, savarsind miracole, adica vindecand pe cei bolnavi, mergand pe apa, aducand mortii la viata. Mai era cunoscut si ca “Regele Regilor”, “Fiul Domnului”,”Lumina lumii”, “Inceputul si Sfarsitul”, “Mielul Domnului” si sub multe alte nume. Dupa ce a fost tradat de discipolul sau, Iuda, si vandut de acesta pentru 30 de monezi din argint, a fost crucificat, asezat intr-un mormant si dupa trei zile a inviat si s-a ridicat la ceruri.

In primul rand, secventa nasterii este complet astrologica. Steaua din est este Sirius, cea mai stralucitoare stea de pe cerul noptii, care, in ziua de 24 decembrie, se aliniaza cu cele trei stele stralucitoare din Centura lui Orion. Aceste trei stele din Centura lui Orion au aceeasi denumire pe care o aveau si in antichitate. Cei Trei Regi. Iar cei Trei Regi si cea mai stralucitoare stea – Sirius, indica toate locul unde rasare Soarele, in ziua de 25 decembrie. Acesta este motivul pentru care cei Trei Regi urmaresc steaua in est. Pentru a ajunge in locul rasaritului, unde se naste Soarele.

Fecioara Maria este constelatia Virgo, cunoscuta si ca Virgo Fecioara. Virgo in latina inseamna Virgina. Simbolul antic pentru Virgo este un M modificat. De aceea, numele de Maria, la fel ca si al celorlalte mame virgine, ca mama lui Adonis, Myrra, sau mama lui Budha, Maya, incep cu litera M.

Virgo mai este cunoscut si drept Casa Painii, iar reprezentarea lui Virgo este o fecioara tinand in mana un manunchi de grau. Aceasta casa a painii si simbolul ei, graul,reprezinta lunile August si Septembrie, sezonul recoltei. Iar Bethlehem, literal, se traduce, de fapt, prin “casa painii”. Bethlehem este, deci, o referire la constelatia Virgo un loc din cer si nu de pe pamant.

Un alt fenomen foarte interesant are loc in jurul datei de 25 Decembrie, si anume Solstitiul de iarna. Intre solstitiul de vara si cel de iarna, zilele devin mai scurte si mai reci si din locul lui din emisfera nordica, Soarele pare a se deplasa spre sud, facandu-se mai mic si mai sters.

Scurtarea zilelor si uscarea granelor cand se apropie solstitiul de iarna simboliza pentru antici procesul mortii. Simboliza moartea Soarelui. Si pana pe 22 Decembrie, moartea Soarelui era deplina. Pentru ca Soarele, deplasandu-se spre sud, fara intrerupere, timp de 6 luni ajunge in cel mai jos punct de pe bolta cereasca.

Si aici se intampla un lucru curios: Soarele inceteaza a se mai deplasa spre sud, cel putin perceptibil, pentru 3 zile. Iar in aceste 3 zile, Soarele rezida in vecinatatea Crucii Sudice sau Crucii Constelatiilor. Si dupa acest moment, pe 25 Decembrie, Soarele se deplaseaza cu 1 grad, de aceasta data spre nord prevestind zile mai lungi si caldura primaverii.

Si de aceea se spune: “Fiul care a murit pe cruce a facut-o pentru 3 zile, numai pentru a renaste.” Acesta este motivul pentru care Iisus si ceilalti zei ai Soarelui au in comun crucificarea, cele trei zile ale mortii si conceptul de reinviere. Aceasta este perioada de tranzitie a Soarelui inainte sa-si schimbe directia in sens opus in emisfera nordica, aducand primavara si deci salvarea.

Totusi, nu se celebra renasterea Soarelui pana la echinoctiul de primavara sau Pastele. Si aceasta deoarece, in momentul echinoctiului de primavara, Soarele, oficial, detroneaza Raul adica intunericul si pentru ca dupa acest moment, ziua devine mai lunga decat noaptea si se ivesc conditiile revitalizante ale primaverii.

Cel mai evident dintre simbolurile religioase din jurul lui Iisus este cel legat de cei 12 discipoli. Acestia sunt, pur si simplu, cele 12 constelatii ale zodiacului impreuna cu care calatoreste Iisus, adica Soarele. De fapt, numarul 12 este intalnit peste tot in cuprinsul Bibliei. Textul Bibliei este mai strans legat de astrologie decat orice altceva.

Intorcandu-ne la Crucea Zodiacului, viata figurata a Soarelui, aceasta nu a fost doar o expresie artistica sau un instrument de studiere a miscarilor Soarelui. A fost si un simbol spiritual pagan a carui schita arata cam asa.

Acesta nu este un simbol crestin. Este o adaptare pagana a Crucii Zodiacului. De aceea, in arta de cult timpurie, Iisus este aratat cu capul pe cruce. Pentru ca Iisus este Soarele. Fiul Domnului, lumina lumii, mantuitorul renascut…. care va veni din nou… asa cum o face in fiecare dimineata… in gloria lui Dumnezeu… care ne apara de lucraturile rele ale intunericului… se naste in fiecare dimineata… si poate fi zarit aparand dintre nori… sus, pe cer… cu coroana lui de spini… sau razele soarelui.

Dintre toate metaforele astrologice/astronomice din Biblie, una dintre cele mai importante se refera la ere. In scripturi se gasesc numeroase referinte la ere. Ca sa intelegem mai bine, trebuie sa ne familiarizam mai bine cu fenomenul cunoscut ca “precesiunea echinoctiurilor”. Egiptenii antici, ca si civilizatiile dinaintea lor, au apreciat ca aproximativ o data la 2150 de ani, dimineata inceputului echinoctiului de primavara are loc intr-un semn zodiacal diferit.

Acest fapt e legat de o inceata miscare angulara pe care pamantul o mentine in timpul rotirii in jurul axelor sale. Acest fenomen se numeste “precesiune” deoarece constelatiile se deplaseaza in sens contrar ciclului lor anual normal. Perioada cat dureaza precesiunea prin toate cele 12 semne este de 25.765 ani. Acesta este numit “Anul cel mare”. Societatile antice stiau asta si numeau fiecare perioada de 2150 de ani “era”.

Perioada dintre anii 4300 si 2150 inainte de Christos a fost era taurului. Din 2150 i.C. pana in anul 1 dupa Christos a fost era Berbecului. Iar intre 1 iC si 2150 iC este era Pestilor, era in care ne aflam si astazi. In jurul anilor 2150 vom intra intr-o noua era, era Varsatorului.

In linii mari, Biblia reflecta o trecere simbolica prin trei ere, prevestind-o pe a patra. In Vechiul Testament, cand Moise coboara de pe Muntele Sinai cu cele 10 Porunci, s-a maniat foarte tare vazandu-si poporul ca venereaza un vitel de aur. A sfaramat tablele de piatra cu poruncile si si-a indemnat oamenii sa se omoare intre ei pentru a se purifica.

Majoritatea carturarilor biblici au pus aceasta manie pe seama faptului ca Israelitii se inchinau la un idol fals sau ceva de acest gen. In realitate, vitelul de aur era Taurul iar Moise era reprezentantul noii ere a Berbecului. Acesta este motivul pentru care si astazi evreii sufla in cornul de berbec. Moise reprezenta noua era a Berbecului, si la venirea noii ere, toti trebuiau sa se dezica de cea veche.

Alti zei au marcat in acelasi fel aceste perioade de tranzitie, cum ar fi Mithra, un zeu pre-crestin care omoara taurul in cadrul aceleiasi simbologii. Iisus este figura care isi anunta sosirea in era ulterioara erei Berbecului – Era Pestilor sau cei doi pesti.

Simbolul pestelui abunda in Noul Testament. Iisus hraneste 5000 de oameni cu paine si doi pesti. Cand isi incepe lucrarea de raspandire a cuvantului Domnului prin Galilea, se imprieteneste cu doi pescari care il urmeaza. Si cred ca toti am sesizat “pestele lui Iisus” pe spatele masinilor oamenilor. Insa multi nu prea stiu ce inseamna. Este un simbol astrologic pagan pentru regatul Soarelui in timpul Erei Pestilor.

De asemenea, varsta presupusa a lui Iisus este, in mod esential, inceputul acestei ere. In Luca 22:10, cand Iisus este intrebat de discipolii lui cand va fi urmatorul Paste, dupa ce el nu va mai fi, Iisus raspunde: “Iata, cand veti intra in oras, veti intalni cu un barbat care va cara un ulcior cu apa. Urmati-l in CASA in care va intra.”

Aceasta scriptura este, de departe, una dintre cele mai relevante referinte astrologice. Barbatul purtand ulciorul cu apa este Varsatorul – Purtatorul Apei, care este mereu portretizat ca un om care toarna apa din ulcior. El reprezinta era ce va urma dupa Pesti. Si cand Soarele (Fiul Domnului) va parasi era Pestilor (Iisus), va intra in casa Varsatorului, deoarece Varsatorul urmeaza Pestii in precesiunea echinoctiurilor. Tot cea ce spune Iisus este ca dupa era Pestilor urmeaza era Varsatorului.

Toti am auzit de sfarsitul vremurilor, de sfarsitul lumii. Pe langa imaginile prezentate in Cartea Apocalipsei, principala sursa a acestei idei este Evanghelia dupa Matei 28:20 unde Iisus spune: “Voi fi cu voi pana la sfarsitul lumii.”

Oricum, in versiunea Regelui James, cuvantul “lume” e tradus eronat, printre multe altele. Cuvantul folosit este, de fapt, “aeon” care inseamna timp. “Voi fi cu voi pana la sfarsitul timpului.” Ceea ce este adevarat, de vreme ce personificarea solara a Pestelui pentru Iisus se va incheia cand Soarele va intra in era Varsatorului.

Intregul concept de sfarsit al vremurilor, respectiv de sfarsit al lumii este o alegorie astrologica interpretata eronat. Haideti sa spunem asta celor aproximativ 100 de milioane de oameni din America care au credinta ca se apropie sfarsitul lumii.

Mai mult, personajul Iisus, fiind un hibrid literar si astrologic, este, mai mult decat clar, o copie a Zeului-Soare al Egiptului, Horus. De exemplu, inscriptionate cu 3.500 de ani in urma pe zidurile Templului Luxor din Egypt, sunt imagini ale Bunei Vestiri, ale Imaculatei Conceptiuni, nasterea si venerarea lui Horus. Imaginile prezinta un inger anuntand-o pe fecioara Isis ca il va concepe pe Horus, apoi Neith, Duhul Sfant, o va fecunda, dupa care nasterea fecioarei, si adorarea.

Aceasta este exact povestea conceperii miraculoase a lui Iisus. De fapt, similaritatile literare dintre religia Egipteana si religia Crestina sunt naucitoare. Iar plagiatul e neintrerupt. Povestea lui Noe si a Arcei lui este imprumutata chiar din traditie. Notiunea Potopului este omniprezenta in toata lumea antica, cu peste 200 revendicari intinse pe perioade diferite de timp.

Nu trebuie sa cautam prea departe o sursa pre-Crestina. Avem Epopeea lui Gilgamesh, scrisa in 2600 inainte de Christos. Povestea vorbeste despre marele potop ordonat de Dumnezeu, despre o arca pentru salvarea animalelor si chiar despre eliberarea si reintoarcerea porumbeilor, avand totul in comun cu povestea biblica, printre multe alte similaritati.

Si mai este si povestea lui Moise. Se spune ca dupa nastere, Moise a fost pus intr-un cos din trestie si dat pe rau pentru a se evita infanticidul. A fost salvat de o fata de sange regal si crescut de ea ca un print. Aceasta poveste a copilului pus intr-un cos a fost luata direct din legenda lui Sargon din Akkad de prin jurul anului 2250 inainte de Christos. Sargon a fost pus dupa nastere intr-un cos din trestie, si, pentru evitarea savarsirii unui infanticid, a fost pus pe rau. A fost insa salvat si crescut de Akki, o sotie de vita regala.

In plus, Moise e cunoscut ca Legiuitorul, cel care a dat cele 10 Porunci. Ideea de trecere a puterii de la Dumnezeu catre un profet, sus pe un munte, este si el un motiv foarte vechi. Moise este un alt datator de legi din lunga linie a legiuitorilor din istoria mitologica. In India, Manou a fost marele legiuitor. In Creta, Minos a urcat pe Muntele Dikta unde Zeus i-a dat legile sacre. In timp ce in Egipt il avem pe Mises care a purtat tabletele din piatra si pe ele au fost scrise legile Domnului.

Cat despre cele 10 Porunci, ele sunt copiate exact din Vraja 125 din Cartea Egipteana a Mortilor. Fraza din Cartea Mortilor “Nu am furat” a devenit “Sa nu furi”. “Nu am ucis” a devenit “Sa nu ucizi”. “Nu am mintit” a devenit “Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau”, etc.

Religia Egipteana este, foarte probabil, baza primara pe care s-a fondat teologia Iudeo-Crestina. Botezul, Viata de Apoi, Judecata cea de pe Urma, Nasterea din Fecioara, Invierea, Crucificarea, Arca Fagaduintei, Circumcizia, Mantuitorii, Sfanta Impartasanie, Potopul, Pastele, Craciunul, si multe, multe altele, sunt toate atribute ale ideilor Egiptene, precedand, cu mult inainte, Crestinismul si Iudaismul.

Justin Martyr, unul dintre primii istorici si aparatori ai Crestinismului, scria: “Cand spunem ca El, Iisus Christos, invatatorul nostru, nu este rezultatul unei uniuni sexuale, ca a fost crucificat si a murit, dupa care a inviat si s-a ridicat la Ceruri, nu propunem nimic diferit de ceea ce credeti cu privire la fiii lui (Domnului) Jupiter.” Intr-o altp scriere, Justin Martyr spunea: “S-a nascut dintr-o fecioara. Credeti acest lucru la fel cum credeti si despre (Zeul) Perseus.”

Este evident ca Justin si alti crestini timpurii cunosteau cat de asemanator era Crestinismul cu religiile pagane. Oricum, Justin gasise solutia. In opinia lui, diavolul era vinovatul. Diavolul planuise sa vina inaintea lui Christos si sa creeze caracteristicile lui in lumea pagana.

“Crestinism fundamentalist. Fascinant! Acesti oameni chiar cred ca lumea are doar 12.000 de ani. Jur pe Dumnezeu! Chiar l-am intrebat pe unul din tipii astia. “Bine, fosile de dinozaur!” El spune: “Fosile de dinozaur Dumnezeu le-a pus aici ca sa ne testeze credinta.” Cred ca Dumnzezu te-a pus pe tine aici ca sa-mi testeze mie credinta, tipule!”

Biblia nu este altceva decat un hibrid literalmente astrologic la fel ca aproape toate miturile religioase dinaintea ei. De fapt, aspectul transferarii insusirilor unui personaj unui alt personaj poate fi gasit in chiar cuprinsul cartii. In Vechiul Testament, avem povestea lui Iosif.

Iosif a fost prototipul pentru Iisus. Iosif s-a nascut dintr-un miracol, Iisus s-a nascut dintr-un miracol. Iosif avea 12 frati, Iisus avea 12 discipoli. Iosif a fost vandut pentru 20 de monezi din argint. Iisus a fost vandut pentru 30 de monezi din argint. Fratele Iuda sugereaza vanzarea lui Iosif. Discipolul Iuda sugereaza vanzarea lui Iisus. Iosif si-a inceput lucrarea la 30 de ani, Iisus tot la varsta de 30 de ani. Paralele continua la nesfarsit.

Mai mult, exista oare vreo dovada istorica, non-biblica despre o persoana traind ca Iisus, fiul Mariei, si care calatorea impreuna cu 12 discipoli, vindecand oamenii si altele asemenea? Numerosi istorici au trait in zona Mediteranei fie in timpul, fie curand dupa presupusa viata a lui Iisus. Cati dintre acesti istorici mentioneaza aceasta figura? Nici macar unul.

Oricum, ca sa fim corecti, asta nu inseamna ca multi aparatori ai figurii istorice Iisus nu au pretins contrariul. La patru istorici se face, de regula, referire, pentru justificarea existentei lui Iisus. Pliniu cel Tanar, Suetoniu si Tacit sunt primii trei. Fiecare dintre scrierile lor cuprinde, in cel mai bun caz, doar cateva propozitii, care se refera numai la Christus sau Christos-ul care, in realitate, nu este un nume ci un titlu. Inseamna “Cel Ales”.

Al patrulea istoric este Josephus, iar teza lui s-a dovedit a fi o falsificare veche de sute de ani. Trist, dar aceasta este privita ca fiind adevarul. Ai crede ca un tip care s-a trezit din morti si s-a ridicat la ceruri pentru ca toti ochii sa-l vada si care a savarsit atatea miracole, ar fi inregistrat un record istoric. Nu s-a intamplat asa, pentru ca odata ce probele sunt puse in balanta avem sanse foarte mari sa credem ca persoana cunoscuta ca Iisus nici macar n-a existat.

“Religia crestina este o parodie a adorarii Soarelui, prin punerea in locul acestuia a unui un om pe nume Christos si venerarea lui in locul Soarelui.”
Thomas Payne, 1737- 1809

“Nu dorim sa fim rautaciosi, ci dorim sa fim realisti. Nu dorim sa ranim sentimente ci dorim sa fim corecti, stiintific vorbind, in ceea ce intelegem si in ceea ce stim ca este adevarat. Crestinatatea, pur si simplu, nu este intemeiata pe adevar. Aflam ca, de fapt, crestinismul nu este altceva decat o poveste Romana dezvoltata din considerente politice.”

Realitatea este ca Iisus a fost divinitatea solara a unei secte gnostice crestine. Si la fel ca toti ceilalti zei pagani, a fost o figura mitica. Sistemul politic a oferit figurii lui Iisus un loc in istorie pentru a obtine controlul maselor. In anul 325 D.C., la Roma, imparatul Constantin cel Mare convoca Consiliul de la Niceea. In cadrul acestei intalniri, au fost puse bazele doctrinei crestine, motivate politic.

Si astfel a inceput lunga istorie a inselatoriei spirituale si a varsarii de sange crestine. Si in urmatorii 1600 de ani, Vaticanul a sugrumat politic toata Europa ducand la perioada atat de “fericita” a Evului Mediu timpuriu ca si la evenimentele “Iluminate” cum au fost Cruciadele si Inchizitia.

Crestinismul, impreuna cu toate celelalte sisteme de credinta teistice, este inselatoria timpului. Are ca scop separarea speciilor de lumea naturala ca si separarea uneia de cealalta. Sustine supunerea oarba in fata autoritatii. Reduce responsabilitatea umana pana la ideea potrivit careia “Dumnezeu” controleaza totul si, ca urmare, crime ingrozitoare pot fi justificate in numele pedepsei divine.

 

Dar, cel mai important, da putere celor care cunosc adevarul si le permite sa se foloseasca de mit pentru a manipula si controla masele. Mitul religios este cel mai puternic dispozitiv creat vreodata si are rolul de sol psihologic din care isi pot trage seva alte mituri.

“Un mit este o idee care, crezuta la scara larga, este falsa. In sens mai profund, in sens religios, un mit este pentru oameni o poveste calauzitoare si mobilizatoare. Nu se pune accentul pe conformitatea povestii cu realitatea, ci pe efectul pe care il produce. O poveste nu poate avea efect decat daca este crezuta ca fiind adevarata de o comunitate sau de o natiune. Nici nu se ia in considerare faptul ca anumiti oameni pun intrebari cu privire la cat de adevarata este povestea sacra. Gardienii credintei nu intra in nici o polemica cu ei. Ii ignora, pur si simplu, sau ii denunta ca blasfemiatori.”

“Este gresit, blasfemiator si pacatos din partea d-voastra sa sugerati, sa insinuati sau sa ajutati alti oameni sa ajunga la concluzia ca guvernul Statelor Unite si-a omorat 3.000 din proprii cetateni…”

***

PARTEA a II-a
INTREAGA LUME E UN TEATRU

“Arata ca una din scenele acelea in care o cladire veche este intentionat dinamitata si aruncata in aer.”

“Oricine a vazut vreodata o cladire demolata intentionat, stie ca daca vrei sa faci asa ceva, trebuie sa actionezi la baza infrastructurii cladirii pentru a o darama.”

“Modul in care se prabuseste cladirea este rezultatul a ceva ce a fost planuit. Nu este o pura intamplare faptul ca primul turn s-a prabusit si apoi, al doilea turn se prabuseste exact in acelasi mod. Cum au reusit sa faca asta, nu stim.”

“Cladirea e facuta praf. Nu gasesti un birou, nu gasesti un scaun, nu gasesti un telefon sau un computer. Cea mai mare parte de telefon pe care am gasit-o a fost cat o jumatate de tasta, cam asa de mare.”

“Betonul e pulverizat. Praful este gros de 6-7 m. Betonul s-a pulverizat, pur si simplu.”

“O cladire a fost distrusa intentionat de dimanita pusa de om.”

“E ca si cum au fost puse detonatoare in cladire.”

“Am auzit o a doua explozie.”

“A fost o explozie de mare putere.”

“Au fost explozii secundare si dupa aceea s-a prabusit totul.”

“Explozia a bubuit si apoi toata lumea era la pamant.”

“Mie mi s-a parut ca s-a auzit o explozie…”

“A sunat ca focurile de arma… Si apoi, din senin, trei explozii mari.”

“Si am auzit o explozie puternica reverberand in jos si apoi toata partea de sus a cladirii a sarit, pur si simplu, in aer.”

“Am auzit o explozie… o mare explozie… “

“A explodat sus, la etajul 8…“

“Cand am ajuns in hol, a fost o explozie mare… Holul arata de parca acolo ar fi explodat o bomba.“

“O explozie uriasa… acum ploua cu ramasite… “

“A fost o explozie imensa… explozia uriasa pe care am auzit-o si am simtit-o cu totii. “

“Tocmai am fost martorii unei explozii… a fost un zgomot asurzitor… o detunatura… explozie… fum si o a doua explozie in Turnul 1… o alta bomba a explodat… cred ca au fost, de fapt, niste dispozitive amplasate in cladire… “

Mitul de la 11 Septembrie:

“19 pirati ai aerului, comandati de Osama B. Laden, au deturnat 4 avioane de linie, inarmati doar cu niste bricege, si inseland vigilenta Sistemului de Aparare Aerian, au lovit 75% din tintele propuse. Drept consecinta, Turnurile 1, 2 si 7 s-au prabusit din cauza afectarii structurii de catre incendiu, potrivit Efectului Clatita. In vreme ce avionul care a izbit Pentagonul s-a vaporizat la impact, la fel ca si cel prabusit in Shanksville. Comisia 9/11 a stabilit ca nu au existat niciun fel de avertizari ale acestui act terorist, in timp ce multiple neconcordari guvernamentale au impiedicat asigurarea unei aparari eficiente.”

Nicio avertizare

“Cred ca nimeni nu ar fi putut sa prevada ca vor incerca sa foloseasca un avion pe post de racheta.”
Condoleezaa Rice

“… un avion deturnat ca racheta. Cel putin, nimeni din administratia noastra, si nu cred ca administratia anterioara ar fi avut viziunea unor avioane zburand in cladiri.”
George Bush

“Din cate stiu eu, nu au existat nici un fel de avertismente.”

USA Today comunica ca in cei doi ani inaintea atacurilor din 11 Septembrie NORAD a efectuat exercitii utilizand avioane deturnate pe post de arme. Iar una dintre tinte era World Trade Center.

Coperta manualului organizatiei FEMA de riposta la un atac terorist, 1997: Operatiunea “Mascal”, Octombrie 2000 – Simularea izbirii unui avion de Pentagon

In documentele secrete din Filipine obtinute de CNN, planul era clar. “Se va urca la bordul oricarui avion comercial american, va prelua controlul lui si va intra cu el in sediul CIA.” Alte cladiri tinta – Pentagonul si World Trade Center.

Nivelul de securitate in Sectorul Terorism palpaia rosu, adica avertismentele despre un atac iminent erau atat de grave incat se impuneau masuri draconice. Era vorba de ceva incomparabil cu tot ce fusese pana atunci. In schimb, Presedintele nostru a plecat intr-o vacanta de o luna de zile.

19 pirati ai aerului

Seful Serviciilor Secrete din Pakistan (ISI), Mahmood Ahmed i-a cerut lui Omar Sheikh sa expedieze 100.000 de dolari lui Mohammed Atta, liderul teroristilor. Teroristul Mohammed Atta a primit banii via Pakistan. Se crede ca omul care i-a trimis banii lui Atta este Ahmed Omar Saeed Sheikh. Omar Sheikh a recunoscut ca a fost sprijinit de Serviciul de Inteligenta al Guvernului Pakistanez – ISI.

Nu a fost facuta nicio investigatie cu privire la motivul pentru care generalul Ahmad a ordonat trimiterea de 100.000 de dolari lui Mohamed Atta. In dimineata zilei de 11 Septembrie, oficialii guvernamentali luau Micul-Dejun cu Generalul Ahmad in Washington. In raportul sau oficial, Comisia 9/11 considera chestiunea finantarii atacurilor “de MICA insemnatate”.

Desi ni se spune ca in fiecare dintre avioane se aflau 4 sau 5 pretinsi teroristi, daca ar fi fost asa, numele lor ar fi trebuit sa apara pe foaia de zbor. Dar foaia de zbor data publicitatii nu contine nici numele pretinsilor teroristi… nici macar vreun nume arab. Stim ca barbatii care se presupune ca erau pirati ai aerului aveau propriile case, masini si carti de credit platite de Guvernul Statelor Unite. In realitate, erau agenti.

Aparent, si dovezile au fost fabricate. Pasaportul unuia dintre cei care au deturnat Zborul 11 a fost, se pare, gasit in moloz. Trece prin mingea de foc, prin partea laterala a avionului si cade pe pamant, fara nici o urma. Dar s-a intamplat ceva. Timp de 6 luni au transmis ca detin acest pasaport. Ne-am gandit ca daca il avem, avem si dovada. Dupa care tipul s-a ridicat in picioare si era in viata. Cativa dintre acesti 19 oameni sunt inca in viata.

“Nu mi-a venit sa cred cand FBI-ul m-a pus pe lista. Mii-au atribuit un nume si o data de nastere, dar nu sunt un sinucigas. Sunt aici. Sunt viu. Habar n-am sa pilotez un avion.”
Abdulaziz al-Omari

Cel putin 6 dintre “Piratii Aerului” sunt inca in viata. Nici pana astazi FBI-ul nu a modificat lista lor. Nicio dovada nu conduce la o posibila conexiune intre vreunul dintre “teroristii” morti sau in viata si Osama Bin Laden.

Osama B. Laden

“Desigur, suntem pe urmele lui Saddam Hussein… vreau sa spun Bin Laden, el e, el e, el este…”

Ianuarie 2001. Administratia Bush ordona FBI-ului si agentiilor de informatii sa renunte la investigatiile referitoare la familia bin Laden, incluzand si doua rude ale lui Osama bin Laden care locuiau, ghiciti unde! – in Falls Church, Virginia, chiar langa cartierul general al CIA.

Cand devenise deja “cel mai cautat criminal” din America, avem informatii ca a stat doua saptamani in spitalul american din Dubai, si a fost tratat de un doctor american si vizitat de agentii locali ai CIA.

Nu am vazut nici o dovada care sa il lege pe Osama bin Laden direct de planuirea scenelor dramatice din 11 Septembrie. S-a spus mai tarziu ca aceasta prezentare a probelor n-a mai fost necesara pentru ca Bin Laden, intr-o inregistrare video, din Afghanistan, a admis responsabilitatea pentru atacuri. Aceasta marturisire este considerata acum ca o dovada. Insa barbatul din acest material video are pielea mai intunecata, obrajii mai plini si nasul mai lat decat Osama bin Laden din toate celelalte inregistrari. Din nou, se pare ca avem de-a face cu o proba contrafacuta.

In 1976, fratele mai mare al lui Osama, Saleem Bin Laden, a angajat un barbat din Texas pe nume Jim Bath sa administreze toate investitiile familiei Bin Laden in Statele Unite. Coincidenta face ca Jim Bath sa fie un fost pilot al garzii internationale si prieten de-o viata cu George W. Bush. Legaturile dintre familiile Bush si Bin Laden devin mult mai clare acum cand George Herbert Walker Bush a calatorit in Arabia Saudita in 1998 si 2000 unde s-a intalnit cu familia Bin Laden in numele companiei numite “Carlyle Group”.

George H.W. Bush, avea o intalnire cu fratele mai mare al lui Osama, Shafiq Bin Laden in dimineata zilei de 11 septembrie, in calitate de reprezentant al Carlyle Group. Grupul Carlyle este una dintre cele mai mari companii in domeniul apararii care continua sa traga profituri masive de pe urma “Razboiului contra Terorismului” post 9/11 si a razboaielor din Iraq si Afganistan.

Pentagon

Cum poate cineva sa treaca un avion inalt de 1320 de m, lat de 3750 de m si cu o greutate de 60 de tone prin acest traseu cu obstacole? Se raporteaza ca, inainte de a lovi Pentagonul, avionul a executat o spirala pe verticala la 270 de grade… si totusi Hani Hanjour era cunoscut ca fiind un pilot slab care nu putea tine in aer nici macar un avion de mici dimensiuni.

“Nu i-a pasat de faptul ca nu a putut absolvi cursul de pilotaj. Si azi nu incetez sa ma minunez cum a putut izbi un avion de Pentagon. Nu stia sa piloteze deloc.”
Un angajat al Scolii de pilotaj AZ

Nu tu scaune, nu tu bagaje, nu tu cadavre. Nimic decat caramizi si calcar. Explicatia oficiala a fost ca intensa caldura produsa de combustibilul arzand, a vaporizat intregul avion. Zborul 77 avea doua motoare Rolls Royce, dintr-un aliaj de otel si titan fiecare din ele cantarind 6 tone. Este imposibil, d.p.d.v. stiintific, ca 12 tone de otel si titan sa fie vaporizate de combustibilul arzand.

Ni s-a mai spus ca trupurile au putut fi identificate fie pe baza amprentelor, fie pe baza testului ADN. Deci, ce foc vaporizeaza aluminiul si otelul calit dar lasa intacte trupurile umane? Din inspectia amanuntita pe care am facut-o, nu exista nici o dovada ca in apropiere de Pentagon s-ar fi prabusit un avion si, dupa cum am spus, singurele resturi gasite pe care le puteti vedea si d-voastra, sunt destul de mici incat pot fi ridicate cu mana.

La scurt timp dupa atac, agentii guvernamentali au ridicat resturile de la fata locului si le-au dus de acolo. Intreaga pajiste a fost acoperita cu praf si pietris, asa incat orice proba stiintifica care a ramas acoloa fost literalmente stearsa.

Casetele cu imagini inregistrate de camerele de securitate care ar fi aratat, realmente, ce s-a izbit de Pentagon au fost imediat confiscate de agenti FBI. Iar Departamentul Justitiei refuza si astazi sa le faca publice. Daca aceste inregistrari ar dovedi ca Pentagon-ul chiar a fost lovit de un 757, multi dintre noi ar presupune ca Guvernul le-ar da publicitatii.

Shanksville

“Se pare ca acolo nu exista decat o groapa in pamant.”

“Asa si este, de fapt. Singurul lucru pe care il puteti vedea de aici de unde ne aflam, este o mare scobitura in pamant si cativa copaci franti. Puteti vedea cativa oameni lucrand, deplasandu-se in arealul respectiv, dar din cate ne dam seama, nu prea mai ramasese nimic.

“Resturi de mari dimensiuni?”

“Nu, nimic. Nimic care sa te faca sa crezi ca aici s-ar fi prabusit un avion.”

Avion comercial prabusit in Nigeria – Locul prabusirii “Zborului 93″ in Shanksville

W.T.C 1, 2 si 7

Teoria “Efectului Clatita” potrivit careia incendiul, desi nu a topit otelul, a fost suficient de fierbinte ca sa slabeasca etajele si sa cauzeze desprinderea lor din coloanele de otel, ducand astfel la o reactie in lant.

“Deci, potrivit acestei teorii, care este teoria oficiala, te-ai astepta sa vezi un munte intreg de etaje cazand unul peste celalalt, dar coloanele care formeaza miezul de otel sa ramana in picioare.”

“Miezul fiecaruia dintre Turnurile Gemene era compus din 47 coloane masive din otel. Daca podelele s-ar fi desprins din ele, coloanele ar fi ramas tot in picioare, impungand aerul pana la 1000 de picioare.”

“Avionul n-a retezat toate aceste coloane de sustinere.”

“Am proiectat cladirile sa suporte impactul cu un Boeing 707, indiferent din ce unghi este izbita cladirea.
Les Robertson, constructor WTC

“Cladirea ar fi rezistat probabil unor multiple impacturi cu avioane de linie ca avionul care a zburat direct in cladire.”
Frank A. Demartini, constructor WTC

“Direct in ea.” “Deci, in opinia d-voastra, cladirea a fost practic proiectata sa reziste unei astfel de gauri si sa mai si ramana in picioare?” “Da. Asa a fost proiectata.”
Aaron Swirsky, arhitect WTC

Daca ati lasa sa cada, sa zicem, o bila de biliard, din varful lui World Trade Center, de-acolo de la etajul 110, i-ar trebui 8 pana la 10 secunde sa atinga pamantul, asta in cazul in care nu intalni niciun obstacol pe parcurs. Turnurile Gemene au venit pana jos aproape in cadere libera. 200.000 de tone de otel au explodat si s-au raspandit in exterior pana la peste 15.000 m distanta. Asta inseamna ca etajele s-au prabusit la o rata aproximativa de 10 etaje pe secunda.

Nu exista un scenariu ca, in cazul Efectului Clatita, o cladire ar cadea cu o asemenea viteza. Si ce ar putea face asta? Ce-ar putea muta o asemenea masa? Explozibil.

“47 de coloane uriase din otel, interconectate… cum le faci sa cada simultan astfel incat sa dispara scheletul cladirii? Se pare ca acele coloane au fost retezate.”
Dr. Steven Jones, Profesor de fizica la BYU

“Putem face acest lucru daca taiem grinda in unghi.”
Expert in demolari

World Trade Center – Coloana scheletului dupa prabusire. Observati forma “taieturii”, aspectul ei de “metal topit”.

Metal Topit

“Am inceput prin a examina metalul topit. In toate cele trei cladiri, in molozul ramas din ambele turnuri, in subsoluri, si in Cladirea 7 existau aceste gramezi de metal topit.”

Mai bine de 6 luni dupa prabusire, balti incandescente de peste 2000 grade F au fost vazute printre resturi. Era cu 500 de grade mai fierbinte decat combustibilul arzand al unui avion.

“Daca te duci acolo jos, poti vedea otelul topit. Otel topit scurgandu-se prin santurile de scurgere. Ca si cum te-ai afla intr-o otelarie. Ca lava dintr-un con vulcanic.”

“Spunea ca otel topit s-a gasit si sub World Trade Center 7.”

“Daca ma uit prin rapoartele oficiale, ce se spune despre otelul topit? Nu se spune nimic. Stati putin. Asta este o proba importanta. De unde vin? Termitul e atat de fierbinte incat trece, pur si simplu, prin otel, printr-o structura de otel, de exemplu, ca un cutit prin unt. Componentele sunt fier si oxid de aluminiu topit care explodeaza, initial, sub forma de praf. Stiti, nici nu va imaginati ce nori imensi de praf se produc cand combini aceste chimicale in cantitate mare.”

Prin analizarea la microscopul electronic a otelului de la WTC si a micro-sferelor bogate in fier, prelevate din praf, d-rul Steven Jones a gasit nu numai urme dim componentul exploziv “Termit” dar, din cauza concentratiei ridicate de sulf, si “Termat”, un derivat patentat al Termitei, utilizat in industria demolarilor.

“Rauri de metal topit s-au gasit sub ambele turnuri si sub Cladirea 7. Dar Cladirea 7 nici macar nu a fost lovita de un avion.”

O alta latura a problemei e ca multa lume nu stie aproape nimic despre Cladirea 7, si asta din cauza secretului extraordinar in care a fost invaluita prabusirea ei. Acesta era un zgarie-nori de 47 de etaje. Aceasta cladire a cazut la ora 5.25. Nu a fost lovita de nici un avion. Cladirea avea incendii numai pe 2 sau 3 etaje si a fost pusa la pamant prin procedeul cunoscut de noi ca “demolare controlata”.

“Demolarile arata exact asa, cu acea incovoiere in mijloc, dupa care cladirea in cauza se prabuseste, pur si simplu, intr-o cadere libera.”

“Se dinamiteaza mai intai una dintre coloanele centrale astfel incat cladirea se prabuseste in interior. Cladirea 7 avea o pliere clasica. Mai intai a fost aruncata in aer coloana sa centrala pentru ca, in cadere, sa nu afecteze structura cladirilor aflate la o departare de cativa metri.”

Explicatia guvernului pentru prabusirea tutror celor 3 cladiri a fost FOCUL. Nicio cladire din otel nu s-a prabusit vreodata, inainte sau dupa 11 septembrie, din cauza focului. Caracteristicile prabusirii complexului WTC 1,2 si 7 se incadreaza perfect in tiparul Demolarilor Controlate. Oh… v-am pomenit de exploziile de la subsol?

“Biroul nostru se afla la etajul B-1. La 8:46 vorbeam cu un administrator si dintr-odata auzim – BUM! O explozie atat de puternica incat ne-a aruncat in sus. Venea de la subsol, dintre etajele B-2 si B-3. Cand sa vorbesc din nou, iar – BUM! Impactul avionului de cladire. ”

“Treceam cu masina de marfa pe holul cladirii, cand am fost zguduit. Impactul exploziei m-a aruncat la podea si in acel moment s-a dezlantuit iadul. Brusc, a fost un nou soc puternic. Au inceput sa cada bucati din tavan, dispozitivele de fixare a lampilor… Stii, trebuie sa traversezi holul dintre Turnul 1 si 2 ca sa ajungi in subsolul Turnului Sudic… si apoi, brusc, s-a intamplat din nou. Asta era diferita. Ne-a trantit la pamant, exact in subsolul in care eram, zidurile se prabuseau inauntru peste tot ce era acolo. Vreau sa spun ca stiu oameni care au murit la subsol. Stiu oameni care si-au rupt picioarele in subsol, oameni care au suferit operatii estetice pentru ca zidul i-a lovit in fata.”

NORAD

In conformitate cu procedura standard, daca un turn de control al FAA observa ceva care sugereaza ca ar avea loc o posibila deturnare, controlorii de zbor au obligatia de a-si contacta superiorul. Daca problema nu poate fi remediata in aproximativ un minut, superiorul trebuie sa ceara NORAD (Comandamentul Aerospatial Nord American) sa trimita in recunoastere avioane de lupta pentru a afla ce se intampla. NORAD emite apoi un ordin de lupta catre cea mai apropiata baza militara aeriana sa fie in alerta.

Si desi interceptarile se petrec, de obicei, cam in 10 minute, in acest caz, au trecut aproximativ 80 de minute inainte ca soldatii sa se urce in avioane. Este o anomalie naucitoare. Nici macar un singur aparat de interceptie al Fortei Aeriene Americane nu porneste decat cand e prea tarziu. Nici macar nu sunt avioane cu reactie.

Oare au fost atat de tulburati, de tulburati deliberat incat n-au putut riposta? Motivul pentru care n-au stiut unde sa se duca era desfasurarea unor exercitii de razboi care implicau inserarea de semnale false pe ecranele radarelor din nord-estul sectorului de aparare aerian. Un alt exercitiu – “Razboinicul Vigilent”, care insemna, de fapt, potrivit unei surse NORAD, simularea unei deturnari de avion, era dirijata in acelasi moment.

Cu numai 8 aparate de lupta disponibile, si acestea trebuind sa fie trimise in perechi, se confruntau, practic, cu 22 de deturnari posibile in ziua de 9/11 si n-au putut face diferenta intre exercitiile de razboi si deturnarile reale.

In 2000, NORAD avusesera 67 de interceptari. 100% acuratete. Pe 11 Septembrie, au esuat de 4 ori intr-o singura zi. In dimineata de 11 septembrie, Dick Cheney dadea toate comenzile NORAD-ului din buncarul de comanda din de sub Casa Alba. Cel putin unul din exercitiile de razboi ce aveau loc in dimineata fatidicei zile, avea ca scenariu pilotarea de avioane in cladiri.

Comisia 9/11

Pagina 172: “Guvernul Statelor Unite nu a putut stabili originea banilor cu care au fost finantate atacurile din 9/11. Pana la urma, intrebarea are consecinte neinsemnate.”

Autoritatile americane nu au reusit sa ia urma sursei de finantare. Si urmeaza, uimitor, cea mai necinstita declaratie: “Pana la urma, consecintele sunt minore.” Consecintele sunt uriase! Nu conteaza cine a platit pentru ziua de 9/11?

S-a recunoscut ca prabusirea Cladirii 7 este dificil de explicat. Raportul Comisiei pentru 9/11 a admis, implicit, ca nu s-a putut explica prabusirea cladirii prin faptul ca nici macar n-a mentionat-o.

“D-le. presedinte, de ce d-voastra si d-ul vice-presedinte insistati sa compareti impreuna in fata Comisiei 9/11?””

“Deoarece Comisia 9/11 vrea sa ne puna intrebari. Acesta este si scopul intalnirii. Astept cu nerabdare sa ma intalnesc cu domniile lor si sa le raspund la intrebari.”

“Intrebarea este de ce sunteti audiati impreuna si nu separat? A fost cererea membrilor comisiei?”

“Pentru ca este o ocazie buna pentru amandoi sa raspundem intrebarilor pe care membrii Comisiei sunt nerabdatori sa ni le puna si la care eu sunt tare nerabdator sa le satisfac curiozitatea.”

Crezi ca vor putea sa se ridice si sa spuna ceea ce gandesc? Ar trebui sa depuna un juramant. Chiar ar trebui sa faca asta? Da. in public. Cand Bush si Cheney s-au intalnit cu membrii comisiei 9/11, au facut acest lucru in termenii impusi de ei:

1). Au comparut impreuna.
2). Nu au depus juramant.
3). Nu s-a permis accesul presei ori a membrilor familiilor.
4). Nu a fost permisa nicio consemnare inregistrata a celor spuse.
5). Nicio stenograma a discutiilor nu a fost intocmita.

Nu credeti ca familiile victimelor au dreptul sa aiba o stenograma a sedintelor sau sa asiste la ele?

“Nu m-ati intrebat acelasi lucru si ieri? Am acelasi raspuns.”
George Bush

Raportul final a fost un raport unanim. Asta inseamna ca daca un singur membru al comisiei a avut o obiectie despre un aspect, acel aspect a fost inlaturat din raport.

“Am descoperit ca acesta a lucrat nu numai in echipa electorala a administratiei Bush, ci ca a fost persoana care a scris un proiect de memorandum pentru infiintarea Consiliului National de Securitate al Administratiei Bush, ca a fost unul dintre cei care au conceput planul strategic de razboi preemptiv care a fost, in final, folosit pentru razboiul din Iraq, care este un prieten apropiat al Condoleezzei Rice, si de aceea, ii cerem sa-si prezinte demisia.”

Practic, nu exista nimic in raportul despre 9/11 care sa nu fi fost supus aprobarii Administratiei Bush. Acum intelegem de ce acea comisie sub conducerea lui Zelikow a ignorat toate dovezile ce duceau la adevarul ca la 11 Septembrie a avut loc o operatiune a Drapelului Fals menita sa aprobe doctrinele si fondurile necesare unui nou nivel de mobilizare imperiala.

Terorism

Terorism – Folosire sistematica a terorii manifestata prin violenta sau intimidare in scopul generarii sentimentuluide frica.

Sentimentul de generare a fricii. Terorism. Cuvintele se repeta hipnotic. Si, desigur… “se crede ca are legatura cu Al Quaeda”. Asa numitul “Razboi impotriva Terorismului” ni s-a tot vanturat prin fata, practic, 24 de ore, 7 din 7 zile, si a devenit nucleul esential al existentei noastre.

Intr-o zi, copiii nostri vor privi inapoi la acest moment si vor intreba: “Cum a fost castigat Razboiul impotriva terorii?”

”Intreaga clasa conducatoare din America, intreaga elita conducatoare a ajuns sa vada in terorism modul preferat, de fapt, unicul mod care asigura coeziunea sociala, care ofera societatii imaginea unui inamic pentru a o tine unita. Potrivit teoriei neoconice a lui Carl Schmitt, trebuie sa ai imaginea dusmanului ca sa ai o societate. Un lucru foarte periculos, pentru ca asta inseamna ca intreaga ordine sociala, partidele politice, viata academica, sistemul politic in general… sunt toate fundamentate pe acest monstruos mit.”
Webster Tarpley, Istoric

Aproape toti teroristii suspecti retinuti au fost eliberati fara a li se aduce nicio acuzatie. Dar dupa ce au aparut, mai intai, pe prima pagina, ca sa-i vedeti.

“Uitati-va ce a facut CIA acestei tari. E de necrezut ce ne fac noua. Priviti actele teroriste care s-au petrecut. CIA este in spatele celor mai multe, daca nu in spatele tuturor. Am avut Cazarmile Marine, apoi ambasada din Kenya. Am avut avionul Pan Am 103, am avut portavionul USS Cole, am avut Oklahoma City, am avut World Trade Center in 1993. ”
Ted Gunderson, fost sef FBI

Prima data ei au ajutat teroristii sa arunce in aer WTC. Au construit bomba, au obtinut permisul de conducere al soferului. Informatorului Emad A. Salem, un fost ofiter al Armatei Egiptene in varsta de 43 de ani, i-a fost data misiunea de a asambla bomba. Acesta s-a dus la consilier, adica la consilierul FBI, si i-a spus: “Vom amplasa o bomba de exercitiu”, la care consilierul FBI i-a replicat: “Nu, vom pune o bomba reala.”

De fapt, FBI-ul este autorul atacului din 1993 asupra complexului World Trade Center. In fapt, l-au angajat pe Emad Salem, platindu-l cu 1 milion de dolari i-au dat explozibili adevarati, un detonator, i-au spus sa fabrice o bomba pe care sa o dea oamenilor fara minte pe care ii avea sub control pentru ca acestia sa poata ataca complexul World Trade Center.

Din pacate pentru ei, au fost ucisi numai 6 oameni, un numar insuficient pentru a fi aprobat un proiect de lege. Si, ceea ce a urmat este ca doi ani mai tarziu, pe 19 Aprilie 1995, Cladirea Murrah din Oklahoma City a fost pusa la pamant.

“168 de oameni ucisi si legislatia anti-terorista care ne rapeste multe drepturi constitutionale si libertati civile, este aprobata.”

7 Iunie 2005, Londra. 3 trenuri si un autobuz sunt aruncate in aer, ucigand 56 de oameni. In acea dimineata tocmai avea loc un “Exercitiu Anti-Terorist” avand in comun… Acelasi scenariu cu bomba, in exact aceleasi statii de tren, la exact aceeasi ora.

“Era ora 9:00 in dimineata asta. Desfasuram un exercitiu simulat pentru o companie din Londra cu peste 1.000 de angajati, constand in explodarea unor bombe simultane, exact la statiile de metrou unde s-a intamplat tragedia de azi-dimineata, inca imi simt perii de pe sira spinarii ridicandu-mi-se de frica.”
Peter Power, Visor Consultants Emergency Management

“Sa inteleg mai bine… desfasurati un exercitiu simulat ca sa vedeti cum ati fi putut face fata unui caz real, si tragedia a concordat cu acest exercitiu?”

“Exact.”

“Se presupune ca trebuie sa credem ca este o pura coincidenta. Un astfel de exercitiu de antrenament anti-terorist a avut loc si pe 7 Iunie. Si din nou, exact ca pe 11 Septembrie, discutau despre atacuri la aceleasi tinte, aceleasi statii de metrou, in exact acelasi moment cu cel al atacului propriu-zis, servind ca un fel de paravan al operatiunilor orchestrate, intr-un fel, de Statele Unite.”
David Shayler, fost agent MI-5

Adevarul despre 9/11

Elemente Criminale din interiorul Guvernului Statelor Unite au inscenat un Atac Terorist “Drapel Fals” asupra propriilor cetateni in scopul manipularii perceptiei opiniei publice spre sprijinirea politicii lor. Fac acest lucru de ani de zile. 11 Septembrie a fost o Treaba Interna. Sunt absolut ingrozit de cat de multi oameni din tara asta nu gandesc.

Ni se pretinde sa inghitim gogoasa ca un arab oarecare, de sus din munti, a finantat cel mai elaborat atentat din istoria acestei tari. Credeti ca niste oameni dintr-o grota au fost capabili sa ingenuncheze NORAD-ul? Credeti ca niste oameni dintr-o grota au fost capabili sa realizeze asa ceva? Si cand ma gandesc cati americani au fost ucisi in New York City… care credeau, ca si mine, ca tot ce s-a intamplat a fost o inscenare… Acesta este manualul folosit de nazisti si pe care l-au folosit iar si iar si iar. America a fost fraierita inca o data.

“Nu trebuie sa va spun eu ca lucrurile sunt rele. Toata lumea stie ca e asa. Dolarul valoreaza cat 5 centi. Bancile sunt falimentare. Proprietarii de magazine stau cu arma sub tejghea. Golanii umbla brambura pe strazi. Se pare ca nimeni nu stie ce e de facut, si ca situatia asta poate continua la nesfarsit. Stim ca aerul este nociv pentru a fi respirat si ca mancarea noastra nu e sanatoasa pentru a o consuma. Stam holbandu-ne in propriile televizoare in timp ce o prezentatoare oarecare ne spune ca astazi au mai fost 15 crime si 63 de infractiuni cu violenta, de parca ar fi normal sa fie asa!

Stim ca lucrurile sunt rele. Mai rau decat rele. Au luat-o razna. Parca lumea de pretutindeni o ia razna, incat nu mai iesim din casa. Stam in casa si asistam cum, pe nesimtite, traim intr-un univers din ce in ce mai mic. Si tot ce spunem este, “Va rugam, cel putin lasati-ne in pace in sufrageriile noastre. Lasati-mi prajitorul si televizorul si o sa tacem din gura. Doar sa ne lasati in pace.”

Ei bine, n-o sa va las in pace. Vreau sa va enervati! Nu vreau sa protestez, nu vreau sa instig la dezordine. Nu vreau sa scrieti ceva congresmanului care va reprezinta pentru ca n-as sti ce sa spun sa-i scrieti. Nu stiu ce sa fac in legatura cu stagnarea economica si inflatia, cu rusii si cu criminalitatea de pe strazi. Tot ce stiu este ca trebuie sa va sara tandara! Trebuie sa spuneti: “Sunt o fiinta umana, fir-ar al dracului Viata mea are valoare!””
“Network”, 1976

“E fum aici… foarte rau… la etajul 105 din Turnul Doi. E rau de tot, e negru, e inecacios.”

“Sotia mea crede ca sunt bine. Am sunat-o si i-am spus ca am parasit cladirea. Eram in siguranta si apoi BANG!”

“Suntem 3 aici si 2 ferestre sunt sparte.”

“Oh, Doamne! Oooh!”

Intrerupem programul pentru un mesaj din partea presedintelui

“Doamnelor si domnilor,

Cuvantul “secret” in sine este incompatibil cu o societate libera si transparenta. Si noi, ca natiune prin mostenire si prin istorie, luptam impotriva societatilor secrete, juramintelor secrete si faptelor secrete. Si asta pentru ca ni se opune, la scara mondiala, o conspiratie monolitica si nemiloasa care se bazeaza, cu prioritate, pe mijloace subversive, pentru a-si extinde sfera de influenta, pe infiltrare in locul invaziei, pe subversiune in locul alegerilor libere, pe intimidare in locul vointei libere.

Este un sistem care a reunit vaste resurse materiale si umane in construirea unei masini foarte eficiente si strans sudate ce combina actiuni militare, diplomatice, informationale, economice, stiintifice si politice. Activitatile ei pregatitoare sunt ascunse, nu publicate. Greselile ei sunt ingropate, nu afisate ca stire de prima pagina. Dizidentii ei sunt redusi la tacere, nu pretuiti. Nicio cheltuiala nu este contestata, niciun secret nu este dezvaluit. Din acest motiv, legiuitorul atenian Solon a decretat ca savarseste o crima orice cetatean care se retrage din controversa.

Va cer ajutorul in datoria uriasa pe care o am de a informa si alerta poporul american, cu credinta ca, datorita ajutorului vostru, omul va fi ceea ce s-a nascut sa fie: liber si independent.”
J. Carter

***

PARTEA a III-a
Nu-i luati in seama pe cei din spatele cortinei

“In spatele tronului exista ceva mai grozav chiar decat regele insusi.”
Sir William Pitt, Camera Lorzilor, 1770

“Lumea este guvernata de personaje foarte diferite de cele pe care le cunosc cei de cealalta parte a cortinei. Aspectul real al problemei este ca guvernul este dominat de elementele financiare ale marilor grupuri, inca de pe vremea lui Andrew Jackson.”
Franklin Roosevelt, Presedinte al Statelor Unite, 1933

1775. Revolutia americana a inceput, coloniile americane cautand sa se elibereze de sub dominatia Angliei si a monarhiei ei opresive. Desi mai multi factori au concurat la izbucnirea revolutiei, unul in mod special, se evidentiaza ca principala cauza. Regele Angliei, George al III-lea, a scos in afara legii banii liberi de dobanda pe care coloniile ii emiteau si ii foloseau in tranzactiile dintre ele. In schimb, le-a obligat sa imprumute bani de la Banca Centrala a Angliei, cu dobanda, indatorand imediat coloniile in cauza.

De altfel, Benjamin Franklin scria mai tarziu: “Refuzul Regelui George III-lea de a permite coloniilor sa opereze un sistem monetar onest, care elibera omul de rand din ghearele manipulatorilor financiari, a fost, probabil, cauza primara a revolutiei.” In 1783, America si-a castigat independenta fata de Anglia. Oricum, lupta ei impotriva ideii de Banca Centrala si impotriva oamenilor lacomi si corupti care erau reprezentantii ei abia incepuse.

 

Dar ce este o banca centrala? O banca centrala este institutia care emite moneda nationala a unei tari. Bazat pe precedentul istoric, practica bancii centrale a mostenit doua puteri specifice: controlul ratelor dobanzii si controlul masei monetare, adica inflatia. Banca centrala nu sprijina, pur si simplu, economia statului cu bani, ci ii da sub forma de imprumut cu dobanda.

 

Prin alternarea maririi si micsorarii rezervei monetare, banca centrala regularizeaza valoarea monedei pe care o emite. Este esential sa intelegem ca intreaga organizare a acestui sistem nu poate avea ca efect pe termen lung decat un lucru: Datoria. Nu trebuie sa fii foarte inteligent ca sa le intelegi ticalosia. Fiecare dolar emis de banca centrala este imprumutat cu dobanda. Asta inseamna ca fiecare dolar emis este, in realitate, dolarul acela, plus un anumit procent de datorie pentru acel dolar.

Avand in vedere ca numai banca centrala emite moneda intregii natiuni si imprumuta fiecare dolar impreuna cu un procent de datorie, de unde vin banii cu care este platita aceasta datorie? Nu pot veni decat tot de la banca centrala.

Asta inseamna ca banca centrala trebuie sa-si suplimenteze neintrerupt provizia de bani pentru a acoperi temporar extraordinara datorie creata… ceea ce duce insa, dat fiind ca si noii bani sunt imprumutati tot cu dobanda… la crearea unei datorii si mai mari. Rezultatul final al acestui sistem fara pierderi este sclavia, pentru ca este imposibil ca guvernul, si deci si populatia, sa reuseasca sa acopere datoria aceasta auto-generanta.

Parintii fondatori ai acestei tari au fost perfect constienti de acest lucru.

“Cred ca institutiile bancare sunt mai periculoase decat armatele invadatoare. Daca poporul american va permite bancilor private sa controleze moneda, bancile si corporatiile din jurul lor vor spolia oamenii de avutul lor si copiii lor vor ajunge ai strazii, pe continentul cucerit de stramosii lor.”
Thomas Jefferson, 1743 – 1826

“Daca vreti sa ramaneti sclavii bancherilor si sa platiti costurile propriei voastre sclavii, lasati-i in continuare sa faca bani si sa controleze creditul intregii natiuni.”
Sir Josiah Stamp, 1880 – 1941

Pana la inceputul secolului 20, Statele Unite implementasera si renuntasera deja la cateva sisteme bancare centrale, care doreau numai sa insele prin practicarea unor dobanzi nemiloase. La acel moment, familiile care faceau legea in lumea afacerilor si in lumea bancara erau Familiile Rockfeller, Morgan, Warburg, Rothschild. Iar la inceputul anilor 1900, au cautat sa forteze inca o data adoptarea unei legi prin care sa creeze o alta banca centrala.

Oricum, stiau ca atat Guvernul cat si opinia publica erau refractari in privinta unei astfel de institutii. Ca urmare, aveau nevoie de un incident care sa afecteze moralul opiniei publice. Astfel, J. P. Morgan, considerat public un stalp financiar la acea vreme, s-a folosit de popularitatea sa si a raspandit in presa zvonul cum ca o banca respectabila din New York
n-ar fi fost solvabila sau ar fi falimentat.

Morgan stia ca aceasta ar cauza o isterie in masa care ar afecta si celelalte banci. Si asa s-a si intamplat. Frica populatiei de a nu-si pierde economiile a dus imediat la retrageri masive. Ca o consecinta, bancile au fost nevoite sa-si recupereze imprumuturile silindu-i pe clientii lor sa-si vanda proprietatile si astfel s-a declansat spirala falimentarilor, a abuzurilor de proprietate si a haosului.

Punand cap la cap toate firele problemei, ani mai tarziu, Fredrik Allen de la revista “Life” scria: “Interesele familiei Morgan au profitat si au acutizat panica din 1907, ghidand-o cu viclenie pe drumul dorit, pe masura proliferarii acesteia. Fara sa aiba cunostinta de escrocherie, panica din 1907 a determinat deschiderea unei investigatii conduse de Senatorul Nelson Aldrich, care avea legaturi secrete cu cartelurile bancare si care, mai tarziu, a devenit prin casatorie,
membru al familiei Rockefeller.

Comisia condusa de Aldrich a recomandat implementarea unei banci centrale pentru a nu se mai repeta ce s-a intamplat in 1907. Aceasta era scanteia de care aveau nevoie bancherii internationali pentru a-si pune planul in aplicare. In 1910, la proprietatea lui J. P. Morgan de pe Insula Jekyll de pe coasta Georgiei, avea loc o intrunire secreta. Acolo a fost conceputa acea declaratie a bancii centrale numita Legea Rezervelor Federale. Aceasta legislatie a fost scrisa de bancheri, nu de legiuitori.

Aceasta intalnire a fost atat de secreta, atat de tinuta sub tacere fata de Guvern si de opinia publica, incat cam 10 dintre participanti au intentionat sa-si ia nume fictive cand au calatorit spre insula. Dupa ce a fost conceputa, declaratia a fost inmanata reprezentantului lor politic, Senatorul Nelson Aldrich, ca sa o supuna spre aprobare Congresului.

Si in 1913, avand sustinere politica puternica din partea bancherilor, Woodrow Wilson a devenit presedinte, acesta fiind de acord sa semneze Legea Rezervei Federale in schimbul sprijinirii sale in campania electorala. Cu doua zile inaintea Craciunului, cand majoritatea membrilor Congresului erau acasa la familiile lor, Legea Rezervei Federale a fost votata, dupa care Wilson a promulgat-o.

Multi ani mai tarziu, Woodrow Wilson scria, cu regret: “Marea noastra natiune industriala este controlata de propriul sistem de credite. Sistemul nostru de credite este, in mare parte, concentrat in maini private. Din acest motiv, dezvoltarea natiunii si toate activitatile noastre se afla in mainile catorva oameni care, automat, din chiar cauza numarului lor limitat vor descuraja, vor stopa si vor distruge veritabila libertate economica.

Am ajuns sa fim unul din cele mai prost conduse, unul din cele mai controlate si dominate guverne din epoca moderna. Un guvern fara opinie libera, un guvern care nu mai are increderea si votul majoritatii, ci un guvern aflat la discretia si sub presiunea grupurilor de interese ale oamenilor dominanti.”

Si congresmanul Louis McFadden a recunoscut adevarul dupa aprobarea declaratiei: “Un sistem bancar mondial se pune la cale acum. Un superstat controlat de bancherii internationali, care colaboreaza pentru a inrobi lumea dupa bunul lor plac. Federalii au uzurpat puterea guvernului. ”

Opiniei publice ii fusese spus ca Legea Sistemului Federal era un stabilizator economic si ca inflatia si crizele economice sunt de domeniul trecutului. Ei bine, dupa cum a aratat istoria, nimic mai neadevarat. Adevarul este ca acum, bancherii lumii aveau o masina eficienta pentru a-si extinde ambitiile personale. De exemplu, intre anii 1914 si 1919, Federalii au marit masa monetara cu aproape 100%, ceea ce a dus la acordarea de imprumuturi pe termen lung catre bancile mici si populatie.

Apoi, in 1920 a retras din circulatie procente masive din enorma masa monetara existenta, ceea ce a obligat bancile secundare sa retraga foarte multe imprumuturi si, la fel ca in 1907, au avut loc speculatii bancare, insolvabilitate si faliment. Peste 5.400 de banci competitive din afara Sistemului Rezervelor Federale s-au prabusit, consolidand astfel monopolul unui mic grup de bancheri internationali.

Informat despre aceasta marsavie, congresmanul Lindbergh a facut un pas inainte si a spus in 1921: “Prin Legea Rezervelor federale, panica este creata stiintific. Panica de acum este prima creata astfel, si conceputa ca sa functioneze ca o ecuatie matematica.”

Oricum, panica din1920 a fost doar incalzirea. Din 1921 pana in 1929 federalii au marit din nou masa monetara, determinand iar imprumuturi masive catre public si banci. A mai aparut si un nou tip de imprumut, numit “imprumutul marginal pe piata de actiuni”. Acest tip de imprumut permitea unui investitor sa plateasca doar valoarea a 10% din actiuni, restul de 90% putand fi imprumutate de la broker. Cu alte cuvinte, o persoana putea detine actiuni de 1000 de dolari, dand pentru asta doar $100.

Aceasta metoda a fost foarte populara in furtunosii ani 20, de vreme ce toata lumea facea bani la Bursa. Acest imprumut avea, totusi, un siretlic. Putea fi retras in orice moment si trebuia returnat in 24 de ore. De aceea era numit “apel marginal”, pentru ca rezultatul specific al unei astfel de cereri presupunea vanzarea actiunilor cumparate pe baza de imprumut.

Cu cateva luni inainte de luna octombrie a anului 1929, J. D. Rockefeller, Bernard Baruch si alti implicati s-au retras pe tacute de pe piata. Iar pe 24 octombrie 1929, bancherii din New York care avansasera imprumuturi marginale, au cerut restituirea lor integrala. Acest fapt a declansat, brusc, scanteia unor vanzari uriase pe piata de catre cei care ontractasera
acest tip de imprumut.

Din acelasi motiv, au falimentat si peste 16.000 de banci, ceea ce le-a permis bancherilor internationali conspiratori nu numai sa cumpere bancile rivale la un pret de nimic, dar sa cumpere si corporatii intregi la raportul de 1 penny – 1 dolar. A fost cel mai mare jaf din istoria Americii. Insa nu s-a incheiat aici. In loc sa mareasca cantitatea de bani existenta pe piata, recuperata din acest colaps economic, Federalii au restrans-o, alimentand una din cele mai mari depresiuni din istorie.

Furios din cale-afara, congresmanul Louis McFadden, un opozant de cursa-lunga al cartelurilor internationale, a inceput sa faca acuzatii la adresa manevrelor folosite de Consiliul Rezervelor Federale. Referindu-se la faliment si la depresiune: “A fost un lucru foarte mestesugit. Bancherii internationali au urmarit sa creeze o stare de disperare pentru ca astfel sa se erijeze in conducatorii nostri.” Deloc surprinzator ca dupa doua tentative anterioare de asasinat, McFadden a fost otravit la un banchet, inainte de a inainta propunerea de acuzare.

Reducand la tacere societatea acuzatorilor, bancherii Rezervelor Federale au hotarat ca aurul sa nu mai fie un standard. Pentru a reusi sa faca acest lucru, aveau nevoie sa achizitioneze tot aurul ramas in circuit. Asa ca, sub pretextul “de a pune capat depresiunii”, a venit criza aurului din 1933. Sub amenintarea cu inchisoarea pe 10 ani, fiecarui cetatean din America i s-a cerut sa predea tot aurul detinut catre Trezorerie, in fond, jefuind oamenii de putinul avut pe care il mai aveau.

Iar la sfarsitul anului 1933, aurul ca standard financiar a fost desfiintat. Daca priviti bancnota de 1 dolar dinainte de 1933, scrie ca poate fi rascumparata in aur. Daca o privesti pe cea de astazi, scrie ca este un mijloc de plata, ceea ce inseamna ca nu este garantata de nimic. Este o hartie fara valoare. Singurul lucru care da valoare banilor nostri este cati dintre ei sunt in circulatie. De aceea, autoritatea care regularizeaza cursul masei monetare e si cea care ii regularizeaza valoarea, aceeasi autoritate care detine si puterea de a ingenunchea economii si societati intregi.

“Dati-mi controlul rezervei monetare al unei natiuni si nu-mi va mai pasa cine va face legile acelei natiuni.”
Primarul Amschel Rothschild, Fondatorul dinastiei bancare Rothschild

Este important sa intelegem deplin. Rezerva Federala este o corporatie privata. E la fel de “federala” ca si Federal Express. Isi traseaza propriile politici si nu este controlata, efectiv, in niciun fel, de guvernul american. E o banca privata care imprumuta Guvernului toti banii ce-i detine, cu dobanda, fiind perfect compatibila cu modelul fraudulos al sistemului bancar central de care tara a cautat sa se debaraseze cand si-a proclamat independenta in Razboiul american pentru independenta.

Revenind in anul 1913, Legea Rezervei Federale nu a fost singurul act neconstitutional inaintat abuziv in Congres. Au procedat la fel cu Legea Federala de Impozitare a Veniturilor. Nu merita sa mai evidentiem aici ignoranta populatiei americane fata de aceasta lege care dovedeste cat de batuti in cap si de uituci sunt, realmente, americanii.

 

In primul rand, Taxa Federala pe Venit este total neconstitutionala pentru ca este o taxa directa, nedefalcata pe categorii de venituri. Toate taxele directe trebuie sa fie proportionale pentru a fi legale, potrivit Constitutiei.

In al doilea rand, numarul legal de state care trebuiau sa ratifice amendamentul de infiintare a Taxei pe Venit nu a fost intrunit. Aceasta taxa a fost consfintita chiar si prin hotarari judecatoresti.

In al treilea rand, in ziua de azi, per total 35% din venitul mediu al salariatului este perceput prin aceasta taxa. Ceea ce inseamna ca muncesti patru luni intr-un an ca sa platesti aceasta taxa. Si ghici unde se duc acesti bani? Se duc pe plata dobanzii pentru banii emisi de frauduloasa Banca a Rezervelor Federale, un sistem care n-ar fi trebuit sa existe niciodata. Banii pe care ii castigati muncind 4 luni pe an intra, practic, in buzunarele bancherilor internationali care sunt proprietarii Bancii Rezervelor Federale.

Si in al patrulea rand, chiar si in ciuda pretentiei mincinoase a Guvernului ca taxa e legala, nu exista niciun statut, nicio lege care va cere sa platiti aceasta taxa. Punct.

“Ma asteptam sa spuneti ca exista o norma in cartea de drept la care sa faceti referire, un cod care va cere sa completati formularul pentru plata acestei taxe. Desigur ca exista! Ajunsesem in acel punct in care nu mai gaseam un statut care, clar, sa ma traga la raspundere, cel putin pe mine si pe multi oameni pe care-i cunosc, si nu m-am putut gandidecat la demisie.”
Joe Turner, fost agent fiscal

“Pe baza cercetarilor intreprinse de mine de-a lungul anului 2000 si in cei urmatori, va spun ca n-am dat de acea lege. Am intrebat Congresul, o multime de oameni, pe cei de la Fisc. Nimeni nu mi-a putut da un raspuns pentru ca daca o fac, poporul american va afla ca toata chestia asta e o escrocherie.”
Sherry Jackson, fost agent fiscal

“Nu mi-am mai completat formularul de cand am plecat.”
Joe Turner, fost agent fiscal

“Nu am mai platit taxa din 1999.”
Sherry Jackson, fost agent fiscal

Taxa pe venit nu este altceva decat inrobirea intregii natiuni. Controlul economic si jaful perpetuu in domeniul sanatatii nu sunt decat o fateta a cubului lui Rubik pe care bancherii il au in mainile lor. Urmatorul instrument cu care ar putea face profit si detine controlul este razboiul.

De la punerea bazelor Rezervelor Federale in 1913, un numar de razboaie mari si mici au avut loc. Dintre acestea, trei ies in evidenta – Primul Razboi Mondial, Al doilea Razboi Mondial si Razboiul din Vietnam.

Primul Razboi Mondial

In 1914, in Europa a izbucnit razboiul avand in centru Anglia si Germania. Poporul american nu vroia sa aiba de-a face cu acest razboi. In acelasi timp, Presedintele Woodrow Wilson a declarat public neutralitatea tarii lui. Insa pe ascuns, administratia americana cauta orice scuza pentru a intra in razboi. Intr-o alta constatare a Secretarului de Stat, William Jennings: “Marii bancheri sunt foarte interesati ca tara sa intre in razboi datorita oportunitatilor largi de a face profituri imense.”

Este esential sa intelegem ca cel mai profitabil eveniment pentru bancherii internationali care se poate intampla este razboiul. Pentru ca acesta forteaza natiunea sa imprumute si mai multi bani cu dobanda de la Banca Rezervelor Federale.
Consilierul si mentorul lui Woodrow Wilson era Colonelul Edward House, omul care avea relatii stranse cu bancherii internationali ce vroiau razboiul. In stenograma conversatiei dintre Colonelul House, consilierul lui Wilson si Sir Edward Grey, Secretarul pe Afaceri Externe al Angliei, cu privire la cum sa implice America in razboi, Grey intreaba: “Ce ar face americanii daca germanii le-ar scufunda o nava de linie cu pasageri americani la bord?”

House raspunde: “Cred ca o flacara de indignare ar matura America si, prin ea insasi, ar fi suficienta pentru a ne arunca in razboi.” Astfel, pe 7 Mai 1915, la sugestia lui Sir Edward Grey, nava “Lusitania” a fost intentionat trimisa in apele aflate sub jurisdictia germanilor, unde se stia ca se afla navele militare germane. Si cum era de asteptat, submarinele germane au torpilat vasul, facand sa sara in aer munitia stocata si ucigand 1.200 de oameni.

Pentru a intelege mai bine natura deliberata a acestei inscenari, sa precizam ca ambasada germana a dat anunturi publicitare in New York Times in care ii avertiza pe oameni ca, imbarcandu-se pe “Lusitania”, o fac pe propriul risc, tinand cont ca o nava, care, pe ruta America – Anglia, trece prin zona de razboi, este expusa distrugerii. Asa cum se anticipase, scufundarea “Lusitaniei” a cauzat un val de manie in randul americanilor. Si America a intrat in razboi, la scurt timp dupa.

Primul Razboi Mondial a costat America 323.000 de vieti. J. D. Rockefeller a castigat 200 de milioane de dolari din razboi. In jur de 1.9 miliarde, potrivit standardelor de astazi. Ca sa nu mai spunem ca efortul de razboi a costat America in jur de 30 de miliarde de dolari. Mare parte din ei au fost imprumutati de la Banca Rezervelor Federale, cu dobanda, marind, si pe viitor, profiturile bancherilor internationali.

Al doilea Razboi Mondial

In ziua de 7 Decembrie 1941, Japonia a atacat flota americana la Pearl Harbor, atragand dupa sine intrarea noastra in razboi. Presedintele Franklin D. Roosevelt a numit ziua atacului “o zi a infamiei”. O zi a infamiei, chiar asa, dar nu din cauza atacului-surpriza de la Pearl Harbor. Dupa 60 de ani in care au fost aduse la lumina informatii, este clar nu numai ca se stia de atacul de la Pearl Harbor cu saptamani inainte, dar si ca atacul a fost dorit si provocat.

Roosevelt, care provine dintr-o familie de bancheri din New York din secolul 18, al carui unchi, Frederick, a facut parte din Consiliul Fondator al Rezervelor Federale, apara interesele bancherilor internationali, si avea interesul de a intra in razboi pentru ca, dupa cum am vazut, nimic nu este mai profitabil pentru bancherii internationali decat razboiul. In jurnalul sau, pe 25 noiembrie 1941, Secretarul de Razboi al lui Roosevelt, Henry Stimson, nota o conversatie pe care-a avut-o cu Roosevelt.

Dilema era cum sa-i facem sa traga ei primul foc. Era de dorit sa ne asiguram ca japonezii vor fi cei care sa faca asta pentru a nu exista niciun dubiu cu privire la identitatea agresorilor. In lunile premergatoare atacului de la Pearl Harbor Roosevelt facuse aproape tot ce-i statuse in putinta ca sa starneasca mania japonezilor pentru a-i pune pe picior de atac. A interzis toate importurile japoneze de petrol american, a inghetat toate investitiile japoneze in Statele Unite, a avansat imprumuturi publice Chinei Nationaliste si i-a sprijinit militar pe Britanici, ambii fiind inamici ai Japoniei in razboi, practici care, apropo, reprezinta o violare absoluta a normelor de razboi internationale.

Iar pe 4 Decembrie, cu trei zile inainte de atac, serviciile secrete australiene i-au comunicat lui Roosevelt existenta unei forte militare japoneze indreptandu-se spre Pearl Harbor. Roosevelt a ignorat cele spuse. Ceea ce se spera si ce se pregatise a avut loc pe 7 Decembrie 1941, cand Japonia a atacat Pearl Harbor, ucigand 2.400 de soldati. Inainte de Pearl Harbor, 83% din opinia publica americana nici nu vroia sa auda de razboi. Dupa Pearl Harbor, 1 milion de oameni s-au inrolat voluntar.

E important de stiut ca efortul de razboi german a fost larg sustinut de 2 organizatii. Una numita I. G. Farben. I. G. Farben producea 84% din explozibilii Germaniei si chiar si gazul Zyklon B folosit in lagarele de concentrare pentru uciderea a milioane de oameni. Unul dintre partenerii secreti ai I. G. Farben era Compania Standard Oil din America a lui J. D. Rockefeller.

In realitate, Aviatia Germana nu-si putea desfasura operatiunile fara aditivul special patentat de Compania Standard Oil a lui Rockefeller. Bombardarea drastica a Londrei de catre Germania Nazista, de exemplu, a fost posibila datorita combustibilului de $20 milioane livrat de compania lui Rockefeller. Acesta e doar un mic exemplu pe tema despre cum afacerile americane au sprijinit financiar ambele laturi ale celui de-al doilea razboi mondial.

O alta organizatie tradatoare care merita mentionata este Corporatia Unionala Bancara din New York City. Aceasta a finantat nu numai numeroase aspecte ale accesului lui Hitler la putere impreuna cu ajutor efectiv material in timpul razboiului, dar a fost si o banca de spalare a banilor nazistilor care pana la urma a fost demascata ca avand in seifurile sale milioane de dolari ai nazistilor.

Corporatiei Unionale Bancare din New York i s-a aplicat, in cele din urma, sechestrul ca urmare a incalcarii Legii Comertului cu inamicul. Ghici cine era directorul si vice-presedintele Bancii Unionale? Prescott Bush, bunicul actualului nostru presedinte si, desigur, tatal fostului nostru presedinte. Ganditi-va la asta cand aveti in vedere deciziile morale si politice ale familiei Bush.

Razboiul din Vietnam

Declaratia oficiala de razboi a Statelor Unite cu Vietnamul in 1964 a fost precedata de un presupus incident privind atacarea a 2 distrugatoare americane de catre barcile politiei nord-vietnameze in Golful Tonkin. Acesta a ramas cunoscut sub denumirea de Incidentul din Golful Tonkin. Acest fapt izolat a fost pretextul ce a catalizat o desfasurare masiva de trupe si razboiul sangeros ce a urmat.

A fost o problema, totusi. Atacul acesta nu s-a intamplat niciodata. A fost un eveniment complet inscenat pentru a avea motivul intrarii in razboi. Fostul Secretar al Apararii, Robert McNamara, a declarat cativa ani mai tarziu ca Incidentul din Golful Tonkin a fost o greseala, in timp ce multi membri din interior si ofiteri au iesit la rampa, spunand ca a fost o minciuna nascocita. Odata cu inceperea razboiului, a fost considerata o afacere, ca de obicei.

In octombrie 1966, Presedintele Lyndon Johnson a ridicat restrictiile comerciale cu Blocul Sovietic stiind foarte bine ca Sovietele furnizau pana la 80% din resursele de razboi ale Vietnamului de Nord. In consecinta, familia Rockefeller a finantat fabrici din Uniunea Sovietica in care sovieticii fabricau echipament militar si il trimiteau in Vietnam. Finantarea ambelor tabere in acest conflict este doar o fateta a monedei.

In 1985, Regulile de Lupta ale Vietnamului au fost date publicitatii. Acestea aratau, pe larg, ce le era permis trupelor americane sa faca in razboi si ce nu. Erau incluse lucruri absurde, cum ar fi: sistemele anti-aeriene nord-vietnameze sa nu fie bombardate daca nu sunt operationale, niciun dusman nu mai poate fi urmarit odata ce a trecut granita, in Laos sau in Cambodgia, si cel mai relevant dintre toate – tintele strategice de cea mai mare importanta nu puteau fi atacate decat daca initiativa venea de la inaltii oficiali militari. In afara de aceste limitari de tot rasul, Vietnamul de Nord a fost si informat de aceste restrictii si, ca urmare, si-a bazat toata strategia de lupta in functie de limitarile fortelor americane. Acesta este si motivul pentru care razboiul a durat atata timp.

Si concluzia de final este aceasta. Razboiul din Vietnam nu a fost niciodata pornit pentru a fi castigat. Doar intretinut. Bilantul acestui razboi cuprinde 58.000 de americani si 3 milioane de vietnamezi morti.

Deci, unde ne aflam acum? 11 Septembrie a fost impulsul de inceput pentru accelerarea planului unei elite nemiloase. A fost un pretext inscenat pentru razboi, deloc diferit de scufundarea Lusitaniei, provocarea de la Pearl Harbor si minciuna din Golful Tonkin. De fapt, daca 9/11 nu ar fi un astfel de pretext de razboi, ar constitui exceptia de la regula. Pretextul a fost folosit pentru declansarea a doua razboaie ilegale, neprovocate, unul impotriva Iraqului
iar celalalt impotriva Afghanistanului.

 

Dar 9/11 a fost, in acelasi timp, pretextul pentru un alt razboi. Razboiul impotriva voastra! Legea Patriotica, Legea Sigurantei Nationale, Legea Tribunalelor Militare si altele sunt toate concepute, in intregime si cu desavasire, pentru a va distruge libertatile civile si pentru a va limita capacitatea de a riposta impotriva a ceea ce urmeaza.

 

La ora actuala, in Statele Unite, americani neavizati si cu creierele spalate, casele va pot fi perchezitionate, fara mandat, fara ca macar sa fiti acasa. In schimb, puteti fi arestati fara sa vi se aduca la cunostinta acuzatiile, retinuti pe un timp neprecizat, fara a avea acces la un avocat si torturat legal, toate astea pe baza banuielii ca ati putea fi teroristi.

Daca vreti sa va fac si un desen cu ceea ce se intampla in tara asta, haideti sa revedem cum se repeta istoria. In Februarie 1933, Hitler a inscenat un atac “Drapel Fals” incendiindu-si propria cladire a Parlamentului German, Reichstag-ul si acuzandu-i, in schimb, pe teroristii comunisti. In urmatoarele cateva saptamani, a promulgat Actul de imputernicire care eradica complet Constitutia Germana, distrugand libertatile cetatenilor. A initiat apoi o serie de razboaie preemptive, toate justificate poporului german ca fiind necesare pentru mentinerea “sigurantei nationale”.

“Exista un rau care ameninta orice barbat, orice femeie si copil al acestei mari natiuni. Trebuie sa luam masuri pentru a ne asigura siguranta personala si pentru a ne apara patria-mama.”
George Bush?
Adolf Hiltler, cu ocazia anuntarii catre popor a infiintarii Gestapo-ului

“Cu privire la comunism, acesta si organizatiile sale centrale nu trebuie sa ne stea in cale!”
Adolf Hiltler

“Inamicii nostrii suntretelele teroriste radicale si orice guvern care le sprijina.”
George Bush?

Este timpul sa ne trezim. Oamenii de la putere fac tot ce pot sa se asigure ca sunteti in permanenta pacaliti si manipulati. Perceptia majoritatii oamenilor asupra realitatii, in special sub aspect politic, nu le apartine lor. Le este impusa cu viclenie fara ca ei macar sa stie asta. De exemplu, opinia publica crede ca, de fapt, invazia din Iraq merge prost iar violentele religioase nu par sa se mai opreasca.

Ceea ce publicul esueaza sa vada este faptul ca destabilizarea Iraqului este ceea ce vor oamenii din spatele guvernului. Acest razboi va fi intretinut pentru ca regiunea sa se divizeze, dominatia asupra petrolului sa fie mentinuta, profituri continue culese pentru firmele din aparare si, cel mai important, permanenta amplasare de baze militare utilizate ca rampe de lansare impotriva altor tari cu rezerve de petrol, dar nonconformiste cum sunt Iranul si Siria.

Pentru o mai buna percepere a faptului ca razboiul civil si destabilizarea sunt intentionate, in 2005, doi ofiteri britanici din elita SAS au fost arestati de politia iraqiana dupa ce au fost prinsi facand ture cu masina si imbracati in vesminte arabe, impuscau civili. Dupa arestarea si trimiterea lor intr-o inchisoare din Basra, armata britanica a solicitat imediat eliberarea acestor barbati. Cand guvernul din Basra a refuzat, tancurile britanice au intrat, practic, in inchisoarea din Basra si si-au eliberat oamenii.

“Daca vrei sa distrugi o tara, cum faci asta? Pai, sunt doua moduri: poti sa te duci acolo si sa dai o bomba, dar asta nu e foarte eficient. Mai eficient este sa-i faci pe oamenii din acea zona sa se omoare intre ei si sa le distrugi propriul teritoriu, propriile ferme, si asta s-a facut in aceasta tara. Deci, modul in care distrugi legatura dintre ei este sa-i faci sa se autodistruga prin invrajbirea unuia impotriva celuilalt. Si apoi sprijini ambele parti, ai agenti infiltrati in ambele tabere – agiti spiritele in ambele tabere pana ajung sa se omoare reciproc. Este timpul ca unii din noi sa se trezeasca la realitate, sa inteleaga cum incearca acesti oameni sa creeze si sa mentina imperii. Fac acest lucru manipuland oamenii pe care incearca sa-i cucereasca.”

Poate ati vrea sa va intrebati de ce intreaga cultura este saturata pana la refuz de divertisment mass-media din toate partile in vreme ce sistemul de invatamant din America este intr-un declin stupefiant de cand guvernul american a decis sa preia si sa subventioneze invatamantul de stat.

“Guvernul primeste atat cat plateste. Cand vom intelege asta si cand veti vedea institutiile educationale subventionate de guvern si veti vedea ce studenti si ce educatie a dat aceste scoli finantate de guvern, logica va va spune ca daca produsul final al acestor scoli nu concorda cu ceea ce vrea statul si guvernul federal poate atunci vor fi schimbate.

Concluzia este ca guvernul primeste ce a comandat. Ei nu vor ca copiii vostri sa capete o educatie decenta. Ei nu vor sa ganditi prea mult. De aceea in tara noastra si in intreaga lume a proliferat divertismentul, mass media, spectacolele de televiziune, parcurile de distractii, drogurile, alcoolul si orice tip de divertisment care sa tina mintea umana ocupata astfel ca sa nu-i inoportunati pe oamenii astia importanti daca ganditi prea mult. Ati face mai bine sa va treziti si sa intelegeti ca exista oameni care va traseaza viata si voi nici macar nu stiti.”

“Suntem intr-un mare necaz! Pentru ca voi, oameni buni, si alte 62 de milioane de americani ma ascultati acum. Pentru ca mai putin de 3% dintre voi, oameni buni, mai cititi carti. Pentru ca mai putin de 15% dintre voi cititi ziare. Pentru ca singurul adevar pe care il cunoasteti este cel care va vine prin acest tub catodic.

Chiar acum, exista o intreaga generatie care niciodata nu a stiut nimic altceva decat ce a iesit din acest tub! Acest tub este Evanghelia. Revelatia de pe Urma. Acest tub poate face sau darama presedinti, preoti, primi-ministri. Acest tub este cea mai teribila forta blestemata din toata lumea asta fara Dumnezeu si vai de voi daca va cadea vreodata in mainile unor oameni nepotriviti!

Pentru ca atunci cand cea mai mare companie din lume va controla cea mai minunata, cea mai blestemata forta propagandistica din lumea asta fara Dumnezeu cine stie ce rahat ne va fi servit drept adevar pe acest post TV! Asa ca ascultati-ma. Ascultati-ma!

Televiziunea nu este adevar. Televiziunea este un blestemat parc de distractii! Televiziunea este un circ, un carnaval, o trupa ambulanta de acrobati, de povestitori, dansatori, cantareti, jongleri, ciudati, dresori de lei si fotbalisti. Ne aflam pe taramul afacerii de omorat plictiseala. Dar, voi, oameni buni, stati acolo, zi de zi, noapte de noapte, voi, cei de toate varstele, culorile, credintele.

Tot ce stiti suntem noi! Incepeti sa credeti iluziile pe care le fabricam aici. Incepeti sa credeti ca tubul asta este realitatea si ca propriile voastre vieti sunt false. Faceti tot ce va spune tubul! Va imbracati, mancati, va cresteti copiii cum vi se arata in acest tub. Ati ajuns chiar sa ganditi ca tubul! Asta este nebunie in masa, maniacilor! Pentru numele lui Dumnezeu! Voi, oameni buni, sunteti realitatea! Noi suntem iluzia!”

Ultimul lucru pe care il vor oamenii din spatele cortinei este o opinie publica constienta, informata, capabila sa critice totul. De aceea, un spirit fraudulos, continuu, va este transmis prin religie, prin presa si prin sistemul educational. Doresc sa va tina inchisi intr-o bula a naivilor si a distrasilor. Si reusesc sa faca o treaba al dracului de buna.

In 2005, un aranjament s-a facut intre Canada, Mexic si Statele Unite. Acest aranjament, nedat publicitatii, neaprobat de Congres, uneste Statele Unite, Mexicul si Canada intr-o singura entitate, fara a mai exista granite. Este numita Uniunea Nord-Americana. Poate ca va intrebati de ce n-ati auzit niciodata despre asta. De fapt, exista doar un singur reporter care a auzit si care a avut curajul de a transmite acest lucru.

“Politica de liberalizare a granitelor a Administratiei Bush si decizia ei de a ignora obligativitatea legilor de imigrare ale acestei tari face parte dintr-un plan mai amplu. Presedintele Bush a semnat un acord formal care va pune capat Statelor Unite asa cum le stim acum. Si a facut acest pas fara sa ceara nici aprobarea congresului american, nici a cetatenilor Statelor Unite.”
Lou Dobbs, CNN

”Este un targ de care putini au auzit. ”
CNN

”A fost din nou facut de o mana de oameni de la cel mai inalt nivel, in numele clasei investitorilor. Dar clasa muncitoare, oficialii politici care tranziteaza tara noastra din comunitati, din orase, etc. nu stiu nimic despre asta.”
Marcy Kaptur

Acesta nu e un acord comercial oarecare. Este o totala desfiintare a suveranitatii acestor tari care se va concretiza si in aparitia unei monede complet noi – Amero.

“Pe langa asta, eu ma gandesc la un lucru. Oamenii care se bazeaza pe dolar… trebuie sa-si indrepte atentia asupra acestui Amero. Acesta e lucrul despre care nu vorbeste nimeni, dar cred ca va avea un impact urias asupra viesii tuturor celor din Canada, Statele Unite si Mexic iar Amero este moneda propusa pentru comunitatea nord-americana ale carei baze sunt puse chiar acum intre cele trei state in scopul nasterii unei comunitati fara granite, cam in genul Uniunii Europene iar Dolarul, cel canadian si american, ca si Peso-ul mexican, inlocuite cu Amero.”

Ca rezultat al acestui acord, Constitutia Americana va fi, in cele din urma, scoasa din uz. Va ganditi probabil ca o astfel de situatie ar trebui sa fie pe prima pagina a oricarui mare ziar. Asta pana cand veti intelege ca oamenii care se afla in spatele acestei mutari sunt unii si aceiasi cu cei din spatele concernelor media si, de aceea, nu vi se spune ce nu trebuie sa stiti.

Uniunea Nord-Americana este acelasi concept ca si Uniunea Europeana, Uniunea Africana si viitoarea Uniune Asiatica. Aceiasi oameni se afla in spatele tuturor. Si cand timpul va fi favorabil, toate aceste 4 Uniuni se vor contopi intr-una singura alcatuind stadiul final al planului la care acesti oameni lucreaza de peste 60 de ani – UN GUVERN MONDIAL.

“Vom avea un guvern mondial, fie ca ne place sau nu. Singura intrebare este daca acest guvern mondial va fi inscaunat prin forta sau prin consimtire libera.”
Paul Warburg, Consilier pe Probleme Externe/Parinte al FRS

“Suntem recunoscatori publicatiilor Washington Post, The New York Times, revistei “Time” si altor trusturi de presa renumite ai caror directori au participat la intrunirile noastre si si-au respectat promisiunea de a fi discreti aproape 40 de ani. Ne-ar fi fost imposibil sa realizam planul nostru mondial daca am fi stat in reflectoarele presei toti acesti ani. Dar lumea este mult mai sofisticata si mai pregatita in marsul sau catre un guvern mondial. Suveranitatea supranaturala a unei elite intelectuale si a bancherilor lumii este mai de preferat decat autonomia nationala practicata in secolele trecute.”
David Rockfeller, Consilier pe Probleme Externe

O banca unica, o armata unica, un centru unic al puterii. Daca am invatat ceva din istoria asta, este ca…

“Puterea corupe. O putere absoluta corupe absolut.”
Lord Acton, istoric englez

Acesta este Aaron Russo, producator de film si fost politician. La stanga lui este Nicholas Rockefeller membru al infamei dinastii Rockefeller din lumea bancherilor afaceristi. Dupa cultivarea unei prietenii stranse cu Nicholas Rockefeller, Aaron a pus, in final, capat acesteia ingrozit de ceea ce aflase despre familia Rockefeller si ambitiile ei.

“Intr-o zi am fost sunat de Terry, o femeie pe care o cunosteam care m-a intrebat, “Ai vrea sa te prezint unui membru al familiei Rockefeller?” La care eu am spus, “Sigur, mi-ar face mare placere!” Asa am devenit prieteni. A inceput sa-mi marturiseasca multe lucruri. Intr-o seara mi-a spus, “Va avea loc un eveniment, Aaron. Si in urma acestuia, vei vedea ca vom merge in Afghanistan ca sa preluam conductele de petrol din Marea Caspica, meregm apoi in Iraq sa le luam petrolul si sa stabilim o baza in Orientul-Mijlociu, apoi vom merge in Venezuela si vom incerca sa scapam de acel Chavez.”

Pe primele doua le-au realizat, pe cea cu Chavez nu. Si asa veti vedea tipi intrand in grote, in cautarea unor oameni pe care nu-i vor gasi niciodata. Stiti, il bufnea rasul la gandul ca vom duce acest razboi al terorismului cand, de fapt, nu exista un dusman real. Vorbea despre faptul ca, desi purtam acest razboi contra terorismului, nu-l vom castiga niciodata pentru ca este un razboi etern, cu scopul rapirii libertatilor oamenilor pentru totdeauna.

L-am intrebat cum va face oamenii sa creada asta. Mi-a raspuns, “Prin presa. Presa poate convinge pe oricine ca este real. Stii, daca vorbesti mereu despre acelasi lucru, daca repeti iar si iar si iar acelasi lucru pana la urma oamenii il vor crede.”

Au creat Rezerva federala in 1913 prin minciuna, apoi au creat 9/11 care este o alta minciuna, din cauza acestei minciuni de 9/11 au inceput razboiul asta impotriva terorismului si apoi au mers in Iraq care este o alta minciuna. Apoi vor merge in Iran. E acelasi lucru care conduce la altul, apoi la altul si la altul.

Iar eu l-am intrebat, “Pentru ce faceti asta? Care este rostul a toate astea? Aveti toti banii din lumea asta, aveti toata puterea.” Am mai spus, “Stiti, faceti oamenii sa sufere, nu e un lucru bun.” El mi-a raspuns, “De ce iti pasa de oameni? Ai grija de tine, ai grija de familia ta.” Dupa care l-am intrebat, “Care este obiectivul final?” A spus: “Obiectivul final este ca toata lumea sa aiba un cip RFID. Iar toti banii si totul sa fie inregistrat pe acele cipuri. Iar daca cineva nu e de acord cu ceea ce facem sau incalca ce dorim noi, doar sa-i oprim cipul.””

Exact. Microcipuri. In 2005, Congresul sub pretextul controlului imigratiei si al asa-numitului “Razboi impotriva Terorismului” a aprobat Legea Actului Real de Identificare, care prevede ca pana in Mai 2008 sa porti asupra ta un card federal de identificare care include un cod de bare scanabil cu informatiile tale personale. Acest cod de bare este doar un pas intermediar inaintea dotarii fiecarui card cu un microcip, modulul de urmarire RFID care, pe baza frecventelor radio, iti va monitoriza fiecare miscare pe planeta. Daca nu va suna cunoscut, va rog sa tineti cont ca acest cip de urmarire RFID este deja pe toate pasapoartele americane noi. Iar pasul final este cipul implantat prin care multi oameni au fost deja manipulati sub diferite pretexte.

Membrii unei familii din Florida sunt, realmente, pionieri in noua si curajoasa lume. Ei s-au oferit voluntar sa fie primii carora sa li se implanteze in corp asemenea dispozitive de identificare.

“Dupa evenimentele din 11 septembrie, imi faceam, realmente, griji pentru siguranta familiei mele.”

“Nu m-ar deranja sa am ceva implantat permanent in brat prin care sa fiu identificat.”

Pana la urma, toti vom fi inchisi intr-un dispozitiv de control monetar unde fiecare actiune pe care o vei face va fi inregistrata. Si daca iesi in afara frontului, iti vor putea inchide, pur si simplu, cipul deoarece, la acel moment din timp, fiecare aspect al societatii va orbita in jurul acestei interactiuni a cipurilor. Aceasta este imaginea viitorului daca deschideti ochii ca sa o vedeti.

O economie centralizata la nivel planetar unde miscarile si tranzactiile fiecaruia dintre noi vor fi urmarite si monitorizate iar toate drepturile ne vor fi rapite. Cel mai incredibil aspect dintre toate: aceste elemente totalitare nu vor fi impuse oamenilor cu forta, ci insisi oamenii le vor cere. Pentru ca manipularea sociala a societatii prin generarea fricii si a separarii a detasat total oamenii de sensul puterii si gandirii lor.

Procesul care dureaza de secole, daca nu de milenii, diferentele de religie, patriotism, rasa, bogatie, clasa si toate celelalte forme arbitrare de separare a identitatilor astfel plasmuite a servit la crearea unei populatii de indivizi usor de manevrat de mainile catorva. “Separa si cucereste” – acesta este motto-ul. Si atata timp cat oamenii continua sa se vada pe ei insisi separati de tot ce e in jurul lor, cad singuri prada sclaviei totale.

Oamenii din spatele cortinei stiu asta si mai stiu ca daca oamenii vor realiza vreodata adevarata lor relatie cu natura si adevarul puterii pe care o detin, intreaga fantoma fabricata de ei se va prabusi ca un joc de carti.

 

“Intregul sistem in care traim ne repeta ca suntem impotenti, ca suntem slabi, ca societatea noastra e diabolica, ca e frauduloasa si asa mai departe… E o minciuna mare si sfruntata. Suntem puternici, frumosi, extraordinari. Nu exista motiv pentru care sa nu putem intelege cine suntem cu adevarat si incotro ne indreptam. Nu exista motiv pentru care cetateanului obisnuit sa nu-i fie acordate puteri depline. Suntem fiinte incredibil de puternice.”

“Cred ca mi-am petrecut 30 de ani de viata, primii 30, incercand sa devin ceva. Am vrut sa fiu mai bun, am vrut sa joc mai bine tenis, am vrut sa invat bine si am vrut sa fac cam totul in maniera asta. Nu sunt in regula asa cum sunt acum pentru ca mi-am dat seama ca jocul este gresit. Jocul era sa aflu cine sunt deja.”

Societatea noastra ne invata ca diferentele fizice intre indivizi sunt cele care conteaza. Asa ca privesti fiecare individ si, imediat, il califici ca fiind mai istet, mai prost, mai batran, mai tanar, mai bogat, mai sarac si, trasand aceste distinctii, ii plasam in categorii si ii tratam intr-un anumit fel. Si ajungem pana acolo incat ii vedem pe ceilalti ca total diferiti de noi insine in felul in care sunt clasificati.

Una dintre cele mai dramatice experiente este sa fii cu o alta persoana si brusc, sa realizezi ca este exact ca tine, si nu diferita, si ca ceea ce iti este specific tie, ii este specific si ei ca aceasta specificitate este unica, intelegand, deci, ca nu este o alta diferita. Toti suntem ca unul. Nu m-am nascut bogat si nu fac parte dintr-o clasa superioara. M-am nascut ca o fiinta umana. Apoi am invatat ca toate chestiile legate de cine sunt eu, daca sunt bun sau rau daca realizez ceva sau nu, toate astea le inveti pe masura ce traiesti.

“Cand puterea dragostei va invinge dragostea de putere, lumea va cunoaste pacea.”
Jimi Hendrix

Vechile apeluri la sovinismul rasial, sexual si religios, la fanatica fervoare nationalista, incep sa nu mai functioneze. O noua constiinta se dezvolta, care vede Pamantul ca un organism unic si care recunoaste ca un organism in conflict cu insasi fiinta lui este condamnat.

Bill Hicks isi incheia spectacolele cu urmatoarele fraze:

“Viata este ca un carusel dintr-un parc de distractii. Ne dam in el si credem ca e ceva real, atat de puternice ne sunt mintile Iar caruselul o ia in sus, in jos, apoi se invarteste si se invarteste Ne ofera senzatii tari si ne da fiori, e foarte viu colorat, e foarte zgomotos si ne simtim bine, pentru un timp.

Unii se dau cam de mult timp in carusel si incep sa se intrebe daca este real sau e doar un carusel Si alti oameni isi aduc aminte si se intorc la noi spunand: “Hei, nu va faceti griji, sa nu va fie teama niciodata pentru ca e doar un carusel…” Iar noi ii ucidem pe acei oameni. “Inchide-i gura. Am investit o gramada de bani in caruselul asta. Faceti-i sa taca!”

Uitati-va cate riduri mi-au aparut de ingrijorare. Uitati-va la contul meu mare din banca si la familia mea. Trebuie sa fie real. “E doar un carusel.” Dar ati observat ca mereu ii ucidem pe baietii aceia buni care incearca sa ne avertizeze? Ii lasam pe demoni sa alerge in voie.

Dar nu are importanta, e doar un carusel. Si ne putem da jos din el oricand dorim. Alegerea ne apartine doar noua. Nu necesita efort, munca, slujba, economii sau bani. Doar o alegere, chiar in acest moment… intre teama si iubire.”

_____________________________________

aprilie 23, 2010 Scris de 2012en | 2012, Organizatii Secrete, Teoria conspiratiei | , , , , , , | Lasă un comentariu

Gaurile Negre [ video-documentar ]

aprilie 19, 2010 Scris de 2012en | Stiinta | , , , , | Lasă un comentariu

Zoroastru – Zarathustra – Zoroastrismul

Zoroastru a fost un profet de origine iraniană ce a infiinţat zoroastrismul, o religie care a dăinuit mai bine de 2500 ani si care are adepti chiar şi în zilele noastre. Se cunosc foarte puţine amănunte despre copilăria lui Zoroastru se pare că născut în Azerbaidjan sau prin apropiere, el era fiul unui negustor de cămile numit Poruşaşpa Spitama şi al soţiei acestuia, Dukhdav.

A crescut în Persia într-o vreme când lumea adora mulţi zei cărora li se zidiseră altare şi li se aduceau jertfe. Adolescentul Zoroastru gândea şi visa cu privire la religie. Rareori vedea chipul vreunui zeu sau inspira fumul hipnotic al tămâiei, fără să încerce să distingă anume care zeu era cel mai mare, care preot avea dreptate sau care cuvânt sfânt trebuia crezut .El avea avantajul unei educaţii excelente, fiindcă studiase ca unul dintre cei mai învăţaţi profesori din Persia. Se spune că a învăţat de la vârsta de 7 ani şi până la vârsta de 17 ani . Iar la vârsta de 20 de ani, Zoroastru s-a retras din lume ca să urmărească enigma religiei şi să meargă pe firul cercetării oriunde l-ar fi dus cercetarea. Prin pieţe asculta la oameni, iar în pustie asculta la Dumnezeu. Pe atunci se dădeau lupte în Persia, provocate de turanienii invadatori, iar mulţi oameni erau răniţi în aceste lupte dure. Mai era şi foamete multă în aceea perioadă. Priceput la meşteşugul vindecărilor, Zoroastru îşi oferea gratis serviciile sale suferinzilor. Adeseori se retrăgea într-un munte , muntele Sablan ca să se roage.

Ca adult a propăvăduit religia căreia el i-a pus bazele. În tinereţe a fost întâmpinat cu multă ostilitate dar de la vârsta de 40 ani după ce l-a convins pe regele Vishtaspa, cel ce conducea nord- vestul Iranului să devină un adept al zoroastrismul , el şi-a putut face şi mai bine cunoscută cartea Gatha,fiind cea mai veche parte din scrierile sacre ale zoroastrienilor. Aceste rege Vishtaspa a fost prietenul şi protectorul său pâna la adânci bătrâneţi. . Preceptele noii credinţe Zarathustra, le strânge sub forma a 17 imnuri (Gathas) transmise secole de-a rândul numai oral si care formează partea cea mai veche a Avestei, cartea sfântă a zoroastismului. Se pare că a murit la vârsta de 77 de ani, aproximativ 551 îHr şi s-a născut în jurul anului 628 î.Hr
Photobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image Hosting
Zoroastru sau Zarasthustra cum se mai spune în lima persană a întemeiat teologia zoroastriană reprezentând un amestec de monoteism şi dualism.El considera că există un singur Dumnezeu adevărat pe care îl numea Ahura Mazda, în persana modernă se mai spune şi Ormuzd. Ahura Mazda adică „Dumnezeu cel înţelept” încurajează dreptatea şi adevărul dar se consideră şi existenţa unui spirit rău numit Angra Mainyu, în persana modernă Ahriman, cel ce întruchipează falsitatea şi răul. Fiecare persoană este liberă să opteze pentru una dintre tabere deoarece se consideră că în lumea reală se duce o permanentă bătălie între forţele binelui Ahura Mazda şi cele ale răului, Angra Mainyu. Aceată teologie include credinţa în viaţă după moarte şi triumful forţelor lui Ahura Mazda.
“Un Duh este bun, celălalt e rău;
Iar între acestea două, înţelepţii vor alege corect;
Neînţelepţii nu aleg astfel – şi se vor rătăci.

Aşa glăsuieşte Avesta. Şi astfel s-a născut, mai bine de 2.500 de ani în urmă, învăţătura despre dualitate – credinţa că universul se află sub stăpânirea a două principii opuse.” Religia lui Zoroastru reliefează importanţa adevărului şi a dreptăţii, opunându-se ascenismului şi celibatatului, punând un mare accent pe măreţia focului (într-un templu zoroastrian arde în permanenţă o flacără sacră). Însă cea mai deosebită practică religioasă este aceea că după ce un adept al yoroastrismul moare, el nu este nici îngropat nici incinerat ci dus în vârful turnurilor pentru a fi devoraţi de vulturi ( în câteva ore păsările îi smulg carnea de pe oase). Zoroastrienii consideră că Sfânta Şeptadă reprezintă aspecte din Dumnezeu comparabile cu trăsăturile oamenilor. Ei spun că Energia radiantă dispersată prin Ahura-Mazda este asemenea luminii proiectate printr-un spectru, iar Şeptada Sfântă este această lumină. Numele şi însuşirile Sfintei Şeptade (Ameşa-Spenta) sunt bine definite în zoroastrism:
1. Ahura-Mazda – Dumnezeu / Lumina Veşnică
2. Aşa – Cunoaşterea Dreptului şi a Justiţiei
3. Vohu Manah – Gândul Bun şi Mintea Iubitoare
4. Kşatra – Puterea Duhului
5. Armait i – Pietatea şi Credinţa
6. Haurvatat – Sănătatea şi Desăvârşirea
7. Ameretat – Nemurirea
Zoroastru spunea : „Nu priviţi numai razele soarelui fizic, ci contemplaţi marea fiinţă care ne trimite acţiunea sa binefăcătoare pe plan spiritual, aşa cum soarele fizic ne trimite acţiunile sale benefice prin lumina şi căldura sa”.
Şi inspirat posibil de această religie marele poet german Goethe consemna în scrierile sale “ Ochiul a fost făcut de lumină pentru lumină”.
. Zoroastru vorbea de „Farohari” sau „Ferueri” sau „Frawarshai”, de gânduri universale, creatoare, care ne înconjoară şi care sunt dispersate în lumea întreagă. Căci ceea ce are în fapt omul ca idei este prezent peste tot în Univers.
Detaliez termeni folosiţi în acestă religie (ca cei menţionaţi mai sus) si câţiva în plus:
Ahura-Mazda – În zoroastrism este divinitatea supremă, principiul binelui, creatorul lumii si păzitorul oamenilor (Dumnezeu-Lumina Vesnică)
Amesa-Spenta – Unul din cei şapte arhangheli din Zoroastrism
Aryan – Indo-european
Avesta – Cărtile sfinte ale vechii religii zoroastriene – Sfânta Septada si Amesa Spenta
Magi – Castă preoţeasca din vechea Persie
Zoroastru sau Zaratustra – Fondatorul zoroastrismului
Zoroastrism -Religia din Persia (Iran) mai înainte ca populatia sa fi fost convertita la islamism. Este o religie dualistă; adică, ea învată că Ahura-Mazda, stapânul luminii si al bunătătii, poarta război neîncetat împotriva lui Ahriman si a oştirilor răului
Asa – Cunoasterea Dreptului si a Justitiei
Vohu Manah – Gândul Bun si Mintea Iubitoare/ Cugetul Bun are ca oponent pe Akem, Cugetul rău
Ksatra -Puterea Duhului/ cunoscut ca Puterea Duhului este contrat de Duşkşatra, sau Laşitatea
Armaiti – Pietatea si Credinta
Haurvatat – sănătea si desăvârşirea
Ameretat – Nemurirea/(Nemurirea) îşi are ca oponent un diavol numit Merethyn, însemnând Nimicire.
Cu toate că zoroastrismul prezintă diverse elemente comune cu alte religii mai vechi iraniene nu s-a răspândit foarte mult în timpul vieţii lui Zoroastru. Regiunea în care a trăit profetul a fost încorporată Imperiului Persan de către Cirus cel Mare cam pe la jumătatea secolului al VI-lea î.Hr. Pe parcursul următoarelor două secole, religia a fost adoptată de regii persani şi astfel şi-a cucerit mulţi adepţi. Însă după cucerirea Imperiului persan de către Alexandru cel Mare religia a avut o perioadă de stagnare din punct de vedere al răspândirii ei. În timpul dinastiei sasanide , cca 226-651, zoroastrismul a fost adoptat ca religie de stat în Persia. În secolul VII – lea a avut loc cucerirea arabă şi o foarte mare parte din populaţie s-a convertit ( in cele mai multe cazuri forţat) la religia musulmană. Se pare că în secolul al X-lea o parte din zoroastrieni au fugit din Iran în Hormuz, o insulă din golful Persic, formându-se în timp o colonie cărora hinduşii le spuneau parşi datorită originii persane. În momentul de faţă locuiesc în India mai mult de o sută de mii de parşi iar în Iran cam douăzeci de mii de adepţi. Am uitat să menţionez că în Avesta nu este mentionată existenta templelor.
Photobucket - Video and Image Hosting
(aşa arată un zorotemplu)
Totusi pe timpul Ahemenizilor existau temple ale focului si statui ale lui Ahura-Mazda. Existau temple mari pentru Focul-rege si numeroase temple mici pentru simplul foc sfânt. În temple era o urna în care ardea focul, întretinut de preoţi. Preoţii care oficiau la altarele focului îşi puneau manuşi si un val pe faţă, ca sa nu spurce prin suflarea lor elementul sacru, focul.
Preotii zoroastrieni formau o castă ai cărei membri, în timpurile mai vechi, nu se căsătoreau decât cu fete apartinând aceleiaşi caste. Mai târziu au inceput sa ia în căsătorie tinere din alte clase sociale. Preotul zoroastrian se numea în vremurile mai vechi magu , iar mai tarziu mobed. Preoţia se transmitea din tată în fiu printr-o dublă initiere. Prima iniţiere, în treapta de herbad, se facea inainte de varsta de 15 ani si dădea dreptul la împlinirea anumitor servicii religioase. A doua iniţiere se făcea mai târziu, în treapta de mobed si dădea dreptul la oficierea celor mai importante servicii religioase. Ceremoniile de iniţiere clericală erau foarte complicate. Preoţii formau, pe timpul Ahemenizilor, un grup social foarte respectat, beneficiind de anumite privilegii si împlinind unele functii politice.
În general, cultul consta din citiri cu glas tare din Avesta si din tot felul de rugaciuni. Sacrificiile sângeroase, practicate in vremurile mai vechi, au fost interzise de Zoroastru, dar s-au practicat in stil mare in timpul Ahemenizilor. La o anumită sărbatoare, se sacrifica in fiecare casă un berbec sau o capra, iar in lipsa acestora un pui de găină. Sacrificiul haoma, interzis si acesta de Zoroastru din cauza dezordinilor produse de consumul acestei băuturi ameţitoare, a fost reluat sub o formă nouă, aceea de parahom, nelasând să mai fermenteze sucul plantei respective si amestecându-l cu lapte şi apă. Prepararea si consumarea băuturii parahom se facea cu un ritual deosebit. Naşterea unui copil si căsătoria erau de asemenea prilejuri de ceremonii. Când copiii ajungeau la pubertate, se săvârsea un rit de iniţiere, care dura noua zile si în cadrul căruia se acorda tinerilor centura kusti, pe care trebuiau sa o poarte toata viaţa.
Unii istorici afirmă că şi eneagrama era cunoscută de vechii slujitori ai lui Zoroastru, chiar de discipolii lui Pitagora. Scopul principal al eneagramei este sa permita fiecaruia descoperirea propriului tip de personalitate. Rezultatul poate conduce la o nouă şi completă întelegere de sine, valabilă pentru tot restul vietii şi la o evoluţie spirituală.
Teologia zoroastristă a influenţat şi alte religii cum ar fi iudaismul şi creştinismul şi una mai puţin cunoscută maniheismul, o religie infiinţată de Mani, care a preluat de la Zoroastru ideea luptei dintre forţele binelui şi răului, înglobând-o într-o teologie complexă, captivantă.Însă religia zoroastristă nu se poate compara ca importanţă cu creştinismul, budismul şi islamismul.

Bibliografie:
Michael H.Hart- personalităţi care au influenţat evoluţia omenirii
http://www.Regele lumii/Zoroastru-Zarathustra
Mircea Traian Biju-Dicţionar al spiritului uman
I. Berg- Expresii Celebre

sursa : http://www.poezie.ro

####

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

 

Zarathustra – gânditor cunoscut al antichităţii

Zarathustra a fost profet, coordonator al religiei din Iranul arhaic şi zeu, sau, după unele izvoare, personaj istoric zeificat care a propovăduit o doctrină apropiată de vechiul dualism pers, devenită religie autonomă (zoroastrism) şi a instituit casta sacerdotală a magilor iniţiaţi. Sursele greceşti, deşi abundente, sunt incerte, vehiculând o anecdotă pseudomitologică şi confundând date controlabile. Zarathustra e amintit deHerodot (Istorii I, 131 şi urm), Platon (Alcibiade I) care-l numeşte fiul lui Oromazdes, Plutarh (Despre Isis şi Osiris 46) care-l consideră un mag fondator al întregului sistem de ştiinţă practicată de magi, iar altă dată (Viaţa lui Numa 4) îl compară cu Lzukurgos şi cu Numa Pompilius; Dio Chrisostom remarcă marea vrednicie cu care povestesc perşii că Zoroastres, iubind înţelepciunea şi dreptatea, a plecat el însuşi dintre oameni şi a trăit în singurătate pe un munte, muntele fiind distrus apoi de foc, dar Zoroastres scăpând nevătămat şi vorbind mulţimii.

Biografie

Zarathustra nu a formulat nimic în scris, la fel nici discipolii lui. Învăţătura sa, transmisă oral, a fost transcrisă abia şapte sau opt secole mai târziu, în perioada sasanică. Tot din această epocă, în care zoroastrismul s-a răspândit în tot Iranul, datează şi apariţia unei biografii legendare. Avesta, care conţine texte zoroastriene, nu deţine decât o parte creată direct de profet: imnurile Gatha. Aceste imnuri redau concepţiile mazdeene, dar nu aduc decât câteva repere firave asupra autorului lor. De aceea, există încă multe incertitudini asupra existenţei istorice a lui Zarathustra.

Apariţia sa poate fi situată în preajma întemeierii imperiului Ahemenid, conform tradiţiei sasanide. Totuşi, câteva indicii, din care cel mai important este arhaismul imnurilor Gatha, l-ar putea plasa pe Zarathustra la începutul primului mileniu, deci mult înainte de domnia lui Cirus cel Mare. Numele Zoroastru, o formă deformată în limba greacă a avesticului Zarathustra, pare a fi originar din nord-estul Iranului şi nu din Iranul occidental aşa cum reiese din tradiţia sasanidă. Limba folosită în Gatha o confirmă, indicând apartenenţa la dialectele unei regiuni apropiate de Afganistan sau de Turkestan. Destul de departe de Media şi de Persia, Zoroastru s-a născut în Sogdiana, în Kharesm sau în Bactriana.

„Toată lumea a fost uimită văzându-l că râde la naştere”, spune legenda care mai precizează că „arterele de la capul său zvâcneau atât de puternic încât ridicau mâna care le apăsa”. Mai probabile sunt originile sociale aristocratice. După cum denotă „prenumele” său, Spitama, care înseamnă „strălucitorul atac”, Zarathustra aparţinea unei familii de războinici, acest lucru fiind confirmat şi de numele tatălui său, Purushaspa, adică „proprietar de cai cu pielea pătată”.

Educat în stil liturgic, Zoroastru şi-a început cariera ca unul dintre numeroşii zaotari, preoţi într-o continuă deplasare. Propovăduirea lui a început destul de târziu, la vârsta de treizeci şi şase de ani. Ea a fost precedată de o perioadă de meditaţie pe un munte din ţare lui. În timpul acestei însingurări, Zarathustra a primit revelaţia misiunii sale: Ahura Mazda, „Înţeleptul Domn” i s-a arătat personal şi i-a arătat drumul Bunei Religii.

După cum se spune în imnurile Gatha, părăsindu-şi „deşertul”, Zoroastru a început să propovăduiască noile principii. Alegându-l pe Ahura Mazda ca zeu unic şi suprem şi înlăturând clanurile divine Deva, el a apărut ca un revoluţionar periculos care şi-a atras opoziţia violentă a celorlalţi preoţi. Alungat din Sogdiana, el a ajuns în sud, până la Seistan, la graniţa cu Afganistanul, Iranul şi Belucistanul de astăzi. În această ţară, Parshat, prinţ înţelegător, l-a primit la curtea lui. Zoroastru a încercat să îl convertească pe acest prinţ care a ales să rămână credincios vechilor forme de cult, astfel, Zarathustra a pornit din nou la drum, de această dată înspre nord.

În BactrianaVishtapa, „cel care are cai fricoşi”, suveranul care domnea în Balkh avea nevoie de preoţi. Zoroastru, care împlinise 40 de ani, şi-a oferit serviciile ca preot. Curând, Vishtaspa a dorit să asculte explicaţiile lui Zoroastru cu privire la Buna Religie, deşi îi venea greu să sprijine aceste principii. Astfel, împotriva lui Zoroastru s-a organizat un complot. În lipsa lui, spune legenda, preoţi invidioşi i-au pus în cameră un sac plin cu bucăţi de cadavre, unghii tăiate, păr, un cap de câine, un cap de pisică, sânge. Aflând de aceasta, regele l-a aruncat pe Zoroastru în temniţă. Supărat din cauza ciudatei boli a celui mai bun cal al său, regele a fost de acord ca Zoroastru să îi vindece calul. Acesta i-a cerut ca, în caz că se va produce vindecarea, regele să îmbrăţişeze Buna Religie. Regele a acceptat, iar Zoroastru a realizat minunea. Vishtaspa a recunoscut supremaţia lui Ahura Mazda şi a impus noul cult întregii sale curţi. Noua doctrină a devenit de atunci cultul oficial al regatului Balkh.

Devenit preot oficial şi consilier intim al protectorului său, Zoroastru s-a instalat aici definitiv. Tradiţia spune că ar fi avut mai multe soţii şi numeroşi copii şi că ar fi avut parte de o moarte violentă la vârsta de 77 de ani. Cauzele morţii sale nu sunt prea bine cunoscute. Un război provocat de Vishtaspa ar fi cauzat invazia turanienilor, iar Zarathustra ar fi fost asasinat de un războinic duşman în palatul regal, unde el supraveghea un foc sacru. Tradiţia precizează, scrie Jean Varenne, că „în momentul morţii, Zoroastru şi-a aruncat şiragul cu mătănii în faţa asasinului şi că acesta, în mod miraculos, a murit”.

The legend:

Before the birth of Zarathustra, the magicians and wicked people knew that a person who would teach the people the true worship of Ahura Mazda was to be born to Dughdova. They wanted to kill her so that the people would not turn to Zarathustra for help from their wickedness. They told Frahimurva the father of Dughdova to let them kill her. Fearing for his daughter he sent her to live at the house of friend Paitarasp. Paitarasp had a son whose name was Pourushaspa. Dughdova married Pourushaspa and they were the parents of Zarathustra.

They had a dream that they would have a child which would change the world. Pourushaspa took the twigs of homa tree, milked the cow mixed the milk with homa twigs in front of hearth fire, drank the milk, for the Khorena, Fravashi and Tanu, to come together. Dry wood, Frankenstein and fat were offered to fire.

Before Zarathustra was born, a very bright light shone all around the house. His birth was a very special event. Most babies cry at birth but baby Zarathustra laughed at birth. This was an indication of the birth of a divine person.

Zarathustra was born in a priestly Spitaman family. The Spitamans had 5 sons in all. Rathushtar, Rangushtar, ZARATHUSTRA, Nodariga and Nivedis.

Soon after his birth an evil man named Durasarun planned to kill Zarathustra. He had heard that Zarathustra was sent by Ahura Mazda to get rid of evil.

The evil men put baby Zarathustra into burning fire, but the angel Asha-Vahishta which look after the fire i.e. Adibest Amesaspand caused the fire to get cold.

Next they placed him in a lane frequented by cattle, with the intention that he would be trampled to death. But Bahman Amesaspand the angel that protect the cattle, came to the rescue by inspiring a cow to stand over him and protect him from the stampede. A similar attempt made by placing him in a passage of horses also failed.

Durasarun continued his efforts to kill Zarathustra. He took him to a wolf cave to be eaten by wolves. Angels Meher Yazad and Sarosh Yazad came to the baby’s rescue in the form of goats who suckled the baby, until he was rescued by his parents.

In the end Durasarun tried to carry out the murder himself. He entered Zarathustra’s house when all were asleep and was going to strike him with his deadly dagger, when angel Behram Yazad permanently paralysed and twisted his hands so that he could never ever use them again.

Zarathustra grew up to be a good and happy boy. He was kind and always tried to make other happy. Once he saw a starving dog. He lifted it, fed some bread and water and nursed it to good health.

When there was famine in Iran, Zarathustra and his family shared food with hungry people making them happy.

Zarathustra spent many years studying the faith of Ahura Mazda. When he became 20 years old he felt the need to get closer to God. He left home and spent ten years in prayer and meditation on the mountains. Satan offered Zarathustra the entire world if he would forsake his worship of Ahura Mazda the Lord of Wisdom. When he refused, Satan threatened to destroy him.

One day when Zarathustra was 30 years old, something very special happened to him as he was wading through the river Daitya. He had vision of God, in the form of glowing light. The glowing entity was Bahman Ameshsaspand. Bahman Ameshaspand led him to the Court of Ahura Mazda where he beheld the Lord Supreme and the luminous Amesha Spentas. They revealed to Zarathustra what each of them protected i.e.

Buna Religie

Un zeu unic

Imnurile Gatha nu sunt tratate de teologie, deşi acestea redau întreaga învăţătură zoroastrică şi a principiilor ei. În primul rând, este proclamată cuprinderea tuturor zeilor într-un singur suveran suprem: Ahura Mazda şi necesitatea existenţei eticii în fapte, cuvinte şi raţionamente. Viaţa este definită ca o luptă permanentă pentru dreptate şi adevăr. Luptând contra abaterilor vechii credinţe, Zoroastru condamna sacrificiile sângeroase, înlocuindu-le cu slăvirea divinităţii; el condamna consumarea de haoma, băutura nemuririi şi a făcut din focul sacru simbolul noii credinţe.În spatele monoteismului evident se ascunde panteonul indo-european: şapte entităţi abstracte reflectă aspectele zeului suprem şi unic. Acestea sunt Amesha Spenta, „nemuritorii binefăcători” sau arhanghelii din terminologia lui Georges Dumézil. Primul şi cel mai important este Spenta Mainyu, „duhul sfânt”, pe care imnurile Gatha îl desemnează ca pe propriul fiu al lui Ahura Mazda. Ceilalţi şase arhangheli sunt: Arta („Ordinea”), Vohu Manah („Raţiunea cea bună”), Kshatra („Imperiul” şi „Puterea”), Sarvatat („Integritatea” şi „Sănătatea”), Amritat („Nemurirea”) şi Armaiti („Gândul pios”).

Zoroastru doar a spiritualizat vechiul panteon, nu l-a înlăturat cu adevărat. Cei doi primi arhangheli, Spenta Mainyu şi Arta corespundeau celor două aspecte ale primei funcţii indo-europene: respectarea unei anumite ordini a lumii şi autoritatea supremă juridică. Al treilea, Kshatra, reprezenta funcţia războinică. Sarvatat şi Amritat, cu cele două aspecte ale lor, rodnicia şi longevitatea perpetuau cea de-a treia funcţie, cea de hrănire. Armaiti asigura sinteza celor trei funcţii.

Un dualism fals şi o teologie a acţiunii

Zoroastru este considerat ca un propovăduitor al dualismului. În realitate, teologia sa nu trebuie redusă la atât. Primul dintre arhangheli, Spenta Mainyu, are un frate geamăn, Angra Mainyu, „spiritul Răului”, „distrugătorul”. Egali şi neutri la originea ciclului cosmic, cei doi gemeni s-au separat apoi, fiecare alegând calea aşa cum au dorit: unul s-a pronunţat pentru dreptate, altul pentru înşelătorie. Angra Mainyu luptă cu înverşunare pentru a strica buna creaţie a lui Ahura Mazda, fără a fi la egalitate cu acesta. Ahura Mazda rămâne arbitru, iar Angra Mainyu, asimilat repede cu Ahriman, este permanenta antiteză a lui Spenta Mainyu.

Credinţa zoroastră începe cu o alegere. Ea cere o morală- trebuie să lupţi după ceea ce ai ales. Prin concepţiile sale, prin cuvintele şi faptele sale, zoroastrianul trebuie să dovedească dragostea lui pentru dreptate. Principala sa datorie este să lupte contra mincinoşilor şi contra duşmanilor credinţei. Religia cea Bună nu este una paşnică: de mai multe ori, Zoroastru i-a chemat pe credincioşi să lupte împotriva duşmanilor, iar imnurile Gatha impresionează prin agresivitatea limbajului. Credinciosul trebuie să trăiască după sfânta triadă: Gândul Bun, Cuvântul Bun şi Fapta Bună. El dobândeşte Regatul numai cu preţul unei lupte asidue, care durează întreaga viaţă.

Drumul cerului

Credinciosul primeşte promisiunea unei recompense care constă în intrarea în regatul lui Ahura Mazda. În acest regat, zeul suprem dă sentinţe şi răsplăteşte binele şi răul. Drumul spre Cer trece întotdeauna pe podul Cinvat al vechii religii iraniene. El se numeşte „Podul Hotărârii” şi chiar Zarathustra trece peste acest pod în calitate de conducător al celor drepţi. El îi spune lui Ahura Mazda: „Celor pe care vreau să-i însoţesc înaintea ta pentru a fi lăudaţi, le voi merge înaine pe podul Cinvat”.

Religia cea bună nu îşi pune problema mili. Jean Varenne spune: „Profetul se preocupă mai multe de dreptate decât de iertare”. Învăţătura lui caută să instituie un cult al dreptăţii şi atât. Dar, dacă dreptatea cere pedepsirea celor vinovaţi, apartenenţa la comunitatea celor credincioşi permite întreaga toleranţă şi toate speranţele. Zoroastru promite că va interveni chiar el pe lângă „Înţeleptul Domn” în favoarea celor care îi vor fi loiali: „Îi voi aminti doar meritele voastre, nu şi greşelile, doar rugăciunile şi ascultarea voastră plină de zel”.

Religia cea bună nu este permisă pentru toţi, ea este destinată celor iniţiaţi. Chiar şi azi, parşii care respectă învăţăturile lui Zarathustra nu dau dreptul de iniţiee decât membrilor familiilor mazdeene. Această iniţiere nu este un simplu rit de intrare în comunitate cu un act metafizic, a cărui fincţie este aceea de a transforma individul într-un supraom. Această interpretare se concretizează în escatologia zoroastriană. Credincioţii vor scăpa de soarta unei omeniri imperfecte, destinată distrugerii şi frigului. Ei vor fi singurii care vor participa la întoarcerea în epoca de aur.

Cultul focului

Al doilea aspect al reformei zoroastriene este locul acordat focului. Acesta, păstrat în perioada Ahemenidă în altare construite în mod special, nu a mai fost considerat zeu şi a devenit paznic al ordinii, simbolul concret al luminii divine promise celor aleşi de „Înţeleptul Domn”. Ahura Mazda este lumina continuă, caldă şi vie, care respinge întunecimile reci şi moarte, locuite de „Spiritul Răului”. Focul sacru a devenit astfel o manifestare vizibilă a măreţiei divine.

Un alt aspect al reformei este faptul că a încetat pentru un timp, consumarea de haomaWindengren propune o explicaţie simplă: consumarea acestei băuturi rituale, care dădea nemurirea fără efort, nu se potrivea cu învăţătura zoroastriană care stabilea concepţiile, cuvintele şi faptele ca singurele norme ale cultului dreptăţii.

Un lucru rămâne neclar: Zarathustra a fost iniţiatorul renumitelor turnuri ale tăcerii, devenite un semn distinctiv al mazdeismului? În imnurile Gatha nu se arată că reformatorul ar fi poruncit ca trupurile morţilor să fie oferite vulturilor. Această practică a putut fi introdusă şi generalizată din cauza unei epidemii. Dar apare limpede că zoroastrismul recomandă să nu te apropii de un mort şi consideră rămăşiţele umane ca pe o sursă de murdărie.

Răspândirea zoroastrismului

Abia în secolul al III-lea d.H. zoroastrismul s-a extins în tot Iranul şi a devenit religia oficială a imperiului sasanizilor. Religia cea Bună a provocat persecuţiile contra creştinismuluimaniheismului şi budismului. Atunci a apărut şi prima traducere a lucrăriiAvesta şi primul comentariu în limba pahlavi.

Câteva secole mai târziu, islamizarea Iranului prin cucerirea arabă a eliminat religia „luminii frumoase”. Doar guebrii (adepţi ai religiei lui Zoroastru în Iran, care au refuzat trecerea la islamism) au continuat să reziste în sud-estul ţării. Cea mai mare parte a credincioşilor a plecat în India. Aceşti farsi sau parşi (persani) şi-au păstrat credinţele şi riturile lui Zoroastru. În prezent, ei formează o comunitate prosperă în regiunea Bombay. În Iran, supravieţuitorii persecuţiilor au reuşit să se menţină şi la Teheran; înYezd, turnurile tăcerii există şi astăzi în continuare, deasupra lor zburând vulturii, iar focurile sacre mai ard şi astăzi.

***

Zoroastrismul apare ca o reformă a religiei practicate de triburi de limbă iraniană care s-au aşezat in Turchestanul occidental între mileniile II şi I Î.Hr. Aceste triburi erau strâns legate de indo-arieni, care au adus sanscrita şi toate limbile derivate în India de nord, începând din anul 1700 î.Hr. Aceste triburi constituie familia Indo-arieni.

Comparaţia zoroastrismului cu religia din India este folositoare pentru a întelege naşterea ei. Aceste două religii aveau un dumnezeu numit Mitra de indieni şi Mithra de iranieni ( th se pronunţă ca în engleză), care înseamnă soare sau dumnezeul soare.

A evoluţionat de o formă diferită în aceste două popoare. Pentru indieni, după explicaţiile lui François Cornillot, specialist în Rig-Veda şi Avesta , Mitra original s-a împărţit în trei dumnezei, MitraArzaman şiVaruna. Pentru iranieni , acest dumnezeu si-a păstrat unitatea. Dumnezeu suveran, era fiul lui Ahura Mazda, care pare a fi fost Cerul.

Zoroastricii s-au străduit să elimine cultul lui Mithra în favoarea lui Ahura Mazda, acest lucru a făcut ca uneori această religie să fie numită mazdeism. În Persia antică ,sub dinastia Achemenizilor, nu era pur mezdeism, venerau atât Mithra cat şi Ahura MazdaGrecii considerau pe ultimul ca fiind echivalentul lui Zeus, zeul ceresc.

Potrivit lui Herodot (I, 131), obiceiul perşilor «este de a urca pe muntii cei mai înalţi pentru a oferi sacrificii lui Zeus, şi identifică cerul cu numele lui». Herodot în Cele nouă carţi ale istoriei descrie şi societatea iraniană, care are unele elemente ale zoroastrismului, cum ar fi expunerea morţilor. Istoriile sunt o sursă primară de informaţie a perioadei achemenitilor (648-330 a.C.), şi în special despre Magi. Potrivit lui Herodot, (I-101), magii erau unul din cele şase triburi din Media. Par a fi fost o castă de preoţi cunoscută astăzi ca Zurvanism, ramură a zoroastrismului care avea mare influienţă la curtea împăraţilor Mezi Mithra, era înrudit cu soarele

Trebuie să observăm că termenul de ahura era deasemenea cunoscut de indieni, îl pronunţau asura. Sunt iranienii cei care transformă s orgiginal în h. În pasajele cele mai vechi din Rig-Veda, cuvântul asura reprezintă Fiinţa Supremă, ca şi la iranieni. Mai târziu, schimbând sensul, s-a aplicat anti-zeilor şi demonilor.

Cultul sauma era comun indienilor şi iranienilor. Acest termen s-a transformat în soma pentru indieni şi în homa pentru iranieni.

În concret acest cuvânt semnifica o plantă efedra, care se folosea la prepararea unei băuturi halucinogene. Gândind ca le permitea zeilor sa-si păstreze nemurirea, era oferită la sacrificii. Participanţii ritualurilor consumau băutura şi asa puteau sa intre în lumea divină, o nemurire provizională. Într-o limbă iraniană vorbită în estul Afganistanuluiwahi, esfedra este numită yimïk, termen provenit din haumaka. Potrivit textului Rig-Veda, elementul de bază la soma este o ciupercă, o înlocuire care se explică prin faptul că în India nu există efedra.
În actualul Turkmenistan meridional (vechea Margiana), arheologul rus, Viktor Sarianidi a căutat ruinele edificiului numit Togolok-21. Este vorba de un templu unde se practica cultul focului şi se fabrica haoma. Acest edificiu forma parte dintr-o cultură bactro-margiană Magru, datată din 2200-1700 î.Hr., care se întindea la este de Bactriana, în lungul cursului Amu-Daria.

Pe acest teritoriu se găsesc talismane cu reprezentări de lupte între serpi şi dragoni care aveau o actitudine agresivă, cu ochi enormi şi gura mare deschisă. Era o reprezentare primitivă de luptă între lumină şi întuneric, între viaţă şi moarte, trăsătură care caracteriza religia indo-iraniană şi care zoroastrismul va conserva.
Cultura bactro-margiană pare să fi fost indo-ariană. Deasemenea avea un substrat cultural care nu era indo-european foarte dificil de a fi definit, cum demonstrează construcţia templelor, adevăraţii indo-iranieni au preferat mult timp santuarele în aer liber.

După unificarea imperiilor Persan şi Mediu în 550 î.Hr., Cir II şi mai târziu fiul lui Cambies II au redus puterea magilor. În anul 522 Î.Hr. magii s-au revoltat şi au pretins tronul pentru altă persoană. Uzurpatorul, pretinzând ca este fiul mai mic a lui Cir, Smerdis, a urcat pe tron puţin mai târziu.

Falsul Smerdis ( cu numele real Gautama), a guvernat timp de şapte luni, apoi a fost detronat de Darius I în 521 î.Hr. Magii au fost persecutaţi, dar au continuat să existe şi după moartea falsului Smerdis; un al doilea fals Smerdi (de nume Vahyazdāta) a încercat o lovitură de stat ,care a eşuat.
Problema dacă şi Cir II era zoroastrist este deschisa discuţiilor. În orice caz ,l-a influenţat mult,încât nu a impus o religie în Persia şi a permis evreilor captivi să se întoarcă în Canaan când persii au cucerit Babilonul în 539 î.Hr. Nu avem informaţii daca Darius I care era un închinător lui Ahura Mazda, ar fi fost şi un simpatizant ale învăţăturilor lui Zoroastru

Darius I şi, mai târziu, dinastia achemenizilor au arătat devoţiunea lor lui Ahura Mazda în inscripţii, permiţând religiilor să coexiste. În perioada aquemenidă zoroastrismul a luat amploare.

În ultima parte a acestei dinastii, încep să introducă divinităţi şi concepte religioase proto-indo-iraniene între membrii zoroastriştilor, încât au stabilit un calendar religios pentru noile divinităţi. Totuşi ,respectivele elemente sunt străine religiei zoroastrismului.

Aproape nimic nu se ştie de statutul zoroastrismului sub imperiile Seleucid şi Part, care au guvernat după invazia lui Alexandru Macedon în 330.

O formă de zoroastrism a fost religia principală în Armenia pre-creştină, sau a fost cel puţin importantă acolo. Perşii au făcut încercări de a promova religia acolo.

Înainte de secolul XI, zoroastrismul ajunsese în nordul Chinei pe Drumul mătăsii, având statut oficial în unele zone din China. Ruine de temple zoroastristas au fost găsite în Kaifeng şi Zhenjiang, şi potrivit unor aprecieri au existat până în anul 1130. În orice caz, influienţa zoroastrismului se poate aprecia în budism, în special în simbolul luminii.

În secolul VII, dinastia sasanidă a fost înfrântă de arabi. deşi unii dintre ultimii guvernanţi persecutaseră cultul zoroastrist, la început au fost incluşi de către musulmani ca Oamenii Carţii şi li s-a permis practica liberă.

Convertirea maselor la islam nu era dorită şi nici permisă, potrivit legii islamice. Nobilimea şi persoanele de la oraş au fost primele care s-au convertit la islam. Noua religie s-a extins mai lent între populaţia rurală. Mulţi zoroastrişti au emigrat, mai multe grupuri s-au stabilit în India. În secolele următoare zoroastrismul de formă graduală s-a intors la forma lui originală monoteistă, fără elemente politeiste.

Religia care a urmat după zoroastrism în Persia a fost influienţată de acesta. Când preoţii iranieni au încercat să combată învăţăturile lui Zoroastru, au readus vechea adorare a lui Mitra, mitrarismul s-a întins în lungul şi latul răsăritului şi în alte regiuni mediteraneene, fiind pentru un timp contemporan cu iudaismul cât şi cu creştinismul

Numărul de zoroaştrii s-a redus mult în ultimele secole, dar această religie continuă să existe. Cea mai mare parte dintre membrii se găsesc în India şi Iran. Există şi alte asociaţii în lume.

Relaţiile cu alte religii şi culturi

Zoroastrismul are o importanţă unică în istoria religiilor lumii datorită tradiţiilor occidental avraamice şi orientale dharmice.

Învăţăturile lui Zoroastru au lasat urmă în cele trei mari religii: iudaismul,creştinism şi prin aceste două a fost influienţat şi islamul. Exemplu de aceste urme sunt:îngeriiarhanghelii ect, la fel ca şi personificarea răului ca şarpe sau întuneric şi Dumnezeu ca lumină.

Unele studii (Boyce, 1987; Black and Rowley, 1987; Duchesne-Guillemin, 1988) cred că un mare număr de elemente de eshatologie,angeologie si demonologie a iudaismului, o influenţă mare în creştinism, are originea în zoroastrism şi a fost transferată iudaismului în timpul captivităţii babiloniene şi erei persane. Cu toate acestea, există diferenţe între sistemele de gândire. Prima referinţă a respectivei influenţe se găseşte în Isaia 45:5-7.

Potrivit lui Mary Boyce, “zoroastrismul este cea mai veche dintre toate credinţele de revelaţie, şi a avut probabil influenţă ,direct sau indirect mai mult decât oricare alt cult individual“.(Boyce, 1979, p. 1). Zoroastrismul a fost propus ca cea mai importantă sursă post-Torah , care s-a născut în timpul captivităţii babilonice.

Texte Religioase

Zoroastrismul s-a format în jurul anilor 1600-1200 î.Hr. (în funcţie de sursele folosite) în nord-estul Iranului de către profetul Zoroastru, ale cărui învăţături au fost scrise în Avesta. Se crede ca zoroastrismul este una dintre primele religii monoteiste din lume, dar se poate considera zoroastrismul ca un honoteism (formă de trecere între politeism şi monoteism), unde exista credinţa într-un zeu principal dar nu unicul existent. Termenul a fost compus de orientalistul Max Müller (1823-1900), din grecescul henos-unul şiteos– dumnezeu. Divinitatea principală venerată are calităţile divinităţii supreme. Reprezintă o încercare de unificare a unui dumnezeu suprem, a religiilor politeiste comune în acele timpuri. Se crede că a influenţat alte religii ca iudaismul, creştinismul şi islamul.

Ahura Mazda este dumnezeul principal. Membrii zoroastrismului venerează focul etern ca simbol divin. Zoroastru predica dualismul bazat în lupta dintre Bine şi Rău, Lumina şi Întuneric. Principiul lui Zoroastru este că există un spirit bun Spenta Mainyu, identificat posterior cu Ahura Mazda şi un spirit rău Angra Mainyu asimilat cu Ahriman, opuşi reprezentând ziua şi noaptea, viaţa şi moartea. Aceste spirite convieţuiesc în fiecare fiinţă vie.

Avesta este o colecţie de texte sacre ale zoroastrismului. Deşi unele texte sunt foarte vechi, compendiul cunoscut astăzi, este rezultatul unei redacţii în timpul domniei lui Shapur II (309-379). De atunci s-au pierdut părţi importante, în special după cădereaimperiului persan, când zoroastrismul a fost substituit cu Islamul. Copia cea mai veche este din 1288.

Partea cea mai veche din Avesta, textul sfânt al zoroaştrilor, este formată din imnuri, Gatha, se crede că au fost transmise de formă orală timp de secole înainte să fie scrise şi este posibil să fie scrise chiar de Zoroastru. Acesta apare ca un preot, Ahura Mazda i-ar fi dat misiunea de a reforma vechea religie, declarându-se ca unic dumnezeu al Binelui, încarnarea luminii, Vieţii şi Adevărului. Zoroastru condamnă cultul haoma şi printre altele şi sacrificiul taurelui care este animalul cel mai sfânt potrivit lui Zoroastru, Ahura Mazda era imortal prin el însuşi, fără a fi nevoie de sacrificii sângeroase.

Elimină calitatea divină a focului şi il transformă în simbolul luminii. În anii următori focul nu mai este venerat ca dumnezeu, ci ca un aspect principal a lui Ahura Mazda.

Gatha vorbeşte de relaţiile între Ahura Mazda şi şase categorii divine numite Amesha Spenta, Nemuritoarele Binecuvântari. În primele texte sunt clasificate ca Amesha Spenta şi posterior sunt personificate în arhangheli. Sunt:

• Vohu Mano : Buna Gândire. • Asha Vahishta : Cea mai bună cinste. • Xshathra Varya : Împărăţia de Dorit. • Spenta Armaiti : Binecuvântarea Gândirii Perfecte. • Haurvatāt : Integritate. • Ameretāt : Ne-Moarte.

Foarte aproape de Vohu Manō, se găseşte Spenta Mainyu, spiritul binefăcător, opusul lui Angra Mainyu spiritul cel rău, încarnarea negurilor şi a morţii. Chiar dacă aceste spirite sunt opuse ele sunt gemene.

Gatha este compusă probabil în epoca pre-achemenidă, înaintea secolului IV î.Hr. În timpul erei achemenizilor (648-330 BCE) zoroastrismul dezvoltă concepte abstracte despre cer, infern, judecata personală şi judecata finală, despre care face aluzie Gatha. Celelalte părţi din Avesta sunt sigur posterioare imnurilor Gatha . În particular imnurile numite Yasht, unde se vede reapariţia panteonului pe care a vrut sa-l elimine Zoroastru. Sunt sursa de informaţie cea mai importantă despre mitologia iraniană. În ciuda contradicţiilor cu imnurile Gatha , textele Avestei noi sunt venerate la fel de către adepţii zoroastrismului. Este bine sa amintim că limba imnurilor Gatha este foarte apropiată de Rig Veda şi cititorii ei pot s-o înţeleagă.

Punctele principale ale zoroastrismului

Ahura Mazda este începutul şi sfârşitul, creatorul tuturor lucrurilor, cel care nu poate fi văzut, Eternul, Purul, unicul Adevăr.

Daena( din persa modernă) este Legea Eternă, al cărei ordine a fost revelată umanităţii. Înseamnă religie, credinţă, lege, si chiar dharma. Este ordinea corectă a universului, care trebuie s-o urmeze umanitatea. Este central în zoroastrism alegerea morală în viaţă, ca o luptă pentru a se apropia sau depărta de bine. Potrivit imnurilor Gatha, persoanele sunt libere şi responsabile, predestinarea este respinsă. Oamenii sunt responsabili de situaţia lor şi trebuie să acţioneze pentru a o schimba. Recompensa, câştigul, fericirea depinde de comportamentul persoanelor în viaţa lor. Morala zoroastristă se rezumă în: buna gândire, bune cuvinte, bune fapte (Humata, Hukhta, Hvarshta în avestic y Pendar-e Nik, Goftar-e Nik, Kerdar-e Nik, în persanul modern).

Toate sufletele trebuie să treacă un pod, pentru a fi judecate de gândirea , cuvintele şi faptele lor. În orice caz judecata nu este finală, şi când răul este eliminat, toate sufletele vor fi adunate. Poate fi considerată o religie universalistă cel puţin în privinta mântuirii.

Unii membrii ai zoroastrismului cred în venirea viitoare a unor Mesia, cunoscuţi sub numele de Peshotan

Principiile Zoroastrismului

  • Egalitatea: Drepturi egale, indiferent de rasă sau religie.

Respect faţă de toate formele de viaţă. Condamnarea asupririi fiinţei umane, actele de cruzime şi sacrificiile de animale.

  • Ecologia: Natura ocupă un loc central în zoroastrism şi multe sărbători sunt celebrate în natură: ziua anului nou este prima zi a primăverii, sărbătoarea apei în vară, sărbătoarea toamnei la sfârşitul anotimpului şi sărbătoarea focului la jumătatea iernii.
  • Muncă grea şi caritate.
  • Fidelitate familiei, comunităţii şi tarii.

Alte elemente caracteristice

  • Simbolul focului: Energia creatorului este reprezentă în zoroastrism prin foc şi soare, elemente trainice, radiante, pure şi care susţin viaţa. Zoroastrişti în mod normal se roagă în faţa focului sau a unei surse de lumină. Nu se adorează focul, ci este simbolul divinităţii.
  • Prozelitismul şi convertirea: Zoroaştri persani nu permit convertirea persoanelor straine de această religie. În ultimii ani zoroaştrii din Iran şi Occident sunt de acord cu convertirea altor persoane, dar nu este sprijinit de clerul oficial din MumbaiIndia.

Situaţia în prezent

În prezent există o gravă criză interna, datorită divergenţelor între preoţii conservatori şi tinerii modernişti. Unii care susţin practica funerară a strămoşilor şi au un edificiu numit Malabar, în zona cea mai scumpa din Bombay, o construcţie din piatră de culoare gri numita Turnul tăcerii. Acolo sunt duşi parsi (comunitate etnica de religie zoroastrică) care mor. Cadavrele copiilor, femeilor şi oamenilor sunt aşezate în partea superioară pe lespezi de piatră, expuse acvilelor. Păsările răpitoare le mănâncă carnea şi în puţin timp rămâne doar scheletul. Atunci soarele le usucă şi apoi resturile sunt semi-pulverizate şi aruncate într-o fântană specială la baza turnului. De acolo împinsă de apă ajunge în mare. Tinerii parsis cred că această practică care poate fi veche de 8mii ani, trebuie să dispară. Unii gandesc ca fară acest ritual această religie nu va mai fi aceeaşi.

Zoroastrişti celebri

Reprezentantul parsis cel mai celebru a fost Feroze Gandhi, decedatul soţ al Indirei Gandhi, care era refuzat de Nehru, tatăl primerei ministre, pentru credinţa lui. Alti reprezentanţi faimoşi ar fi fost cei trei magi, din Biblie. Se zice că steaua le anunţa naşterea regelui de regi. Starul de rock Freddie Mercury, născut în Zanzibar în sânul unei familii persi. Directorul orchestrei Zubin Mehta deasemenea este zoroastrist.

sursa : http://ro.wikipedia.org/wiki

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: